evo i odgovora

Da li se stvarno razvode princ Hari i Megan? 70 dana nisu viđeni zajedno, a sada znamo i zašto

0

Već neko vreme kolaju glasine da je braku vojvode i vojvotkinje od Saseksa došao kraj, a oni 

Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine i imaju dvoje dece: princa Arčija i princezu Lilibet
Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine i imaju dvoje dece: princa Arčija i princezu Lilibetfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, nisu viđeni zajedno mesec dana, što je odmah podstaklo glasine da se kraljevski par rastao.


Neki mediji idu tako daleko da čak i ističu naslove "Razvode se princ Hari i Megan Markl", iako o tome nije bilo nikakvih zvaničnih saopštenja, a i u prošlosti se dešavalo da see oni duži period ne pojavljuju na istim događajima ili potpuno izostanu iz javnosti.

 

Poslednji put su bili zajedno na istom mestu pre tačno 70 dana, kada su imali poslednje aktivnosti u Kolumbiji.

 

Princ Hari i Megan Markl u Kolumbiji
Princ Hari i Megan Markl u Kolumbijifoto: EPA-EFE/Carlos Ortega

Kako ističe PR stručnjak Ed Koram Džejms, najnovije – makar za naše oči – razdvajanje Saseksovih poteklo je iz njihove ideje da se "rebrendiraju", odnosno da je u pitanju poslovni potez.

Kako je on istakao za GB News, par se više ne pojavljuje zajedno jer su primetili da u javnosti deluju "toksično" i da je za njihov brend bolje da se neko vreme razdvoje pred očima kamera.

 

Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine
Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godinefoto: EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

Od početka njihovog braka, Hari i Megan imaju poseban brend, koji je zasnovan kao duo. Zovite to "Hari i Megan", zovite ga "Saseksovi", zovite ga kako želite. Činjenica je da su oni tokom godina postali sinonim jedno za drugo – smatra Džejms.


– Od čuvenog intevjua s Oprom, u kom su izneli tinjajuće nesuglasice sa ostkatkom kraljevske porodice i, suštinski, proglasili opšti rat, taj brend je bivao sve toksičniji. Komercijalno je postao neodrživ do tačke u kojoj neće mnogo firmi da im napiše mastan ček na osnovu vrednosti njihovog brenda – pojasnio je.


Kada su zajedno, brend Saseks je, iz perspektive PR-a, toksičan. Ali kada su odvojeni, oni imaju stvarnu šansu da izgrade potpuno zasebne brendove, s potpuno različitim "etiketama" – kaže Ed Koram Džejms.

 

Princ Hari i Megan Markl zajedno imaju dvoje dece
Princ Hari i Megan Markl zajedno imaju dvoje decefoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su imali više samostalnih angažmana proteklih nedelja i meseci, a oni navodno planiraju još veću razdvojenost u profesionalnom životu i rade na odvojenim projektima.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker