predivno

IMA ZANIMLJIVU ISTORIJU: Otkriveni uzbudljivi detalji o OČARAVAJUĆOJ TIJARI koju je princeza Beatris nosila na venčanju

0

Britanska kraljevska porodica iznenadila je nedavno javnost vešću o tajnom venčanju princeze Beatris od Jorka, a tek nekolicina fotografija koju smo imali priliku da vidimo svedoči da je sve proteklo u duhu tradicije

foto: Benjamin Wheeler, Profimedia
foto: Benjamin Wheeler, Profimedia


Britanska princeza i jedna od omiljenih unuka kraljice Elizabete II izgovorila je sudbonosno "da" italijanskom preduzetniku Edoardu Mapeliju Moci na intimnoj ceremoniji u dvorcu Vindzor, nakon što je njihovo glamurozno i veliko venčanje zakazano za 29. maj odloženo zbog pandemije.


Ipak, ni ovom manjem nije falilo elegancije i luksuza, a Beatris od Jorka je sve iznenadila odabravši, umesto neke skupocene venčanice prestižnog dizajnera, vintidž haljinu, i to — ni manje ni više — model koji je njena baka Elizabeta nosila u dvema specijalnim prilikama, a više o tome čitajte OVDE.

 

1 / 2 Foto: Benjamin Wheeler, Profimedia


Interesovanje javnosti probudila je i njena tijara, iza koje se, takođe, krije zanimljiva priča. Naime, ona je pripadala kraljici Meri, koja je 1919. godine čuvene londonske juvelirske kuće Džerard tražila da od njene omiljene ogrlice naprave tijaru.

 

 

Ovaj komad nakita imao je poseban značaj jer ju je na poklon dobila od kraljice Viktorije. Tako je nastala jedinstvena i zanimljiva dijamantska tijara od 47 rebrastih delova, na čiji je izgleda uticao ruski dizajner koji je dao sve od sebe da ona ima oblik krune kakvu su nosile žene na ruskom carskom dvoru. Ovu tijaru nosilo je pet generacija žena u kraljevskoj porodici, a poslednja pre Beatris bila je Elizabeta — između ostalog, i na sopstvenom venčanju s Beatrisinim dekom princem Filipom.

 

 

makonda-tracker