i svekrva i legenda

Znate li ko je snaha Sofije Loren? Deci peva na SRPSKOM, a prvi susret s italijanskom divom protekao je iznenađujuće

0

Poznata Srpkinja ne krije da je bila nervozna kada je trebalo da upozna svoju buduću svekrvu Sofiju Loren, a italijanska glumica ju je odmah umirila na predivan način

foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia
foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

 

Italijanska filmska diva Sofija Loren dobila je sa svojim suprugom Karlom Pontijem dvojicu sinova – Karla Mlađeg i Edoarda Pontija, a malo je poznato da je mlađi od njih u braku s poznatom Srpkinjom.


Edoardo Ponti, poznati filmski režiser, u mladosti je bio u vezi s Kjarom Mastrojani, ćerkom Marčela Mastrojanija i Katrin Danev, a potom se dugo nije znalo ništa o njegovom ljubavnom životu.


Sledeća njegova ljubav je ona za koju se ispostavilo da će biti najveća u njegovom životu: američka glumica srpskog porekla Saša Aleksander, čije je pravo ime Suzana Drobnjaković.

 

Popularna glumica, koja je rođena u Los Anđelesu 1973. godine, iza sebe ima veliki broj uspešnih holivudskih filmova i serija, a samo neki od njenih naslova su "Dosonov svet", "Uvek reci 'da'", "Ti ga prosto ne zanimaš", "Mornarički istražitelji", "Besramnici"...


Saša Aleksander bila je od 1999. godine u braku s Lukom Peselom, poznatim režiserom i scenaristom, ali je on poništen 2003. Glumica je potom upoznala i zavolela Edoarda Pontija, za kog se udala 2007. i s kojim je dobila ćerku Luciju i sina Leonarda.

 

Saša Aleksander i Edoardo Ponti godinama su u skladnom braku i imaju dvoje dece
Saša Aleksander i Edoardo Ponti godinama su u skladnom braku i imaju dvoje decefoto: EPA/JIMMY MORRIS

Naša porodica je pomešana. Moj suprug je pola Italijan, a pola Francuz, pa naša deca idu u francusku školu. Moja majka je bila Srpkinja, što znači da ja odlično govorim i srpski jezik i volim deci da pevam srpske pesme – istakla je glumica.


Ona je objasnila da je jezik njenih predaka veoma lep i emotivan, pa su i psovke, u skladu s tim, efektnije.

 

Srpski jezik, iako je prelep, ima mnogo suglasnika, sve je dublje i prožeto emocijama, čak i nepristojne reči – rekla je Saša Aleksander tokom gostovanja u emisiji Konana O'Brajana pre nekoliko godina i potom ga učila da psuje na srpskom.

 


Saša Aleksander i njena svekrva i živa legenda svetskog filma Sofija Loren imaju sjajan odnos, a glumicu su jednom upitali da li je bila nervozna kada je tek trebalo da je upozna. Ona je priznala da jeste, ali ju je Sofija odmah umirila svojom toplinom i prisnošću.


Da! Ali ona mi je odmah pružila veliki zagrljaj, videla sam svu lepotu žene koja se krije ispod. Ona je neverovatna na svaki mogući način – istakla je Saša.

 

Sofija Loren, Edoardo Ponti i Saša Aleksander na dodeli SAG nagrada 2010. godine
Sofija Loren, Edoardo Ponti i Saša Aleksander na dodeli SAG nagrada 2010. godinefoto: EPA/PAUL BUCK

Prema njenim rečima, jedna od odlika italijanske filmske zveze koje je posebno oduševljavaju je njena skromnost.


– Najbolja stvar u vezi s njom je to to koliko je ona normalna osoba, tome se potpuno divim i volim je. Znam da je ikona, da je apsolutna legenda, ali kao član porodice – najlepše je to što je stvarno, stvarno normalna – rekla je Saša u jednom intervjuu.

 

 

BONUS VIDEO

Američki glumac napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker