za ceo život

Počelo je uz – BUKU I BES, a usledila je ljubav duga 39 godina: Najveća ljubav glumice za kojom su muškarci gubili glavu

1

Iako njihov prvi susret nimalo nije obećavao, nakon što je prelepa Helen Miren upoznala slavnog režisera, počele su da se bude emocije...

Helen Miren je 39 godina u ljubavi s Tejlorom Hekfordom
Helen Miren je 39 godina u ljubavi s Tejlorom Hekfordomfoto: GERARD BURKHART / AFP / Profimedia

Britanska glumica Helen Miren (78) od prvih godina karijere važila je za jednu od najlepših žena pozorišta i filma, a tokom osamdesetih postala je pravi seks-simbol i žena koju su želeli svi: publika, režiseri i najpoželjniji muškarci sveta.


Poznato je da je neko vreme ljubila slavnog holivudskog zavodnika Pitera O'Tula, kao i da je pet godina bila u strastvenoj vezi s Lijamom Nisonom, a najveću ljubav pronašla je kada se najmanje nadala.


Oskarovka je okončala vezu s Nisonom 1985. godine, baš kada je bila na audiciji za film "Bele noći", režisera Tejlora Hekforda. Međutim, on je učinio nešto na šta zvezda njenog kalibra nije navikla – terao ju je da čeka.

Iako je inače vrlo ljubazna, tada nije krila ljutnju.


To je bio čudan način da upoznam Helen jer je ona divna osoba – rekao je reditelj za AARP The Magazine godinama kasnije. – Ali ona nije suzdržala svoj bes.

Međutim, oni su se ubrzo zbližili, a Tejlor je postao drag Helen, naročito zbog toga kako se ponašao prema svojim sinovima Riju i Aleksanderu, koje je dobio u prvom i drugom braku.


Moram da kažem da je to što najviše volim kod Tejlora njegova apsolutna, totalna posvećenost njegovoj deci – objasnila je Mirenova za isti list.

1 / 5 Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Vreme je prolazilo, a između glumice i režisera pojavile su se snažne emocije i oni su uskoro postali par. Nerazdvojni, stabilni, beskrajno zaljubljeni par kom se Holivud divi.


Helen nikada ranije nije preterano zainteresovana za brak, ali ju je ljubav s Tejlorom Hekfordom naterala da promeni mišljenje. Zbog toga mu je konačno rekla "da" 1997, posle čak 12 godina veze, kada je imala 51 godine.


Na kraju smo se venčali jer smo shvatili da ćemo biti zajedno zauvek – rekla je Helen Miren za AARP The Magazine. – Venčali smo se iz zakonskih razloga više nego zbog bilo čega drugog. Planiranja imovine i drugih takvih, komplikovanih stvari. Naše porodice su, osetili smo to, želele da budemo u braku. Uvek sam govorila da nemam ništa protiv braka, ali to nije bilo po mom ukusu, kao repa. Trebalo mi je mnogo vremena da dođem do ukusa. Samo je trebalo da pronađem pravu repu.

 

Helen Miren je 39 godina u ljubavi s Tejlorom Hekfordom
Helen Miren je 39 godina u ljubavi s Tejlorom Hekfordomfoto: EPA/MICHAEL NELSON

Helen je, inače, više puta otvoreno pričala o svojoj odluci da ne postane majka, a jednom prilikom je istakla da ona "nema ni trunku majčinkog instinkta".


Nisam osećala potrebu za detetom, kao ni gubitak jer ga nemam. To nije bila moja sudbina. Nikad se nije desilo i nije mi važno šta ljudi misle o tome. Gde god bih otišla, muškarci su mi govorili: "Šta, nemaš decu? Bolje da se baciš na posao, stara devojko", a ja bih im samo rekla da odj**u – rekla je Helen pre nekoliko godina.

Decu, naglašava šarmantna glumica, obožava, ali nikada nije poželela da ona bude majka. Međutim, jednom prilikom je doživela vrlo tešku epizodu kada je shvatila koliko se velike stvari odrekla.

 

Helen Miren uvek je otvoreno pričala o svojim životnim izborima
Helen Miren uvek je otvoreno pričala o svojim životnim izborimafoto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Volim decu, smešna su i slatka, ali nikad nisam želela sopstvenu. Nikad ni na momenat nisam zažalila što nemam decu. Zapravo, lažem... – rekla je glumica u jednom intervjuu.


Kad sam gledala film "Roditeljstvo", jecala sam 20 minuta. To je bila priča o kompletnom iskustvu koje podrazumeva roditeljstvo, o tome kako ono nikad ne prestaje, čak ni kad si baka ili deka. Shvatila sam to to nikad neću iskusiti, pa sam oko 20 minuta jecala zbog toga "gubitka", zbog činjenice da to nikad neću doživeti – priznala je glumica.


Onda sam to prevazišla i ponovo bila srećna – dodala je Helen Miren.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska glumica o iskustvu u Holivudu

 

makonda-tracker