prva dama uvek i u svemu

Zavela sina svog dečka, najbolje frajere osvajala POGLEDOM: Ljubavi Karle Bruni, žene koja je ostvarila SVE što je htela

0

Karla Bruni Sarkozi bila je sve što je u životu htela, pa čak i prva dama Francuske, a ove ljubavi obeležile su njen život

Karla Bruni na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu
Karla Bruni na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Italijansko-francuska lepotica Karla Bruni slavna je manekenka, glumica i kantautorka, koja već decenijama oduzima dah na svakom koraku. Danas ona slavi 55. rođendan, a ako pitate njene fanove – jednako je zavodljiva i očaravajuća kao tokom svojih 20-ih.


Kada je imala samo 19 godina, Karla Bruni, inače naslednica bogatstva italijanske kompanije za proizvodnju guma koja je sada deo "Pirelija", potpisala je ugovor sa agencijom City Models. Odmah je usledila uspešna kampanja za farmerke brenda Ges, nakon čega je Karla radila za Dior, Živanši, Pako Raban, Šanel, Iv Sen Loran, Šanel, Versače, zatim za Karla Lagerfelda, Galijana...


Do devedesetih godina prošlog veka, Karla se našla neđu 20 najplaćenijih manekenki planete, budući da je zaraiala čak 7,5 miliona dolara godišnje.

 

Krajem devedesetih, kao supermodel, rešila je da zakorači u svet muzike, i poslala Žilijenu Klerku svoje tekstove. On je komponovao muziku i iskoristio šest Karlinih pesama, šansona koje je objavio na albumu Si j'étais elle.

 

Ohrabrena ovim iskustvom, Brunijeva je 2002. godine objavila svoj debi album Quelqu'un m'a dit, a mnoge od ovih pesama postale su veliki hitovi i kasnije su upotrebljene u brojnim filmovima i reklamama. Pisala je za druge umetnike, snimala duete, a usledili su albumi No Promises (2006), Comme si de rien n'était (2008), Little French Songs (2013), French Touch (2017) i Carla Bruni (2020).


Sve to vreme bavila se dobrotvornim radom i filantropijom, a posebno je posvećena zaštiti majki i dece zaražene virusom HIV-a.

 


Od 2008. godine, Karla Bruni u braku je s Nikolom Sarkozijem, koji je te godine postao predsednik Francuske. Tako je legendarna manekenka i pevačica postala i prva dama Francuske, a do danas je i jedna od najvoljenijih žena koje su se našle na ovoj funkciji.

 

  • Ljubavna priča Nikole Sarkozija i Karle Bruni


Francuski političar i svetski popularna lepotica i umetnica upoznali su se u novembru 2007. godine, nedugo nakon što se Sarkozi razveo od Sesilije Siganer-Albeniz. Nakon vrlo kratke romanse, par je rekao sudbonosno "da" u Jelisejskoj palati 2. februara 2008. godine. Nedugo nakon toga, Karla je, sada kao Karla Bruni Sarkozi, dobila i francuski pasoš, iako je u ovoj zemlji provela veći deo života.

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN


Par je 2011. godine dobio ćerku Đuliju, a njihov brak jedan je od najpoznatijih primera skladne ljubavi slavnih u Evropi.


Dugo je trajao Karlin put do čoveka njenog života, a u međuvremenu je ljubila neke od najpoželjnijih muškaraca sveta.

 

  • Entovens


Vatrena lepotica prvo dete, sina Orelijena, dobila je s profesorom filozofije Rafaelom Entovenom. Ona je, inače, prethodno bila ljubavnica njegovog oca Žan-Pola Entovena, dok je mladi Rafael bio u braku sa književnicom Žastin Levi.

 


Karla tvrdi da je za to vreme samo nekoliko puta izašla s Rafelom i da nisu bili ljubavnici i da je njihova ljubav počela mesecima nakon što je ona raskinula s njegovim ocem, a zgodni filozof je bio već odavno razveden.


Brunijeva je bila toliko zaljubljena u Entovena da mu je posvetila pesmu Raphaël na albumu Quelqu'un m'a dit, a zanimljivo je da je jedan roman njegove bivše supruge inspirisan ovim ljubavnim trouglom.


Par se rastao u maju 2007. godine jer su, kako je Karla istakla u jednom intervjuu, postali "kao drugari", a danas imaju sjajan odnos.

 

  • Erik Klepton

 

Poznati muzičar Erik Klepton, novija fotografija
Poznati muzičar Erik Klepton, novija fotografijafoto: EPA-EFE/WARREN TODA

Slavni gitarista koji je navodno očarao i princezu Dajanu bio je do ušiju zaljubljen u Karlu Bruni.

 

Par je počeo da se viđa 1990. godine, a uprkos tome što je imao nekoliko afera za to vreme, muzičar je tvrdio da je u Francuskinji italijanskog porekla pronašao ljubav svog života.


Međutim...

 

  • Mik Džeger

 

Mik Džeger maše novinarima ispred hotela u Amsterdamu u julu 2022.
Mik Džeger maše novinarima ispred hotela u Amsterdamu u julu 2022.foto: EPA-EFE/Evert Elzinga

Poznato je da je Klepton zaveo neke od najlepših žena planete, uključujući Šer, Kristi Turlington, Šeril Krou, kao i Karlu Bruni, koju mu je potom "ukrao" Mik Džeger. Da stvar bude gora, on ih je upoznao!


U strahu da Džeger neće moći da odoli Karli, Klepton ga je odveo sa strane i rekao mu": Molim te, Miče, ne ovu. Mislim da sam zaljubljen – rekao je navodno gitarista.


Uzalud, jer je već u roku od nekoliko dana Karla Bruni započela ljubavnu priču sa Džegerom koja je trajala sedam godina i koja je na kraju uništila njegov odnos sa Džeri Hol.


– Skoro sam doživela nervni slom. Plakala sam kad je Mik otišao s Karlom Bruni. Osećala sam se bolesno. To je bilo neoprostivo – rekla je manekenka kasnije.

 

Džeri Hol
foto: GERARD JULIEN/AFP, Profimedia

Džeri je dala Džegeru ultimatum i on je odabrao nju, a ni Karla nije krila svoj očaj.


Mislila sam da ga nikad neću preboleti. Budila sam se u očaju. Imala sam osećaj da se više nikad neću zaljubiti u nekoga – iskrena je bila.

 

 

makonda-tracker