"kao da letim na zvezdi padalici"

Dok je išla na VTO, dobio je sina s drugom – a to je samo DEO PAKLA: Kako je muzičar preoteo i slomio slavnu lepoticu

0

Zaveo ju je dok je bila udata; a dok je išla na VTO, dobio je sina s drugom

Ona je bila udata, on je ljubio njenu sestru – a onda ju je ZAVEO: Slavni muzičar pretvorio je lepotici život u PAKAO

Erik Klepton u društvu princeze Dajane
Erik Klepton u društvu princeze Dajanefoto: TODAY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Proslavljeni muzičar Erik Klepton ljubio je mnoge svetski poznate lepotice i imao buran ljubavni život i mnogo avantura, a mediji su ga povezivali čak i s princezom Dajanom, koja je navodno pred svima pokazivala strast.


Ženio se, međutim, samo dvaput, a prva njegova supruga bila je jedna od njegovih najvećih ljubavi – čuvena fotografkinja Peti Bojd, koju je upoznao dok je ona još bila udata.


Peti je bila u braku s njegovim prijateljem i rok zvezdom Džordžom Harisonom iz grupe Beatles, a Klepton nije krio kakav efekat ona ima na njega. Navodno je bio toliko oduševljen Peti da je počeo da izlazi s njenom sestrom da bi naterao sebe da se kontroliše i počne da je gleda drugim očima.


Ništa nije vredelo – nije mogao da prestane da razmišlja o Peti, pa je navodno priznao Harisonu svoje emocije prema njegovoj supruzi.

 

Zaljubljen sam u tvoju ženu, šta ćeš da uradiš povodom toga? – navodno je pitao prijatelja, a član grupe Beatles mu je odgovorio:


Radi šta hoćeš. To me ne brine.

 


Ispostavilo se da Harison nije preterano brinuo jer je bio zauzet svojim aferama, a uskoro se njegov brak s Peti Bojd raspao. Na veliku radost njegovog prijatelja Erika.


Koliko god da sam se trudio, nisam mogao da je izbacim iz misli – priznao je Klepton u svojim memoarima "Klepton: Autobiografija", dodavši da je "poželeo Peti jer je pripadala moćnom čoveku koji je delovao kao da ima sve što je on sam želeo".


Ispostavilo se da je Peti osvojena kada joj je Erik Klepton pustio pesmu uz koju su generacije narednih decenija plakale.

 


Uključio je kasetofon, pojačao zvuk i pustio mi najmoćniju, najdirljiviju pesmu koju sam ikad čula – napisala je Peti u svojoj knjizi "Wonderful Tonight: Džordž Harison, Erik Klepton i ja". – Bila je to "Lejla", o čoveku koji se beznadežno zaljubljuje u ženu koja ga voli, ali mu je nedostupna. Pustio mi ju je dva ili tri puta, sve vreme pažljivo posmatrajući moje lice i tražeći reakciju. Moja prva pomisao je bila: "O, Bože, svi će znati da se radi o meni".


Peti je u to vreme još bila udata za Harisona, a napisala je da je ta pesma bila prelomni trenutak – presudila je da se zaljubi u Kleptona i da joj popuste kočnice.

 

Sa shvatanjem da sam inspirisala takvu strast i kreativnost, pesma me je nadjačala. Više nisam mogla da odolim – napisala je ona.

 


Par se viđao tajno sve dok se Peti nije razvela od Harisona 1977, a potom su se Erik Klepton i ona venčali 1979. godine. U tom periodu su, zanimljivo, bili na pauzi jer je Peti bila ljuta na Kleptona jedne od njegovih brojnih prevara – tada konkretno jer ju je prevario s njenom drugaricom koju je Peti dovela u njihov dom. Tada ju je prijatelj Rob pozvao usred noći i rekao joj da muzičar želi da se oženi njom.


Ona je odmah zaboravila aferu i rekla Kleptonu "da" u Arizoni.


U tom trenutku, Klepton je već imao ćerku Rut iz ranije veze, a žarko je želeo dete s Peti. Međutim, nisu uspevali zajedno da dobiju potomstvo – dogodilo se nekoliko spontanih pobačaja nakon pokušaja vantelesne oplodnje 1984.
Uskoro su se u sve umešali i njegovi problemi s alkoholom.


Bilo je kao da letim na zvezdi padalici: fantastično iskustvo koje je izazivalo ogroman bol, ali mi je drago što sam ga doživela. Znam da se više nikada neću osetiti tako – napisala je Peti u svojoj knjizi.

 


Posebno je za Peti bilo bolno to što je Klepton tokom njihovog braka i njene borbe da iznese trudnoću dobio vanbračnog sina Konora s italijanskom manekenkom Lori del Santo 1986.


Osećala sam se bolesno. Nisam mogla da dišem i srce mi je udaralo tako jako da nisam mogla da razmišljam – prisetila se Peti trenutka kada je čula da je Erikova ljubavnica trudna. – Čula sam sebe kako izgovaram da će sve biti u redu, da ćemo ostati zajedno. Bila sam u stanju šoka. Imala sam 42 godine i već 21 godinu pokušavala da dobijem bebu, a ova žena je spavala s mojim mužem jednom ili dvaput i nosila je u sebi njegovo dete.

 

Oni su ostali zajedno, a Peti je nastavila s procesom vantelesne oplodnje, koji nije uspeo.


Nije uspeo ni njihov brak – u aprilu 1988. Peti Bojd je podnela zahtev za razvod od Erika Kleptona.


Imala sam to divno, detinjasto verovanje da će naša ljubav trajati zauvek – rekla je Peti. – Dok to ne proživite, ne shvatate da bajke nisu moguće.

 


Klepton je, s druge strane, napisao da njihov brak nije bio zrela veza, već je izgrađen na "pijanim pohodima u nepoznato".


Nakon razvoda od muzičara, Peti je 1991. godine upoznala poslovnog čoveka Roba Vestona, za kog se udala 2015, posle skoro 25 godina ljubavi. Erik Klepton je 1999, kada je imao 53 godine, zavoleo 22-godišnju Meliju Mekenri i venčao se njom 2002. godine, a danas ima troje dece zajedno.

 


BONUS VIDEO

LEGENDA KOŠARKE U "REALNOJ PRIČI" OTKRIVA: Kada je najteže, kako izaći na teren i pobediti?!

 

makonda-tracker