Sofija Loren je znala da pripremi hranu koja je oduševljavala njene goste, a za ovo predjelo sa pečurkama nije vam potrebno nikakvo umeće u kuhinji. Pohvale neće izostati, a možete se pohvaliti da ste iskoristili recept slavne glumačke dive!
Italijanska glumačka diva Sofija Loren bila je fatalna za jači pol, i to s razlogom. Od neverovatnih ljubavnih priča do njenih rola, niko nije mogao biti ravnodušan na nju.
Sofija je znala da je najbolji put do muškog srca preko stomaka, a umela je da pripremi jelo koje je iznova oduševljavalo njene goste.
U pitanju je predjelo sa pečurkama, neizostavno na njenoj trpezi.
Imamo i recept:
Sastojci
- 1kg pečuraka
-
pola šolje iseckanih sirovih škampa
-
2 kašičice usitnjenog mladog luka
-
3 kašičice usitnjenog celera
-
1/4 kašičice usitnjenog belog luka
-
2 kašičice iseckanog peršuna
-
pola šolje prezli
Priprema
Operite pečurke, a potom uklonite stabljike.
Pomešajte škampe, luk, beli luk, peršun i celer. Začinite po ukusu, a možete dodati i sos od paradajza.
Pečurke punite smesom i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.