ne kaje se ni zbog čega

"Jecala sam 20 minuta": Ovo je JEDINI trenutak u kom je Helen Miren zažalila što nema decu

0

Glumica je više puta istakla da nema ni trunku majčinskog instinkta i da nikad nije poželela dete, ali je jednom doživela vrlo emotivnu epizodu

Helen Miren na Berlinalu 2023.
Helen Miren na Berlinalu 2023.foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Živa legenda Holivuda i proslavljena britanska glumica Helen Miren će sledećeg leta proslaviti 78. rođendan, a spada u žene koje su obeležila istoriju filma.


Ona i dalje neumorno radi, a pored toga što i dalje niže zapažene uloge, Helen Miren je žena koja prkosi normama kako svojim ljubavnim izborima tako i izdanjima za crveni tepih kojima poručuje – godine nisu prepreka da živimo i izgledamo kako želimo.


Tako je nedavno sve oduševila elegantnim stajlingom i frizurom na Berlinalu, a iznova nas svojim izjavama podseća zbog čega je jedna od najvoljenijih i poslednjih filmskih diva.

 

1 / 5 Foto: EPA images by CLEMENS BILAN


Nije Helen Miren strano da govori u intervjuima i o svojoj privatnosti, a spada u retke poznate ličnosti koje su otvoreno pričale o svojoj odluci da nemaju decu, ne mareći za osudu javnosti. Kako je jednom objasnila, ona "nema ni trunku majčinkog instinkta".


Nisam osećala potrebu za detetom, kao ni gubitak jer ga nemam. To nije bila moja sudbina. Nikad se nije desilo i nije mi važno šta ljudi misle o tome. Gde god bih otišla, muškarci su mi govorili: "Šta, nemaš decu? Bolje da se baciš na posao, stara devojko", a ja bih im samo rekla da odj**u – rekla je Helen pre nekoliko godina.

 

Ona ističe da mališane obožava, ali jednostavno nije poželela da i sama ima dete.


Volim decu, smešna su i slatka, ali nikad nisam želela sopstvenu. Nikad ni na momenat nisam zažalila što nemam decu. Zapravo, lažem... – rekla je glumica u jednom intervjuu.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN


Kako je istakla, jednom prilikom je tokom gledanja filma doživela katarzu i na trenutak se osetila loše što nije majka.


Kad sam gledala film "Roditeljstvo", jecala sam 20 minuta. To je bila priča o kompletnom iskustvu koje podrazumeva roditeljstvo, o tome kako ono nikad ne prestaje, čak ni kad si baka ili deka. Shvatila sam to to nikad neću iskusiti, pa sam oko 20 minuta jecala zbog toga "gubitka", zbog činjenice da to nikad neću doživeti – priznala je glumica.


Ipak, to je bio samo trenutak – Helen je uvek bila zadovoljna svojim životom i svojim izborom i kada je tih 20 minuta prošlo, ona je ponovo bila ispunjena žena.

 

Glumica Helen Miren je živa legenda Holivuda
Glumica Helen Miren je živa legenda Holivudafoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Onda sam to prevazišla i ponovo bila srećna – dodala je glumica.


Helen Miren ima iza sebe nekoliko dugih veza, uključujući onu s Lijamom Nisonom, za kog kaže da ga i danas na neki način voli, a od 1986. godine je sa američkim režiserom Tejlorom Hekfordom. Par se venčao 1997. u Škotskoj, a Helen je maćeha njegovoj deci iz ranijih brakova.

 

 

makonda-tracker