radost u bakingemskoj palati

Stigla još jedna kraljevska beba ― ali (donekle) BEZ TITULE: Porodila se princeza Beatris od Jorka

0

Kako je zvanično saopštila Bakingemska palata, kraljica Elizabeta II ponovo je postala prabaka, pošto je njena unuka princeza Beatris od Jorka donela na svet ćerku

foto: Benjamin Wheeler, Profimedia
foto: Benjamin Wheeler, Profimedia

Ćerka princa Endrua od Jorka i Sare Ferguson princeza Beatris prošlog leta se tajno udala za italijanskog biznismena Edoarda Mapelija Mocija, a sada su dobili prvo zajedničko dete.


Kako je saopšteno na sajtu britanske kraljevske porodice, par je presrećan što može da podeli vesti o bezbednom rođenju ćerke 18. septembra u londonskoj bolnici "Čelsi i Vestminster".

 

1 / 8 Foto: Benjamin Wheeler, Profimedia


Beba je teška, 2,78 kilograma. Bake, dake i prabake i pradeke prinove su obaveštene i presrećne zbog ovih vesti. Porodica bi volela da se zahvali bolničkom osoblju na divnoj brizi ― istaknuto je u zvaničnom saopštenju.

 

Inače, njihova ćerkica neće biti britanska princeza. Budući da Beatrisin suprug nije Britanac, njegovo dete neće dobiti od kraljice Elizabete titulu princeze, ali rođenjem stiče titulu: Edoardo Mapeli Moci je italijanski grof, pa će njegova i Beatrisina ćerka biti nobile donna.


Kako dodaje kraljevska porodica, princeza od Jorka i njena ćerka se osećaju odlično, a par se raduje što će je uskoro predstaviti njenom starijem bratu Kristoferu Vufu. U pitanju je, inače, Edoardov sin iz prvog braka, a Beatris je prva maćeha među britanskim princezama.

 

 

makonda-tracker