preokrenula je sve

"Bila je nevina, umivala se na Cveti": Ispovest Alekse Balaševića o tome kako je supruga promenila njegov život

0

Sin Đorđa Balaševića, koji je juče u Sarajevu predstavio jedan od svojih najvećih projekata do sada, ponosno je prošetao crvenim tepihom sa suprugom Nikolinom i njihovom ćerkicom Verom.

Aleksa Balašević sa suprugom Nikolinom i ćerkom Verom na 30. Sarajevo Film Festivalu
Aleksa Balašević sa suprugom Nikolinom i ćerkom Verom na 30. Sarajevo Film Festivalufoto: Nemanja Nikolić

Na 30. Sarajevo Film Festivalu juče je održana svetska premijera filma "Megdan: Između vode i vatre", čiju režiju potpisuje Todor Čapkanov, a jedan od scenarista jeAleksa Balašević, sin legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.


On je s filmskom ekipom pozirao pred projekciju ovog ostvarenja u Sarajevu, a prethodno je prošetao crvenim tepihom sa suprugom Nikolinom i ćerkom Verom, koja je baš juče proslavila drugi rođendan.


Aleksa Balašević je od juna 2022. godine u braku s lepom Nikolinom, koja je za prestižni festival odabrala nesvakidašnje i urbano modno izdanje, a njen suprug je jednom prilikom otvoreno pričao o tome koliko su supruga i njihova ljubav promenili njegov život.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo – rekao je svojevremeno Balašević.

Ljubav Alekse i Nikoline Balašević

 

Kako je objasnio, s ulaskom Nikoline u njegov život, počeo je da oseća neočekivanu snagu.


– Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame – istakao je Aleksa.


Par se venčao prošlog leta u intimnoj atmosferi, a zanimljivo je da je njihov brak u beogradskom Hramu Svetog Save krunisao patrijarh srpski Porfirije.

 

Mladi Balašević je tom prilikom nosio hadžijsku odoru s izvezenom ribom,  najranijim simbolom hrišćanstva, a njegovo odelo blagosiljano je u Izraelu 2021. godine. Upravo je u Jerusalimu, posle šest meseci čekanja dozvole, Aleksa zaprosio svoju današnju suprugu.

 


Mlada je, s druge strane, nosila dugu belu haljinu i maramu na glavi, a dva meseca kasnije na svet je stigla njihova ćerkica Vera. Mnogi su mislili da je ona dobila ime po svojoj baki Oliveri Balašević, ali je istina drugačija.


Ime nema veze sa imenom njene bake. Jednostavno, Vera je dobila ime samo po sebi, i po njenom dejstvu. Prošla, 2021. godina, počela je tako što sam izgubio oca, a završila se tako što sam saznao da postajem otac. Ona je bila u bukvalnom značenju kao vera u tim najtežim i najlepšim momentima… Vera je nepobediva – rekao je Balašević za Hello.


Devojčica je krštena Hramu Svetog Save na svoj prvi rođendan, a čin krštenja je obavio, takođe, vršio patrijarh srpski Porfirije.

 

Krštenje ćerke Alekse Balaševića obavio je patrijarh srpski Porfirije
Krštenje ćerke Alekse Balaševića obavio je patrijarh srpski Porfirijefoto: balasevicaleksa/Instagram

BONUS VIDEO

Uliks Fehmiju na Sarajevo film festivalu

 

makonda-tracker