in memoriam

UVEK SAM PRED NEBOM OSEĆAO JEDNU TE ISTU STVAR, A TO JE DA NE ZNAM KO SAM: Danas se navršava dve godine od smrti legendarnog Raše Popova

1

"Nek ti uši stalno zvone gledaj fore i fazone"

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Malo je onih ljudi koji za života zasluže da ih generacije oslovljavaju samo imenom, još je manje onih kojima se uz to ime nadene i neka titula iz milošte kao što je to bio slučaj sa čika Rašom .


Rodjen je u Mokrinu 26. jula 1933.godine.

 

Godine 1952. došao je na studije u Beograd gde završava Filozofski fakultet, odsek za književnost. Novinarsku karijeru započeo je u novosadskom Dnevniku. Bio je novinar lista „Mladost“ od 1961. do 1964, zatim novinar Radio Beograda od 1964. do 1967.

 

Od tada do 1995. godine bio je jedan od omiljenih tv lica na našim prostorima.

 

foto: Kurir

Bio je  jedan od lektora za srpskohrvatski jezik u Londonu, Birmingemu i Notingemu od 1975. do 1977. Mogao je i da se hvali titulom urednika izdavačke kuće Matica srpska od 1983. do 1985. godine. 

 

Pored karijere na Televiziji Beograd, Raša je pisao dnevne kolumne za list Politika i kojim je pisao o društvenim temema na njegov specifičan način. 


Najviše je ostao upamćen kao čovek koji je obožavao decu i koji se trudio da ih usrećuje kroz razne emisije: „Radost saznanja“, „Fazoni i fore“, „Varošarije“, „U snu san“, „Šešir bez dna“.

 

 

Pisac, voditelj, lektor i kolumnista voleo je samo jednu ženu sa kojom dvoje dece, sina Bojana i ćerku Dijanu. 

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker