nerazdvojni

Ona je bila u četvrtom braku, a on se plašio da joj se obrati: 46 godina duga priča najsrećnijeg para u svetu slavnih

0

U vreme kada je mladi i perspektivni glumac upoznao ljubav svog života, ona je bila jedna od najvećih svetskih zvezda i – udata

Sem Eliot i Ketrin Ros u filmu 'Legacy'
Sem Eliot i Ketrin Ros u filmu "Legacy"foto: DAVID FOSTER PRODUCTIONS - Album / Album / Profimedia

Holivudska glumica Ketrin Ros, osvajačica dva Zlatna globusa i BAFTA nagrade, koja je krajem šezdesetih nominovana za Oskara, danas slavi 84. rođendan.


Tokom šezdesetih i sedamdesetih Ketrin je važila za jednu od najpopularnijih holivudskih glumica, a igrala je u "Diplomcu", "Ženama iz Stepforda" i mnogim drugim čuvenim filmovima.


Intrigirala je tadašnje konzervativno američko društvo svojim uzbudljivim privatnim životom – do kraja sedamdesetih već je imala četiri razvoda iza sebe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugene Ransom (@ransom_e)

 

Najpre je bila udata za Džoela Fabijanija od 1960. do 1962, zatim za Džona Mariona od 1964. do 1967, pa za Konrada Hola od 1969. do 1974, da bi potom provela period od 1974. do 1979. godine sa Gaetanom Lisijem.

U vreme dok je još bila u četvrtom braku, Ketrin je snimala horor film "Legacy", kada je na setu upoznala – ljubav za ceo život.

 

Ljubavna priča Ketrin Ros i Sema Eliota


Glumica je imala 38 godina kada joj je 1978. predstavljen četiri godine mlađi Sem Eliot, perspektivni glumac koji je trebalo da igra njenog partnera. Hemija između njih dvoje bila je očigledna na platnu, ali i daleko od kamera. Isprva nije počelo sjajno – Sem se plašio velike zvezde Ketrin Ros.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Berman (@mrmattberman)


Nisam se usuđivao ni da pokušam da pričam s njom. Ona je bila glavna uloga. Ja sam bio senka na zidu, glorifikovani statista u sceni – rekao je Sem pre nekoliko godina za AARP The Magazine.


Ipak, zbližili su se, a Ketrin je jednom prilikom na pitanje jesu li je privukli Semovi prepoznatljivi brkovi, dubok glas ili lepota rekla:


Verovatno sve to i još nešto. Radili smo zajedno i jedna stvar je vodila drugoj. I evo nas sad!

 


Odmah nakon što je ušla u vezu sa Semom, Ketrin je podnela zahtev za razvod od Lisija i javno pokazivala koliko je zaljubljena u kolegu. Venčali su se 1984, a iste godine su dobili ćerku Kleo Rouz.

Koliko je Sem bio posvećen svom braku govori i to što je zbog njihovog medenog meseca umalo propustio da igra sa Šer u "Masci", što se ispostavilo da će biti uloga koja ga je proslavila. Nakon što je on rekao svom agentu da neće doći na audiciju, Ketrin ga je pozvala i rekla da će dati sve od sebe da Sem ipak stigle.

 

 

Ovaj film pokazao se kao prekretnica u njegovoj karijeri i doneo mu svetsku slavu.


Decenijama kasnije, Ketrin i Sem su ponovo sarađivali na filmu "Heroj" (2017), a danas njihov brak važi za jedan od stabilnijih u Holivudu.


Imamo sličan senzibilitet, ali takođe i radimo na tome da budemo zajedno – rekao je Sem jednom prilikom. – Radite na tome da prevaziđete s***e, ne bežite od njega. Tako veze funkcionišu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Ples Jelene i Novaka Đokovića

 

makonda-tracker