predivno

Do poslednjeg dana ona je bila NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Raša Popov je voleo jednu Radojku, a njihova priča je FILMSKA

0

Svi koji su ih poznavali tvrdili su da je to bila - ljubav na prvi pogled

 

LJUBAVNA PRIČA RAŠE POPOVA
LJUBAVNA PRIČA RAŠE POPOVA foto: Dragana Udovičić

Radivoj Raša Popov bio je poznati srspki publicista, književnik i glumac, uz čija dela su odrasle generacije mališana.

 

Njegovi snimci i dana danas se često pregledaju na Internetu, a ono što je svima ostalo najviše u sećanju kad je on u pitanju je njegova uloga u čuvenoj seriji "Fazoni i fore".

 

Raša je rođen u Mokrinu, odrastao je sa roditeljima, ocem Petrom i majkom Darinkom. Rođeni brat Dušan Pavlov je takođe dobro poznat kao publicista. 

 

 

Kao mlad Raša je došao u Beograd, gde je završio Filozofski fakultet. Iako je više voleo istoriju, na kraju se ipak odlučio za književnost. Novinarsku karijeru započinje u Novom Sadu, u tadašnjem Dnevniku.

 

 Osim novinarstvom, bavio se i lektorisanjem, sve dok nije postao glavni urednik izdavačke kuće Matice srpske. 

 

Tokom života se proslavio ulogama u brojnim televizijskim ostvarenjima, a njegov privatni život obeležila je ljubav sa jednom Radojkom, koja je kao i on delila ljubav prema lepoj reči i bila profesor književnosti. 

 

RAŠA POPOV JE BIO ČOVEK KOJI JE OSTAVIO MNOGO KULTURNOG NASLEĐA POKOLENJIMA
RAŠA POPOV JE BIO ČOVEK KOJI JE OSTAVIO MNOGO KULTURNOG NASLEĐA POKOLENJIMA foto: Luka Šarac

 

Iz te ljubavi koja je bila duga više decenija dobio je dvoje dece, ćerku Dijanu i sina Bojana. Raša nije često o privatnom životu govorio u javnosti, ali je jednom ispričao kako je izgledalo njihovo upoznavanje. 

 

Za vreme predavanja primetio je jednu lepu studentkinju, ali ona nije odmah obratila pažnju na njega. Dugo je pokušavao da uhvati njen pogled i na kraju, kada je uspeo, za njega, sve do smrti nije postojala nijedna druga žena, sem Redojke Milojević Popov.

 

Oboma je porodica bila veoma važna, trudili su se da i svoju i tuđu decu izvedu na pravi put. Jedno drugom su bili velika podrška i pomoć. Rada je radila kao profesor, a njene priče o đacima Raši su često bile inspiracija.

SVOJU RADOJKU VOLEO JE DO ZADNJEG DANA
SVOJU RADOJKU VOLEO JE DO ZADNJEG DANA foto: Mića Jović

Njihova ljubav je prošla kroz mnogo stresnih vremena, ali uvek su bili tu jedno za drugo. Nikada nisu dozvolili da ih bilo šta poljulja, sve dok Radojka nije umrla.

 

I nakon što je prošlo mnogo vremena Raša je u jednoj emisiji progovorio o svojoj preminuloj supruzi i rasplakao se. 

 

- Dobro sam. Noćas sam sanjao kako me zove moja pokojna žena. Eto, kad me pitate kako sam, da vam kažem - rekao je i zaplakao.

 

Nakon toga je skupio snage da nastavi razgovor, ali tuga u očima je govorila više od hiljadu reči.  Nakon Radojkine smrti, Raša je svaki put kada bi ulazio ili izlazio iz stana pomilovao njenu sliku, jer bi tako imao osećaj da su i dalje u kontaktu.

 

Bonus video:

Saša Matić o ljubavi na sceni 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker