konačno

Pomirenje na pomolu? Prvi put nakon 6 godina Vilijam je spomenuo Harija – i evo šta je imao da kaže o njemu

0

Nekada su bili nerazdvojni, a sada kao da se i ne poznaju.

Da li je pomirenje na pomolu?
Da li je pomirenje na pomolu?foto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Princ Vilijam napravio je prvi korak ka pomirenju sa bratom Harijem tako što ga je javno spomenuo, što je, veruje se, prvi put u poslednjih šest godina.

 

Već nekoliko godina njih dvojica su u lošim odnosima i ne govore, kako jedan sa drugim, tako ni jedan o drugome.

 

Sve je počelo kada su princ Hari i Megan Markl zvanično odstupili sa javnih dužnosti i preselili se u Ameriku, a čuveni intervju kod Opre dodatno je pogoršao situaciju.

 

U novom dokumentarcu "Princ Vilijam: Možemo okončati beskućništvo", Vilijam se priseća kako je njegova majka, princeza Dajana, kao decu njega i Harija odvela u prihvatilište za beskućnike u Londonu kako bi im pokazala stvaran život van zidova palate.

 

Film uključuje dirljive, dosad neviđene fotografije iz Vilijamovih i Dajaninih poseta prihvatilištu "The Passage"" u Vestminsteru. Na jednoj od njih, snimljenoj 14. juna 1993, nekoliko dana pre Vilijamovog jedanaestog rođendana, mladi princ koncentrisano igra šah sa jednim beskućnikom.

 

Na drugoj fotografiji, iz decembra iste godine, vidi se mladi Vilijam u odelu, pored svoje majke, sa rukama punim poklona koje je doneo za ljude u skloništu.

 

– Moja majka me je odvela u ‘The Passage’, odvela je i Harija i mene… Nikada pre toga nisam bio na takvom mestu i bio sam pomalo nervozan, nisam znao šta da očekujem – objasnio je Vilijam.

 

Dajana je sinove učila pravim vrednostima
Dajana je sinove učila pravim vrednostimafoto: JOHNNY EGGITT / AFP / Profimedia

Moja majka je uvek imala običaj da sve opusti i da se našali sa svima… Sećam se prijatnih razgovora, igranja šaha i ćaskanja – dodao je Vilijam, napominjući kako su ti susreti promenili njegov pogled na svet.

 

Dokumentarac stavlja akcenat na to kako trauma i porodične razmirice često vode do beskućništva – tema koja je i samom princu veoma poznata. Osim gubitka majke, Vilijam i dalje prolazi kroz težak period otuđenja od mlađeg brata.

 

Pre ovog filma, javnost nije imala priliku da čuje Vilijama kako spominje Harijevo ime u intervjuima i govorima još od 2018. godine, kada su njih dvojica, uz princezu od Velsa i Megan Markl, zajedno učestvovali na Forumu Kraljevske fondacije.

 

Film takođe donosi fotografije iz prošlosti, među kojima je i jedna koja prikazuje dvojicu braće u prihvatilištu 1993. godine.

 

Pitanje je da li će odnos dva princa ikada moći da se vrati na staro
Pitanje je da li će odnos dva princa ikada moći da se vrati na starofoto: Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

 

 

 

 

makonda-tracker