večna ljubav i poštovanje

39 godina kasnije, dok je udata za drugog – GLEDAJU SE ISTO KAO TAD! Zaboravljena ljubav Lijama Nisona i DIVE NAD DIVAMA

0

On je tek bi ne početku karijere, ona je uveliko bila filmska zvezda, a tada su i kao i sada, važili za najatraktivnije ljude Holivuda i sveta

Helen Miren i Lijam NIson ludo su se voleli u prvoj polovini osamdesetih
Helen Miren i Lijam NIson ludo su se voleli u prvoj polovini osamdesetihfoto: RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumac Lijam Nison (71) godinama je sam, nakon što je 2009. godine ostao udovac, posle tragične smrti njegove supruge i čuvene glumice Nataše Ričardson.


On tada uglavnom nije imao mnogo uspeha na ljubavnom planu, a pre nego što se oženio slavnom britanskom glumicom s kojom je zasnovao porodicu, važio je za jednog od većih holivudskih zavodnika.


Na spisku njegovih devojaka bila je Džulija Roberts, a dobro je poznata njegova turbulentna veza s Bruk Šilds. Mnogi, međutim, ne znaju da je jedna od žena koje je severnoirski glumac najviše voleo – živa legenda Helen Miren (78)!

Par se upoznao na snimanju filma "Ekskalibur", koji je premijerno prikazan 1981. Reč je o Nisonovoj debitantskoj filmskoj ulozi, dok je engleska glumica u tom momentu uveliko bila velika filmska zvezda. Njeno ime bilo je dobro poznato Lijamu, koji ju je ranije gledao i u teatru i, kako se kasnije sećao, izgubio pamet kad ju je prvi put ugledao.

 


Bila je tako seksi! Pomislio sam "Bože, to je Helen Miren!" Bila je prelepa na sceni, tako ljudska. Zaljubio sam se u to neobično ljudsko biće – rekao je svojevremeno u intervjuu za The New York Times i dodao da je, nakon što su počeli da rade zajedno i kada ju je video u kostimu na setu, pomislio – "oh, je**te".


Bio sam očaran – iskren je bio glumac. – Zaljubio sam se u Helen Miren. O, moj bože... Možete li da zamislite da jašete konje u sjajnom viteškom oklopu, mačujete se i sve to, i još se zaljubljujete u Helen Miren? Ne može da bude bolje od toga!


Uskoro su Helen i Lijam postali par, nerazdvojan, srećan, zaljubljen do ušiju. U tom trenutku glumica je bila jedna od najvećih svetskih senzacija, a Nison se prisetio da je ona bila toliko neodoljiva da je čuveni bokser Muhamed Ali besramno pokušao da je zavede pred njim.

 

Lijam Nison i Helen Miren bili su zajedno od 1980. do 1985. godine
Lijam Nison i Helen Miren bili su zajedno od 1980. do 1985. godinefoto: Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Flertovao je s njom na način zbog kog bi neko, pretpostavljam, bio iznerviran. Ali sve što sam ja mislio bilo je "Vau, Muhamed Ali pokušava da mi otme devojku! Koliko je to kul!" – prisetio se jednom Nison.

Zbog ljubavi s Helen Miren, glumac se preselio u London, a ona mu je pomognla da pronađe agenta, zahvaljujući kojem je dobijao odlične ponude. Navodno glumica ima veze i s njegovom prilikom da ode na audiciju za "Šindlerovu listu", film koji mu je kasnije doneo nominaciju za Oskara. Njegova karijera tek je bila u povoju, ali je brzo cvetala pored Helen.


Kako je glumac istakla svojevremeno, mladom Lijamu ipak nije bilo lako da se nosi s njenim uspehom i slavom dok je tek krčio svoj holivudski put, ali među njima nije ostalo zle krvi.

 


Bilo mu je teško da bude u mojoj senci – rekla je jednom prilikom Helen. – Bila sam dobro poznata, imala sam novac. Ipak, on se s tim nosio vrlo dostojanstveno. Voleli smo jedno drugo. Bilo je teško dići ruke.


Ne samo što su se voleli tada nego nekadašnji par i danas neguje mnogo ljubavi i uzajamnog poštovanja.


Nije nam bilo suđeno da budemo zajedno na takav način, ali uvek smo voleli jedno drugo zaista, zaista mnogo – istakla je Helen jednom prilikom. – Do danas ga najiskrenije volim. On je tako neverovatan čovek.

 

Pre nekoliko godina oni su zajedno gostovali u emisiji Grejema Nortona, gde su opušteno ćaskali i pokazali da i dalje imaju divan odnos, a glumac se prisetio trenutka kada ju je prvi put ugledao i nasmejao sve.

 


S Lijamom Nisonom Helen je bila od 1980. do 1985. godine, a već naredne je počela da se viđa s režiserom Tejlorom Hekfordom. Za njega se udala tek 1997. godine, a danas uživa u poznim godinama s njim. 

 

Lijam se 1994. oženio koleginicom Natašom Ričardson, koja je umrla nakon nesreće na skijanju 2009. godine, a glumac s njom ima sinove Danijela i Mikeala.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Da li treba mešati posao i ljubav?

 

makonda-tracker