"Hteli su da delujem kao LUDA OSOBA"

Tvrdio je da mu je za nogu zalepila – polni organ: Sukob i tužba koji su uništili karijeru slavnoj glumici

0

Iako je tužio koleginicu za čak dva miliona dolara, glumac je na kraju njoj morao da isplati ogromnu svotu, ali to nije popravilo njen narušen imidž

Džejms Vuds i Šon Jang u filmu The Boost
Džejms Vuds i Šon Jang u filmu The Boostfoto: Hemdale Film Corp. / Entertainment Pictures / Profimedia

Na listama najvećih neprijateljstava u Holivudu, često ćete naći jedno uz drugo imena Džejmsa Vudsa i Šon Jang, a u pitanju je verovatno i najbizarniji i do danas najnejasniji sukob dvoje poznatih glumaca.


Oni su sarađivali na snimanju filma "The Boost" (1988), kada su igrali Lenija i Lindu Braun, bračni par koji se nosi s besparicom i zavisnošću od kokaina. Ovo ostvarenje Harolda Bekera nije prošlo sjajno kod kritike, a nakon njega je počeo sukob za koji Šon Jang kaže da joj je uništio karijeru.


Naime, nakon što su snimili "The Boost", Vuds je tužio glumicu za proganjanje i tražio dva miliona dolara odštete. Njegove optužbe bile su prilično bizarne, naveo je da koleginica proganja njegovu verenicu i njega, a tvrdio je da je Šon ostavila deformisanu lutku ispred njegovog doma na Beverli hilsu i zalepila mu penis za nogu dok je spavao.

Ona je sve negirala i istakla da ju je Džejms Vuds tužio iz inata jer mu je rekla "ne".


To je bila zaljubljenost koju sam odbacila, to je sve... Tužite me! I onda je on to stvarno i uradio – rekla je glumica.

 

Džejms Vuds i Šon Jang u filmu The Boost
Džejms Vuds i Šon Jang u filmu The Boostfoto: Hemdale / AFP / Profimedia

Sve se svodi na to da dvoje ljudi planiraju da mi nameste da delujem kao luda osoba, delimično zbog sopstvene mentalne bolesti, delimično zbog osvete – tvrdila je Šon Jang.


Tužba je "ispeglana" van suda 1989. godine, a Šon Jang je dobila 227.000 dolara kako bi pokrila svoje pravne troškove.


Međutim, za glumicu je ovo bio kraj karijere kakvu je do tada imala.  Nisu joj pomogli ni skandali kojima je bila sklona, loša reputacija na setu, navodno šamaranje telohranitelja... Kako je ispričala, niko joj nije verovao da nije kriva, a na svim audicijama na koje je potom išla pitali su je za ovaj slučaj.

 

Šon Jang tvrdi da joj je tužba uništila karijeru
Šon Jang tvrdi da joj je tužba uništila karijerufoto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Naravno da bi me tretirali bolje da sam muškarac – rekla je Šon za Guardian.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska glumica zbog lepote gubila uloge u Holivudu

 

makonda-tracker