doskočila svima

KO SE SAD SMEJE? Princeza Beatris bila na meti podsmeha zbog šešira s Vilijamovog venčanja, a to je — SJAJNO ISKORISTILA

0

Jedan od trenutaka koji je na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton 2011. privukao najviše pažnje definitivno je bilo pojavljivanje princeze Beatris, koja je nosila šešir za koji javnost nije mogla da se dogovori je li remek-delo ili — urnebesan

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako princeza Beatris (32) nije "zaposlena" članica kraljevske porodice, odnosno nema obavezu da obavlja kraljevske dužnosti, ona je neizostavna na važnim porodičnim događajima.


Tako je viđamo na venčanjima najviših članova britanske kraljevske porodice, godišnjim okupljanjima za Božić u Sandringemu i zvaničnim događajima kao što je "Pozdrav bojama". Zahvaljujući tome, imali smo priliku da često viđamo njen zanimljiv odevni stil, a posebno šešire, za koje se princeza Beatris uvek svojski potrudi da donesu nešto novo i drugačije.

 

Njen najupečatljiviji svakako je model koji je nosila na venčanju svog brata od strica princa Vilijama i lepe Kejt Midlton 2011. godine i o kojem se mnogo pričalo. U pitanju je šešir s potpisom Filipa Trisija koji je više ličio na skulpturu nego na aksesoar za glavu, kako se tada pisalo.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Hiljade i hiljade ljudi su mrzele šešir princeze Beatris — istakao je dizajner jednom prilikom za BBC. — To je bio ikoničan šešir u istoriji. To je jedan od mojih omiljenih šešira i promenio je percepciju šešira širom sveta.


Čim je Beatris na venčanju decenije prvi put stala pred kamere i foto-reportere, društvene mreže su eksplodirale, a posebno uvek inspirisani tviteraši. Većina ju je ismevala i šalila se kako princeza na glavi nosi hobotnicu, ali ona se nije potresla.

 

Štaviše, ovu nimalo laskavu pažnju iskoristila je na sjajan način! Ona je šešir dala na aukciju, a sav prihod išao je Unicefu i organizaciji Deca u krizi, a prodat je za 81.100 funti, odnosno više od 103.600 američkih dolara.
Ona je na stranici aukcijske kuće koja ga je prodala kratko prokomentarisala da je oduševljena pažnjom koju je ovaj šešir privukao.

 

 

makonda-tracker