neverovatna je

TAJNU njene lepote imate KOD KUĆE: Sofija Loren pred 89. rođendan stigla na Mostru, a izgleda bolje nego 50 godina mlađe

0

Sofija Loren stigla je u Veneciju na 80, Filmski festival i zasenila i 60 godina mlađe devojke

sofija loren nekoliko dana pred proslavu 89. rođendana može da se pohvali neprolaznom lepotom
sofija loren nekoliko dana pred proslavu 89. rođendana može da se pohvali neprolaznom lepotomfoto: Giandomenico D'Angelo / ipa-agen / PA Images / Profimedia

Slavna italijanska glumačka diva Sofija Loren stigla je na 80. Filmski festival u Veneciji i dokazala da je elegancija večna, a da starost ne uslovljava i gubitak lepote.

 

Naprotiv, ona 20. septembra puni 89 godina, ne krije cake koje pomažu njenoj mladolikosti i dugovečnosti i izgleda bolje od 4, 5 ili 6 decenija mlađih žena, a uz to i energičnije i vitalnije.

 

Ikona Holivuda, čija snaha je Srpkinja, fotografisana je nasmejana u Veneciji, dok je mahala paparacima, a bila je obučena u klasičnu i lepu kombinaciju koja se sastojala od belog blejzera sa crnim tufnicama, bele košulje i crnih pantalona.

 

Njene godine nikako nisu prepreka za nju, a i ova životna dekada donela joj je mnogo lepih stvari, kako sama kaže, a u toku promocije filma "The Life Ahead" koji je pre tri godine debitovao na Netfliksu, glumica je rekla da se oseća kao da je u dvadesetim.

 

sofija loren u veneciji par dana pred 89. rođendan
sofija loren u veneciji par dana pred 89. rođendanfoto: Giandomenico D'Angelo / ipa-agen / PA Images / Profimedia

Sofija nikada nije krila koja je tajna njene lepote, a iste stvari praktikuje od šezdesetih godina prošlog veka, pa i sada. 

 

 

U čemu je tajna?

maslinovom ulju.

 

sofija loren maslinovo ulje koristi u ishrani, ali i u dnevnim kremama, trlja ga u kožu, kapne ga u tople kupke...
sofija loren maslinovo ulje koristi u ishrani, ali i u dnevnim kremama, trlja ga u kožu, kapne ga u tople kupke...foto: Shutterstock/masa44

Sofijina mediteranska ishrana osigurava da uključuje barem dve supene kašike u njenim obrocima svakog dana, dok rutinski utrljava malu količinu u svoju kožu da bi je održavala hidriranom i sjajnom. Osim toga, ona u svoje tople kupke sipa nekoliko kapi maslinovog  ulja.

 

— Veliki sam fan organskog, devičanskog maslinovog ulja. Svakodnevno ga koristim u ishrani, ali i za negu kože, tačnije kao hidratantnu dnevnu kremu, te umesto noćne kreme i mleka za telo. Ono je bogato antioksidansima, naročito vitaminom E, koji usporava proces nastanka bora. Maslinovo ulje je tajna moje lepote — rekla je jednom prilikom Sofija.

 

Bonus video

Seku Aleksić uporedili sa Sofijom Loren

 

makonda-tracker