dirljivo

Imala je 19 godina kad ga je upoznala, a on — skoro 50: Glumački par strast i ljubav nisu krili decenijama nakon razvoda

0

Uprkos svim razlikama, ljubav glumačkog para trajala je i nakon njegove smrti...

Frenk Sinatra i Mia Farou na svom venčanju 1966.
Frenk Sinatra i Mia Farou na svom venčanju 1966.foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Slavna glumica i dobitnica Zlatnog globusa, Mia Farou (76), poslednjih godina uglavnom je poslednjih godina u žiži pažnje zbog svog odnosa sa decom, kao i sa bivšim partnerom Vudijem Alenom, koji je uplovio u emotivnu vezu sa svojom poćerkom, Mijinom usvojenom ćerkom.

 

Ipak, njen ljubavni život bio je prilično buran i ranije, a posebno interesantan bio je njen brak sa dobitnikom Oskara i Gremija, glumcem i muzičarem Frenkom Sinatrom, koji je voleo najlepše žene u Holivudu.

 

Frenk Sinatra preminuo je 1998. godine, u 82. godini, a do samog kraja ostao je s Miom u prisnim odnosima, iako su se rastali godinama ranije.

 

Ljubavna priča Frenka Sinatre i Mie Farou

 

Sinatra i Mia su se upoznali 1964. godine, kada je ona imala 19 godina, a on skoro 50. Sreli su se na snimanju filma, a ubrzo su se zajedno vozili privatnim avionom do njegovog doma u Palm Springsu.

 

Došla sam tamo i pokazao mi je kuću, a imao je posebnu sobu za mene. Držala sam mačku i tražila mu kutiju za nju... A on me je poljubio, uzeo mačku iz mojih ruku, bio je romantičan, i spustio je na pod.

 

Već 1966. godine, venčali su se u hotelu u Las Vegasu. Sinatra ju je zaprosio dijamantskim prstenom, a njegova majka Doli nije imala mnogo lepih reči za Miu.

 

Ona ne priča, ne jede, šta ona radi? Ovo neće trajati dugo, pa pretpostavljam da je dobro što se nisu venčali u crkvi — navodno je rekla ona.

 

Mia je imala 21 godinu kada se udala za Frenka Sinatru
Mia je imala 21 godinu kada se udala za Frenka Sinatrufoto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

Uprkos tome što su se brzo rastali, oni su i dalje ostali prijatelji i saveznici u godinama koje su usledile. 1971. godine Mia je rekla da ima samo "lepa osećanja" za Frenka, a dodala je i da on često zove njenu majku da čuje šta Mia radi.

 

Kada je Mijina ćerka Dilan ispričala da ju je maltretirao otac Vudi Alen, Sinatra se ponudio da mu slomi noge. Mada je Mia rekla da je to bila šala, kasnije je rekla: "Zar to nije slatko od njega?".

 

Mnogo kasnije, 2013. godine, otkrila je u intervjuu za Veniti fer da se Sinatra i ona "nikada nisu stvarno rastali". Kada su je pitali da li je njen sin Ronan, za čijeg oca se do tada smatrao Vudi Alen, ipak Sinatrino dete, Mia to nije opovrgnula. — Moguće — odgovorila je.

 

Na pitanje da li je Sinatra najveća ljubav njenog života, odgovorila je da jeste.

 

Mijin odgovor na pitanje da li je Sinatra Ronanov otac, očekivano, privukao je mnogo pažnje, a Sinatrina ćerka Nensi Sinatra Jr. insistirala je na tome da se Mia Farou šalila. Godinama kasnije, sam Vudi Alen je ispričao da se "ne bi kladio životom da je Ronan njegovo dete". Međutim, Sinatrin biograf Džejms Kaplan istakao je da je to nemoguće jer je Sinatra već imao vazektomiju pre nego što se Ronan rodio 1987. godine.

 

 

Zašto su se rastali kada su se voleli?

 

Sinatra nije bio oduševljen što je Mia dobila glavnu ulogu u filmu "Rozmarina beba". Zbog toga nije mogla da prihvati ulogu u Sinatrinom filmu "Detektiv", a Mia je rekla da "ako bi se Frenk pitao, ne bi snimila nijdan film":

 

Ipak, Mia nije odustajala od filma koji danas važi za klasik, a kao rezultat, 1967. godine se razvela od Sinatre.

 

Naravno, ovo nije jedini njihov konflikt, već je kamen spoticanja bila i razlika u godinama.

 

— Bila sam manje zrela od bilo koje druge devetnaestogodišnjakinje koju sam znala. Jadan Frenk s takvim detetom. Umela sam da zaspim za stolom pokušavajući da pričam s ljudima o njihovim mačkama. Bio je vrlo strpljiv sa mnom — rekla je 2007. godine za Gardijan.

 

Frenk i Mia su se voleli godinama nakon razvoda
Frenk i Mia su se voleli godinama nakon razvodafoto: © Band Photo / uppa.co.uk / Avalon / Profimedia

1989. godine je Mia rekla za L.A. Tajms da njihov brak nije bio "iskustvo koje bi volela da ponovi".

 

Džejkobs je pisao i o tome da je Sinatru nervirao znakovni jezik koji je Mia koristila sa svojom gluvom mačkom, pa je umeo i da napravi raznorazne šale na račun životinje, što Miji zasigurno nije prijalo. Ipak, nastavila je da volli i podržava Sinatru.

 

Njegovoj sahrani 1998. godine prisustvala je sa sinom Ronanom, kao i sa njegovom prvom ženom i ćerkom, koje obe nose ime Nensi. Mia je spustila nekoliko predmeta u njegov kovčeg, uključujući i svoju burmu.

 

Godinama ranije, u taj prsten je ugravirala reč snovi, kao simboliku toga što je pošla za svojim snovima i prihvatila ulogu u "Rozmarinoj bebi" radije nego u filmu svog supruga.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

Bonus video

"TOZOVAC JE BIO SRPSKI FRENK SINATRA!"

 

makonda-tracker