ZAVODILA JE NIJE ŽALILA

U brak je ušla NEVINA, a onda postala NAJPOHOTNIJA ZAVODNICA Holivuda: Ljubavni život Ave Gardner je pravi SPEKTAKL

0

Jedna od najlepših žena sveta imala je buran ljubavni život, a na spisku njenih ljubavnika našli su se mnogi poznati muškarci 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ava Gardner, lepotica koja je rođena u Severnoj Karolini, često bosa i uvek zanosno drska, bila je, prema rečima njenog drugog supruga Artija Šoa, "najlepše stvorenje koje ste ikada videli".

 

Ona je takođe, prema rečima partnerke Debore Ker, bila "smešna i bogata, topla i ljudska". Ipak, oni koji su je poznavali kažu da je imala nemiran duh sa bezobzirnom crtom i nezasitnom potrebom za pićem i dečacima koji bi je često vodili od glamura do katastrofe.

 

U zadivljujućoj knjizi "Ava Gardner: Ljubav nije ništa", biograf Li Server opisuje njen život kao ispunjen požudom, ljubavlju i kasnonoćnim smicalicama.

 

Ava Gardner, jedna od najseksepilnijih žena svih vremena, u brak je ušla nevina, ali je prvo iskustvo oduševilo i učinilo da toliko zavoli seks da postane jedna od najvećih zavodnica i najpohotnijih žena raskalašnog, zlatnog doba Holivuda.

 

U njoj je opisana njena veza sa Hauardom Hjuzom, ali i sukobi sa Robertom Tejlorom, Melom Tormeom, Dejvidom Nivenom, Džonom F. Kenedijem, Stivom Mekvinom, nasilnim Džordžom C. Skotom i neuspešnim pokušajem da namami Roberta Steka u četvorku (odjednom ga je zaboleo stomak).

 

A tu je bio i njen voljeni Frensis - Avin treći muž, Frenk Sinatra. Njihove svađe su bile legendarne. Sinatra je jednom bacio kesu napunjenu vodom na nju i drugaricu Lanu Tarner, a njihovi obračuni bučni i vrlo neprijatni. 

 

AVA JE VOLELA DA ZAVODI VIŠE NEGO BILO ŠTA DRUGO DA RADI
AVA JE VOLELA DA ZAVODI VIŠE NEGO BILO ŠTA DRUGO DA RADI foto: Instagram Printscreen

Ova direktna, drska devojka bi izazivala i užasavala i muškarce i žene celog svog života - uključujući navodnog opasnog momka Roberta Mičama, njenog bivšeg partnera. Godinama nakon njihove afere na setu, piše Server, prijatelj bi rekao Mičamu da Gardner uskoro stiže.

 

- Ava Gardner! Ne, ne. Ako se nađem sa Avom, gotov sam - nemoj joj reći da sam ovde! 

 

Sastanak sa gospodinom Pravim

 

Prvog dana u MGM-u kao osamnaestogodišnjakinji, Gardner je obišla prostranu parcelu Kalver Sitija. Tada je videla muškarca koji je bio obučen kao brazilska zvezda Karmen Miranda. 

 

Vajs je objasnio Avi da je to superzvezda Miki Runi. Tokom nastupa, Runi je primetio zbunjenu lepoticu i momentalno se zaljubio. Za nekoliko meseci su se venčali.

 

PRED NJOM SU MUŠKARCI NETREMICE PADALI
PRED NJOM SU MUŠKARCI NETREMICE PADALI foto: Profimedia

 

Najveća ljubav sa Frenkom Sinatrom

 

Legendarna ljubavna priča Gardnerove i Frenka Sinatre počela je uzbudljivo. U jesen 1949. veoma oženjeni i veoma pijani Sinatra ubedio je jednako pijanu Avu da sa njim napusti zabavu u Palm Springsu koju je vodio šef studija Deril Zanuk. Požurili su u noć, sve dok nisu stigli do tihog grada Indio. Sinatra je onda izvadio dva pištolja i počeo da puca u ulična svetla. Razdragana Ava pridružila mu se u ludoj zabavi.

 

Noć je završena tako što su ih u stanicu doveli naoružani policajci. Kada je Gardner konačno stigla kući, zatekla je svoju sestru Bapi kako doručkuje. Rekla joj je da je izašla sa Frenkom Sinatrom i da su se divno proveli.

 

AVINA NAJVEĆA LJUBAV JE BIO FRENK SINATRA
AVINA NAJVEĆA LJUBAV JE BIO FRENK SINATRAfoto: Profimedia

 

Ava Garner je prvi put srela Grejs Keli, buduću princezu od Monaka, na  kenijskom setu Mogambo, 1952. Pomalo uštogljena Keli je u početku bila zgrožena Avinim ponašanjem, ali ju je slobodoumni osećaj za zabavu ubrzo osvojio. Keli je započela strastvenu aferu sa Klarkom Gejblom. 

 

Ava je bila impresionirana Kastrom, pa je počela da mu se udvara, pa je došlo do obračuna Ave i njegove tadašnje devojke. Dve žene imale su obračun u predvorju Hiltona. Pijana Ava nazvala je Lorenc „malom kučkom“ koja krije Kastra. Zatim ju je pratila do lifta, gde ju je ošamarila. Telohranitelj je izvukao pištolj i Kastro je odlučio da se oslobodi turbulentne zavodnice.

 

Dok je boravila u Madridu, Gardner je otkrila da ispod nje živi novi obožavatelj. On je bio niko drugi do prognani argentinski diktator Huan Peron, kome je ponudio azil kolega despot Francisko Franko. Gardner je u početku bila dobra sa njim i njegovom ženom Izabel. Nova gospođa Peron, koju je Ava zapamtila kao jednu „glupu devojku“, bila je bivša radijska glumica koja se bavila okultizmom i podržavala dugogodišnju želju svog muža da donese balzamovano telo svoje svete prve žene Eve da živi sa njima.

AVA JE LUDO VOLELA FRENKA SINATRU
AVA JE LUDO VOLELA FRENKA SINATRUfoto: KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

 

Neko vreme je sve bilo dobro, ali ubrzo su se Peronovi umorili od Avinog celonoćnog noćnog provoda, a Ava im se osvetila tako što je svoje korgije pustila na njihove pse koji su se pobili. Par se žalio, a pojavili su se Frenkovi čuvari sa naređenjem da uhapse Avu. Srećom, ona je u to vreme bila domaćin grupi američkih pilota i, u želji da izbegnu međunarodni incident, stražari su otišli.

 

Gardnerova je ipak našla način da se osveti. Kad god bi ekscentrični Peron držao govore na svom balkonu zamišljenim argentinskim podanicima, ona i njena sluškinja bi izlazile na njen balkon i nemilosrdno ga klele na španskom.

 

VELIKA ZAVODNICA NIJE PREZALA NI OD MUŠKARACA NI OD ŽENA
VELIKA ZAVODNICA NIJE PREZALA NI OD MUŠKARACA NI OD ŽENA foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

 

Godine 1964., reditelj Džon Hjuston okupio je glumačku ekipu svih zvezda da bi snimio "Noć iguane" Tenesija Vilijamsa u Puerto Valjarti u Meksiku. Pijani Ričard Barton je stigao sa pijanom Elizabet Tejlor, pijani Tenesi Vilijams se pojavio sa svojom pudlom, a tu je bila i Ava, zajedno sa Sju Lajon i Deborom Ker.

 

Tejlor u početku bila zabrinuta da će se Ava udvarati Bartonu, ubrzo je krenula u napad, dolazila je oskudno odevena na snimanja čak i onda kada za to nije bilo potrebe. Barton i Gardner često bili previše potrošeni snimanjima da bi bilo šta drugo radili.

 

 

makonda-tracker