nije zaboravljen

Omaž Raši Popovu: Sećanje na čarobnjaka reči

0

U znak sećanja na Rašu Popova, u petak, 19. januara 11 časova u Maloj sali Dečjeg kulturnog centara Beograd, biće održan program pod nazivom „Omaž Raši Popovu“.

foto: Promo
foto: Promo

O njegovom stvaralaštvu i doprinosu književnosti za decu i odrasle govoriće njegovi najbliži saradnici, književnici: Laza Lazić, Slobodan Stanišić, Gordana Maletić, Milutin Dedić i Božidar Pešev, sećati se dugogodišnje saradnje, druženja, zabavnih trenutaka i pričati o delu velikog pisca.

 

Raša Popov bio je "čarobnjak reči", humorista, pesnik, književnik, pronalazač, pripovedač, čovek koji je sejao dobrotu, znanje, dugogodišnji urednik TV emisija "Vašarija“, Šešir bez dna", „U snu san" i „Radost saznanja". Pripovedač u serijalu "Fazoni i fore" u saradnji sa Ljubivojem Ršumovićem. Dobitnik je nagrade „Dositej Obradović“ 2015. godine za životno delo, a nagradu „Gordana Brajević" za književno delo "Mokinjski patuljci". Poznat po romanu „Bio sam srećni konj", „Sofijine ljubavi“, poeme "Žabac koji nije umeo da ćuti“, bajkama i pričama o detinjstvu.

 

 

makonda-tracker