bila je to ljubav na prvi pogled

Imala je 16, a on 38 godina kad su se upoznali: Dramatična ljubavna priča dive koja se za istog muškarca udala DVAPUT

0

Ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija trajala je više od 50 godina, sve dok njegove smrti.

Ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija bila je veoma dramatična.
Ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija bila je veoma dramatična.foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Ljubavna priča glumačke dive Sofije Loren i njenog pokojnog supruga Karla Pontija bila je posve dramatična - od započinjanja veze kada je bila tinejdžerka do suočavanja sa optužbama za bigamiju i dva venčanja.

 

Ali svakako, bila je to ljubav na prvi pogled koja je trajala sve do njegovog poslednjeg daha.

 

Sofija Lazaro imala je samo 16 godina kada je upoznala 1950. godine Karla Pontija, koji je bio 22 godina stariji od nje.

 

- Bila je to ljubav na prvi pogled za oboje. Upoznali smo se na Takmičenju lepote u Rimu kada sam imala 16 godina, a on je bio u žiriju. Video me je kako sedim za stolom sa prijateljima i poslao mi je poruku u kojoj me je pitao da se pridružim takmičenju - napisala je Sofija Loren u knjizi "Severoistočni rečnik ženske biografije".

Kako je Sofija ispričala prvo je sve počelo prijateljski, a onda je postalo ozbiljno kada je imala 19 godina.

Uprkos razlici u godinama i činjenici da je italijanski producent bio u to vreme oženjen Đulijanom Fiastri (premda rastavljen), veza između Sofije i Karla se razvila i oni su se zaljubili 1954. godine tokom snimanja filma "Žena iz reke".

 

- Bilo je i nečeg očinskog u njegovom prisustvu, a ja nikada nisam imala pravog oca - napisala je u svojoj knjizi "Juče, danas, sutra: Moj život".

Sofiju je navodno Karlo tajno zaprosio otprilike u vreme kada se film završio, ali su veridbu držali u tajnosti nekoliko godina dok mu nije odobren razvod što je bilo veoma teško zbog strogih pravila u reliogioznoj Italiji.

 

Tokom tog perioda, Sofija je postala bliska sa kolegom Kerijem Grantom, ali uprkos tome što je on bio zaljubljen u nju i želeo da je oženi, ona je na kraju ipak odabrala Karla.

- Znate, morala sam da biram. Karlo je bio Italijan, pripadao je mom svetu... Znala sam da je to prava stvar za mene - rekal je jednom prilikom za Vanity Fair.

 

Sofija i Karlo su se venčali 1957. godine, ali njihov brak je trajao samo pet godina, jer su bili primorani da ga ponište zbog optužbi za bigamiju.

 

Nakon što se sklonio u Francusku, Karlo je dobio zakonski razvod i par se venčao po drugi put 1965. godine.

 

Ipak, jednom prilikom je Sofija za Radio Times otkrila za čim najviše žali. 

- Veoma je teško reći da ne žalite. Jedino za čim malo žalim je što se nikad nisam udala u beloj haljini. To je bio san mog života, koji je još uvek u meni - rekla je glumica.

 

Put do proširenja porodice Sofije i Karla nije bio lak. 

 

Nakon dva pobačaja, rođen je Karlo Mlađi 1968. godine, a četiri godine kasnije i Edoardo

Ljubav Sofije i Karla trajala je zvanično 42 godine sve do Karlove smrti.

 

Te 2007. godine srce ljubavi njenog života prestalo je da kuca u 94. godini. 

 

- BIla sam veoma tužna kada je moj muž umro, zato što se nikad nisam srela sa takvim osećanjem. Nikada. Svaki put kad pomislite na to, tu je i momenat usamljenosti, koji je snažan, ali to je život - izjavila je svojevremeno glumica.


- Ne postaje lakše. Karlo mi mnogo nedostaje - rekla je jednom za Vanity Fair.

 

BONUS VIDEO

 

SEKO, TI SI KAO SOFIJA LOREN! Pogledajte kako je pevačica reagovala na ovakav kompliment! Šta vi mislite, da čujemo i vas (ANKETA)

 

 

 

makonda-tracker