skladna porodica

Supruga Alekse Balaševića na premijeru njegovog filma došla je bez haljine i glamura, ali s najlepšim darom u rukama

0

Aleksa Balašević predstavio je svoj filmski prvenac na Sarajevo Film Festivalu, u društvu svoje supruge Nikoline i ćerke.

Aleksa Balašević predstavio je svoj filmski prvenac na Sarajevo Film Festivalu
Aleksa Balašević predstavio je svoj filmski prvenac na Sarajevo Film Festivalufoto: Nemanja Nikolić

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Napulju, gde je dobio dve nagrade, film “Megdan: Između vode i vatre” ima premijeru u okviru Open Air programa na jubilarnom 30. Sarajevo Film Festivalu.

 

Na festivalu su se pojavili Nina Seničar, prvi put posle porođaja, Vojin Ćetković, Viktor Savić i mnogi drugi glumci, a posebno mesto imao je producent filma, Aleksa Balašević.

 

Ovaj film je prvenac Alekse Balaševića, producenta kog smo upoznali kao sina Olivere i Đorđa Balaševića, koji je odlučio da film bude prikazan publici na rođendan njegove ćerke Vere, i to baš u gradu koji je njen čuveni otac obožavao.

 

 Imao sam mogućnost da biram datum prikazivanja u Sarajevu i želeo sam da to bude upravo 22. avgust, kako bi moja kćerka Vera za svoj drugi rođendan osetila čaroliju Đoletove kotline. Njen deda je voleo da kaže da u Sarajevu na njegovom koncertu bude toliko čarobna atmosfera, da ništa ne bi falilo i da se on ne pojavi. I ovaj put će njen deda biti u Sarajevu, samo ne ispred nas na bini već iznad nas na nebu koje je osvojio — izjavio je Aleksa Balašević uoči premijere na 30. Sarajevo Film Festivalu.

 

Aleksino društvo i najveća podrška bile su supruga Nikolina i ćerkica Vera, koja je napunila dve godine.

 

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

 

Nikolina i Aleksa su za ovo veče birali ležerna izdanja, bez suvišnog glamura, a Nikolina je pokazala prirodnu lepotu i neopterećenost preteranom elegancijom, pa je birala za ovu priliku bele pantalone i patike, majicu, kao i šešir.

 

Ipak, u rukama je imala najlepši dar koji je dala Aleksi: njihovu ćerkicu, koju nije ispuštala iz naručja.

 

Aleksa Balašević bio je oduševljen Nikolinom baš zbog njene jednostavnosti, skromnosti i prirodnosti, kao i posvećenosti veri, pa ga je odmah opčinila, a kao kruna te ljubavi stigla je Vera pre dve godine.

 

Nikolina Balašević i njihpva dvogodišnja ćerkica Vera
Nikolina Balašević i njihpva dvogodišnja ćerkica Verafoto: Nemanja Nikolić

Zaručenje... Brojao sam ljude s' krsta, pravila i izuzetke, posvud promašena vrsta samo retki nađu retke"... ☦ Na današnji dan na Svetu Petku pre 3 godine nakon hodočašća u Svetoj Zemlji imali smo neopisivu čast i privilegiju da nas u Nazaretu zaruči Njegova Svetost Episkop Jerusalimski od Haife Romanos Raduan. Skoro pola godine čekajući blagoslov, ostvarilo nam se... Putovanje koje zauvek traje — pisao je svojevremeno Aleksa o njihovoj veridbi.

 

Venčao ih je patrijarh Porfirije u Hramu svetog Save.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Aleksa Balašević u Moldaviji

 

makonda-tracker