"Ponovo bih uradio ISTO!"

Ona je bila DETE, a on – DEČKO NJENE MAJKE: Nabizarnija priča u svetu slavnih ne prestaje da zgražava svet već 31 godinu

0

Isprva ju je doživljavao kao dosadno dete, a njihov odnos počeo je da se menja nakon što se jednom prilikom ponudio da je odveze u školu

Vudi Alen i Sun-Ji Previn u Veneciji, tokom 80. filmskog festivala
Vudi Alen i Sun-Ji Previn u Veneciji, tokom 80. filmskog festivalafoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival u Veneciji, 80. po redu, privlači mnogo pažnje iz niza razloga.


Zbog filmova koji će biti prikazani, stila kojim nas slavne ličnosti oduševljavaju na crvenom tepihu i činjenice da veliki deo Holivuda nećemo videti na premijerama zbog trenutnog štrajka Udruženja filmskih glumaca...


Najviše kontroverzi, međutim, izaziva činjenica da su u glavnoj selekciji Mostre ostvarenja čiju režiju potpisuju Roman Polanski i Vudi Alen (87), koji se već godinama suočavaju s optužbama za silovanje i zlostavljanje.


Filmski svet, ipak, odbija da ih "kenseluje", pa je tako Vudi Alen juče stigao u Veneciju kako bi predstavio svoj 50. film Coup de Chance, triler sniman u potpunosti na francuskom jeziku.

 

Alen je prekjuče uslikan nakon što je stigao na Lido, a od tada se ne odvaja supruge Sun-Ji Previn (50), s kojom je u braku od 1997. godine i s kojom ima jednu od najbizarnijih priča u svetu poznatih.

 

  • Ko je Sun-Ji Previn?


Sun-Ji Previn ostala je bez oca vrlo mala, dok ju je majka navodno napustila, a nije poznato koliko je godina imala u tom trenutku. vojevremeno je za Vulture ispričala da je s pet godina otišla od kuće, živela na ulici i hranila se iz kontejnera.


Borila sam se da preživim otkad sam bila novorođenče. Bili smo ekstremno siromašni, toliko da ništa nismo imali. Čak ni nameštaj. Odlučila sam da pobegnem jer sam znala da mora da postoji bolji život – odelila je svoje uspomene iz prvog doma.


Zbog svega toga se našla u sirotištu, gde su je primetili glumica Mia Farou i njen tadašnji suprug i muzičar Andre Previn.

 

 

U tom trenutku, Mia je imala troj ebiološke i dvoje usvojene dece, a po tadašnjim zakonima nije imala pravo na treće usvajanje deteta koje nije s tla Amerike. Međutim, Previn i Farouova su se potrudili i angažovali da se zakon promeni i uspeli su u svojoj nameri da Sun-Ji postane njihova ćerka.


Mia je, inače, i nakon toga nastavila da gradi porodicu, pa je danas majka 14-oro dece.

 

  • Odnos Sun-Ji Previn i Vudija Alena


U svakom slučaju, godinu dana nakon usvajanja devojčice, Mia i Andre su se razveli, a glumica je ušla u vezu s režiserom Vudijem Alenom, koji je usvojio dvoje njene dece: ćerku Dilan i sina Mozesa. Navodno se s njima odmah povezao i, tvrdio je, počeo da ih posmatra kao svoju decu, dok za druge nije preterano mario.


U skladu s time, ni Sun-Ji njega nije videla kao roditelja, a kasnije je ispričala da Vudi Alen za nju "nikada nije bio očinska figura", kao i da "nije imala posla s njim" u detinjstvu.

 

Vudi Alen i Sun-Ji Previn
Vudi Alen i Sun-Ji Previnfoto: Julian Makey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Štaviše, oni navodno nikada nisu komunicirali, a prvu pravu interakciju imali su kada se Sun-Ji povredila dok je igrala fudbal u 11. razredu i Vudi je ponudio da je odveze u školu. Nakon ove povrede, 1990. godine, Sun-Ji je počela da ide na utakmice Njujork niksa sa očuhom.


Niko, međutim, nije slutio šta se sprema: dve godine kasnije, 1992, Mia Farou je u Alenovom domu pronašla golišave fotografije svoje ćerke Sun-Ji. Vudi, u kom trenutku čovek od 56 godina, tvrdio je da je snimio ove fotografjie dan ranije, otprilike dve nedelje nakon što su prvi put imali intimne odnose.

 

Dok je bio Mijin dečko, nikada nije spavao kod nas u kući. Nisam ga doživljavala kao očinsku figuru. Naša romansa počela je kada smo zajedno krenuli da idemo na utakmice, što je bila Mijina ideja, jer sam ja bila introvertna, a on tražio društvo za utakmice. Međutim, svoj odnos shvatili smo kao vezu tek nakon što je sve došlo do javnosti, jer smo morali da se zajednički suočimo sa groznim optužbama – ispričala je Sun-Ji.


Kako kaže Mia Farou, ona je odmah prekinula vezu s Vudijem Alenom, dok on i Sun-Ji tvrde da su Mia i on raskinuli mnogo pre otkrivanja fotografija i njihove veze.

 

Vudi Alen i Sun-Ji Previn u braku su decenijama
Vudi Alen i Sun-Ji Previn u braku su decenijamafoto: Profimedia

U svakom slučaju, u tom trenutku je Sun-Ji već godinu dana išla na koledž, a prema nepouzdanim dokumentima imala je 21 godinu od oktobra 1991. Sudskom istragom utvrđeno je da su Vudi Alen i Sun-Ji Previn stupili u seksualne odnose u decembru 1991, a Mia Farou i njeni prijatelji kažu da je to moglo da počne mesecima ranije, dok je Sun-Ji imala 20 godina.

 

– Sun-Ji i ja nismo bili zainteresovani da se upoznamo. Mislio sam da je tiho, dosadno dete, a ona je mislila da sam "papučar" njene mame – otkrio je.


Vudi Alen je opisivao svoj odnos sa poćerkom kao "simpatije" koje su se razvile u značajniju vezu, dok je Sun-Ji tvrdila da je odmah zavolela režisera.


Od prvog poljupca sam ga volela – istakla je.

 

Reditelj je potom održao konferenciju za štampu, na kojoj je izjavio da voli Sun-Ji, a ona je kasnije pričala da je to tada čula prvi put.


Da me voli saznala sam tek na konferenciji za novinare, kada je to javno rekao. Čak ni tada nisam bila sigurna da li je to mislio. Nikada ranije nismo jedno drugom rekli te reči – istakla je ona.

 

Vudi Alen i Sun-Ji Previn u braku su od 1997.  godine
Vudi Alen i Sun-Ji Previn u braku su od 1997. godinefoto: Jack GUEZ / AFP / Profimedia

Reditelj i ćerka njegove bivše devojke venčali su se u Veneciji u decembru 1997. godine, kada je ona imala 26 godina, a on 61. Potom su zajedno usvojili dve ćerke, a dok je on nastavio da radi na svojoj uspešnoj karijeri, Sun-Ji se posvetila porodičnom životu. Već godinama žive na Menhetnu i zajedno putuju svetom.


Koliko je poznato, Mia Farou i ona danas nemaju nikakav kontakt.


U više navrata, režiser je optužen za seksualno zlostavljanje svoje usvojene ćerke Dilan Farou, a Sun-Ji je sve to vreme na njegovoj strani. Štaviše, ona tvrdi da je njena majka iskoristila #MeToo pokret i zloupotrebila ćerku da bi se osvetila bivšem.


Ovo što se desilo Vudiju je uznemirujuće i čista nepravda. Mija je iskoristila #MeToo pokret i paradirala sa Dilan kao sa žrtvom. Cela jedna generacija slušala je njihove priče o navodnom zlostavljanju, a nije trebalo – tvrdi današnja supruga reditelja.

 

 

Režiser kaže da se ni danas ne kaje zbog toga što je započeo vezu sa ćerkom svoje devojke.

 

Obožavao sam Sun-JI, uprkos ogromnoj pažnji javnosti koju sam dobio jer sam bio istrajan s njom, vredelo je svake sekunde – napisao je režiser jednom prilikom. – Ponekad, kad je bilo baš teško i kad su me klevetali na svakom koraku, pitali su me da li bih, da sam znao ishod, ponovo bio sa Sun-Ji. Uvek sam odgovarao da bih za tren oka učinio isto.

 

 

BONUS VIDEO

Jelena Bačić Alimpić u emisiji Realna priča

 

makonda-tracker