nove pojedinosti

"Zgrabio me i oborio na pod": Princ Hari o FIZIČKOM SUKOBU sa Vilijamom i POSEBNOJ molbi kralja Čarlsa

0

Čini se da će memoari princa Harija uzdrmati britansku kraljevsku porodicu više nego dokumentarna serija "Hari i Megan".

Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani kraljice Elizabete Druge u septembru 2021.godine
Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani kraljice Elizabete Druge u septembru 2021.godinefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kako se približava 10. januar, datum kada će memoari princa Harija biti objavljeni iz dana u dan izlaze novi detalji knjige.

 

Tako smo do sada saznali da će najgore "proći" Vilijam i Kejt, što se ubrzo i obistinilo kada je izašao deo knjige u kojem princ Hari tvrdi da su upravo princ i princeza od Velsa "krivi" što je 2005. godine obukao nacističku uniformu za kostimiranu zabavu što je preraslo u skandal neviđenih razmera.

 

Šta smo još saznali do sada o memoarima princa Harija?

 

  • Molba kralja Čarlsa nakon sahrane princa Filipa

 

U odlomku iz Harijeve dugo očekivane autobiografije "Spare" vojvoda od Saseksa je prepričao sastanak sa svojim ocem i bratom nakon sahrane princ Filipa u aprilu 2021. godine i rekao da je kralj Čarls zamolio svoje posvađane sinove VIlijama i Harija da "njegove poslednje godine ne čine mizernim".

Kako prenosi Daily Mail, princ Hari se u memoarima priseća da je Čarls stajao između Vilijama i njega "gledajući u naša zajapurena lica".

 

Izvori tvrde da odnos između Harija i Vilijama "visi o koncu" i da će verovatno biti dodatno oštećen nakon objavljivanja memoara

 

Takođe, tvrdi se da je kralj Čarls "prošao bolje" od svog starijeg sina u knjizi princa Harija, ali da je već oštećen kritikama koje su izrečene na njegov i račun drugih članova kraljevske porodice. 

Izvori kažu da kralj Čarls, ikao je duboko povređen i zbunjen Harijevim postupcima, i dalje želi da drži liniju komunikacije otvorenom. 

 

  • .Vilijam je fizički nasrnuo na Harija

 

Kako prenosi "Gardijan", Hari je u memoarima prepričao detalje fizičkog napada njegovog brata Vilijama i to u vreme kada su se braća udaljavala zbog braka princa Harija sa Megan Markl. 

Opisujući sukob u svom domu u Londonu 2019. godine, Hari kaže da je njegov brat Vilijam Megan nazvao "teškom" i "bezobraznom".

 

Izrekli su niz uvreda jedan drugome, a sukob je eskalirao te je "Vilijam uhvatio Harija za kragnu, pokidao okovratnik i oborio na pod."

 

Kamila Parker, Princ Hari, Princ Vilijam, Princ Hari i princ Vilijam
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

– Sve se dogodilo brzo, tako brzo. Zgrabio me, strgao mi okovratnik i oborio me na pod. Pao sam na pseću činiju koja je pukla pod mojim leđima.. Ležao sam na trenutak, omamljen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe – napisao je Hari o incidentu koji se navodno dogodio u Nottingham Cottageu 2019. godine.

 

Ova scena, nakon koje je, kako tvrdi Hari, zadobio vidljivu povredu leđa, jedna je od mnogih u autobiografiji, koja će sledeće nedelje biti objavljena širom sveta i verovatno će izazvati ozbiljnu buru u britanskoj kraljevskoj porodici.


Hari je dalje objasnio da nije odmah rekao supruzi za incidentn, ali da je u jednom trenutku morao da joj objasni odakle mu ogrebotine i modrice na leđima.

 

Kako navodi, prva osoba koja je saznala za svađu i sukob bila Harijeva terapeutkinja. 

 

makonda-tracker