dragulj iz 80-ih

Kako izgleda haljina prodata za 1.148.080 $? Jedna od najlepših kreacija koje je nosila princeza Dajana RUŠI REKORDE

0

Neobična, otmena, u skladu s trendovima 80-ih, ali bi i danas mogla da fascinira, ova toaleta prodaja je po ceni čak 11 puta višoj nego što je očekivano

Princeza Dajana tokom kraljevske turneje u Kanadi 1986.
Princeza Dajana tokom kraljevske turneje u Kanadi 1986.foto: Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia

Toaleta koju je 1985. godine nosila Dajana, princeza od Velsa, prodata je na aukciji, i to po ceni čak 11 puta većoj od procenjene.


Aukcijska kuća Julien's Auctions prodala je u Holivudu crnu večernju haljinu od pliša za čak 1.148.080 dolara, javlja BBC, ime je oboren rekord u prodaji haljina koje smo nekada videli na slavnoj Ledi Di.


Ona je prvobitno procenjena na 100.000 dolara, a ima plavu suknju od organze, veliku mašnu, pojas i naramenice. Delo je, inače, modnog ateljea slavnog marokanskog dizajnera Žaka Azagurija.

 

Haljina s potpisom Žaka Azagurija koju je princeza Dajana nosila dva puta
Haljina s potpisom Žaka Azagurija koju je princeza Dajana nosila dva putafoto: Julien’s Auctions / Ferrari / Profimedia

Princeza Dajana prvi put je nosila ovu haljinu u Firenci, na večeri tokom kraljevske turneje s tadašnjim suprugom Čarlsom, princem od Velsa, a potom 1986. prilikom posete Simfonijskom orkestru Vankuvera.

 


Do sada je najskuplja haljina koju je princeza Dajana nosila bila ona prodata na aukciji za 604.800 dolara, a reč je o plišanoj haljini Viktora Edelstajna iz 1991. godine.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Gest kraljice Elizabete na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker