šuškalo se

28 godina nakon njegove smrti sve je priznala: Afera Sofije Loren s kolegom zbog kojeg je zamalo ostavila verenika

0

Glumica Sofija Loren bila je 30 godina mlađa od holivudskog zavodnika Kerija Granta.

foto: Stanley Kramer Productions / Christophel Collection / Profimedia
foto: Stanley Kramer Productions / Christophel Collection / Profimedia

Stari holivudski srcelomac Keri Grant je prvi put delio kadar sa italijanskom sirenom na snimanju filma "Ponos i Strast" iz 1957. godine, a Grant je već pri prvom susretu napravio neočekivanu smicalicu pretvarajući se da je Sofiju Loren pomešao s drugom glumicom.

 

Kasnije su im se putevi ukrstili na snimanju filma "Kuća na vodi". 

 

Njegova tadašnja supruga, glumica Betski Drejk, napisala je originalni scenario za ovaj film i trebalo je da glumi zajedno sa suprugom.

 

Sofija Loren i Keri Grant su u to neko vreme započeli svoju aferu, a glumac je naručio novi scenario kako bi svoju ženu izbacio iz uloge i zamenio je Sofijom Loren.

U trenutku kada je započela njihova afera, oboje su bili u karakterističnim životnim razdobljima: Keri Grant je bio oženjen trećom suprugom Betski Drejk i žalio se da je nesrećan, a sa druge strane Sofija Loren se nalazi u specifičnoj situaciji budući da njen verenik Karlo Ponti nije mogao da se razvede od prve supruge i oženi nju u katoličkoj crkvi. 

 

Keri Grant je bio očaran Sofijom, slao joj je ljubavna pisma, obasipao je poklonima, a decenijama se pisalo i da je pitao glumicu da se uda za njega.

 

- Keri Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprosio- rekla je ona pre nekoliko godina za Radio Times

On je bio zaljubljen u Sofiju i želeo je da je oženi, ali je glumica shvatala da bi to sa sobom povuklo veliki skandal.

 

- Američka štampa je bila vrlo okrutna prema Ingrid Bergman kada je ostavila supruga i užasno sam se plašila kakva bi reakcija bila kad bih napustila Italiju-

 

U svojim memoarima "Juče, danas, sutra: Moj život", koje je objavila 2015. godine, Lorenova je priznala da ju je Keri Grant uporno zavodio.


Bićeš u mojim molitvama. Ako misliš i moliš se sa mnom, za istu stvar i cilj, sve će biti ispravno i život će biti dobar ― pisao joj je glumac.

 

Sofija Loren je 2014. godine priznala aferu insistirajući da je bila "nekonzumirana"

- Počeli smo da provodimo sve više vremena zajedno. Oboje smo ubrzo shvatili da su osećanja između nas počela da budu protkana ljubavlju - i uplašili smo se - ispričala je jednom prilikom o početku njihove afere.

 

Ona je istakla da je Grant bio tri decenije stariji od nje i da ona nije još uvek u potpunosti razumela ljubav.


- Bila sam premlada da bih imala jasne ideje o ljubavi i vezama- rekla je.


Na kraju je između holivudskog života i Karla Pontija, odabrala ovo drugo i svoju rodnu Italiju.

 

- Znate, morala sam da biram. Karlo je bio Italijan, pripadao je mom svetu... Znala sam da je to prava stvar za mene - rekal je jednom prilikom za Vanity Fair.


Njena veza sa Kerijem Granton je okončala 1957. godine i više je ličila na blisko prijateljstvo nego na pravu ljubav. 


Sofija se ipak odlučila za Pontija, koji ju je bio stariji 22 godine, ostavši s njim u braku sve do njegove smrti 2007.

 

Sa Grantom je ostala u prijateljskom odnosu, nastavivši komunikaciju putem telefona i pisama sve do njegove smrti 1986. godine.

 

 


 

makonda-tracker