za ceo život

Iz večeri u veče išao je da joj se divi: Kako je počela ljubavna bajka slavnog glumca koja traje duže od 37 godina

0

Sve vreme dok su žene širom sveta uzdisale za njim, popularni glumac bio je zauzet, iako je ljubav svog života pronašao tek iz drugog pokušaja

Tom Selek u filmu 'Tri muškarca i mlada dama', nastavku komedije 'Tri muškarca i beba'
Tom Selek u filmu "Tri muškarca i mlada dama", nastavku komedije "Tri muškarca i beba"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Američki glumac Tom Selek (79) jedna je od najvećih televizijskih i holivudskih zvezda i uglavnom je dobijao uloge zavodnika, srcelomaca i akcionih heroja, pa je uvek važio za miljenika ženskog dela publike.


Od uloge Tomasa Magnuma u seriji "Magnum P.I" preko neženje koji iznenada ulazi u ulogu prinudnog tate u komediji "Tri muškarca i beba" do Ričarda Burka u "Prijateljima" on je uvek bio obožavan, a manje-više je uvek, na žalost dama, bio zauzet.


Najpre je od 1971. do 1982. bio u braku s manekenkom Džeklin Rej, čijeg je sina Kevina usvojio, a ispostavilo se da ga je prava ljubav tek čekala.

 

Američki glumac Tom Selek bio je jedna od najvećih zvezda osamdesetih
Američki glumac Tom Selek bio je jedna od najvećih zvezda osamdesetihfoto: EPA/NINA PROMMER

Ljubavna priča Toma Seleka i Džili Džoan Mek


Sredinom osamdesetih bio je razvedeni 38-godišnjak i radio u Londonu, kada su njegove kolege primetile Tomovu čudnu opsesiju mjuziklom "Mačke". Iz večeri u veče on je odlazio na Vest End i stalno pričao Džej Simor, s kojom je sarađivao na snimanju filma Lassiter (1984), koliko je ova predstava fantastična.


Mislila sam da je dobra, ali nisam išla da je gledam tuce puta – bila je zbunjena Džejn u razgovoru za People.

Ispostavilo se da je Toma više od samog mjuzikla oduševila plesačica Džili Džoan Mek, koju je glumac uskoro pozvao na večeru. Uskoro je počela njihova divna ljubavna priča koja traje i danas, a Džili je, čim joj je istekao ugovor u "Mačkama", otišla na Havaje, gde je Selek snimao seriju "Magnum P.I".

 

Tom Selek s tadašnjom devojkom, a današnjom suprugom Džili Džoan Mek
Tom Selek s tadašnjom devojkom, a današnjom suprugom Džili Džoan Mek foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ubrzo potom su ih paparaci viđali zagrljene na svakom koraku, a Džili je bila uz Toma kad je dobio zvezdu na Bulevaru slavnih 1986. godine.


Naredne godine pročulo se da su se tajno venčali: njegov brat Bob organizovao je romantičnu svadbu na jezeru Taho, u Nevadi, a prijavio ih je pod lažnim imenima Tom Dženkins i Suzi Mark. Kasno uveče, oni su na divnoj ceremoniji rekli "da", a sveštenik nije znao identitet mladenaca sve do nekoliko minuta pre nego što ih je ugledao.


Par je nedugo potom dobio ćerku Hanu, a kupili su ogromanč ranč u okrugu Ventura, u Kaliforniji, gde je Tom uživao s porodicom između napornih snimanja i holivudskog života. Štaviše, napustio je seriju koja ga je proslavila zbog supruge i dece.

 


Kako su objasnili, nikada u braku ništa nisu radili na svoju ruku, već isključivo zajedno, što bi mogla biti jedna od tajni njihovog skladnog braka.


Nikada ne radimo ništa niti donosimo bilo kakve odluke bez konsultovanja – rekao je Tom za New York Daily News jednom prilikom. – Ako se neka odluka tiče Hane, drugi roditelj je odmah podrži, čak i ako se ne slaže.


Kako je isticao, porodica mu je uvek bila prioritet, a veruje da je njegovom braku pomoglo to što su se posvećivali jedno drugom.


Važno je negovati brak – istakao je glumac. – Mislim da je tome koristilo sklanjanje od posla.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Iskustvo srpske glumice u Holivudu

 

makonda-tracker