kao na filmu

Ljubav zbog koje je POBESNEO Holivud: Ostavio ženu zbog ljubavnice, a kad su mu svi oprostili - uradio nešto još gore

0

Može se reći da je ovo ljubavna priča koja je digla ceo Holivud na noge i to u više navrata. 

Juan i Meri na snimanju serije Fargo
Juan i Meri na snimanju serije Fargo foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Juan Mekrgregor se svrstava u najpoznatije škotske glumce, a može se čak reći i najpoznatije Škotlanđane. Naravno, uz svoj pokojnog kolegu Šona Konerija. Imao je jednu od naslovnih rola u ultimativnom hit filmu "Transpotting", kao i Ratovima zvezda, što su mu verovatno i najprepozatljivije uloge u karijeri.

 

Juan Gordon Mekgregor, kako glasi puno ime slavnog glumca, danas slavi svoj 52 rođendan. Rođen je, logično, 31. marta 1971. u Pertu u Škotskoj. Otac Džejms Čarls Stjuart mu je bio nastavnik fizičkog vaspitanja, a majka Kerol Dajan upravnik škole i učiteljica.

 

 

Evanov glumački talenat bio je očigledan još od perioda kada je bio dečak. Mnogo se bavio pevanjem tokom studija na Morison akademiji, gde je često predstavljao imitacije Elvisa Prislija da bi zabavio svoje prijatelje i porodicu. To je, bez sumnje, otkrilo da ga više zanimaju muzika i umetnost, za razliku od njegovog starijeg brata Kolina, koji je smatran bistrim studentom u akademskim krugovima.

 

Njegova želja za glumom porasla je kada je video svog ujaka Denisa Losona kako igra ulogu Vedža Antila u originalnoj trilogiji „Ratovi zvezda“.

 

- Imao je dugu kosu, perle i krzneni prsluk. Težio sam da budem drugačiji kako mi se on tada činio - “, priseća on u jednoj izjavi za novine.

 

 

Shvativši Juanovu odlučnost da bude glumac, njegovi roditelji, Džejms Čarls Stjuart Mekgregor i Kerol Dajan Loson, dali su im podršku dozvoljavajući mu da napusti srednju školu. Napustio je rodni grad sa svega 16 godina da bi se pridružio pozorištu Pert Repertoar gde je kasnije radio kao scenski radnik.

 

U međuvremenu je godinu dana pohađao studije drame na Fajf koledžu za dalje i visoko obrazovanje u Kirkaldiju u Škotskoj pre nego što je otišao u London i upisao Gildhol školu za muziku i dramu 1989. da bi tamo proveo još tri godine kako bi razvio svoje glumačke veštine. Tu su mu kolege bile Alister Mekgoun i Danijel Krejg.

 

 

Ovaj zadivljujući mladić bio je blizu diplome kada je dobio ponudu da igra glavnu ulogu u TV mini seriji pod nazivom „Ruž na ogrlici“ (1993). Juan se pojavio u brojnim niskobudžetnim, umetničkim holivudskim filmovima pre nego što su mu ponuđene uloge Marka Rentona i džedaja Obi-Van Kenobija' u hitovima Trainspotting i triologiji Ratovi zvezda.

 

 

Njegova harizma na ekranu i atraktivan izgled doneli su mu veliki broj obožavalaca širom sveta. Takođe je zapažen po igranju izazovnih uloga u nekomercijalnim, inventivnim filmovima kao što su „Dole s ljubavlju“ i „Mulen Ruž!“.

 

 

Osim što se ostvario kao filmsk glumac, on je i pozorišni umetnik i pojavio se u brojnim predstavama, uključujući „Mali Malkolm i njegove borbe protiv evnuha“, „Momci i lutke“ i „Otelo.“ Njegove glumačke sposobnosti donele su mu poštovanje savremenika.

 

Takođe je hvaljen zbog svog izbora teških uloga i njegove sposobnosti da takve uloge izvodi spektakularno.

 

Takođe, on je strastveni motociklista i učestvovao je na brojnim moto maratonima. Pored toga, on se prepušta zanimljivim avanturama i putovao je širom sveta, a uključen je i u razne dobrotvorne organizacije.

 

Ljubavni život

 

 

Ipak, poslednjih godina najviše pažnje je privukao njegov ljubavni život. Mekgregor je sada u braku sa 14 godina mlađom koleginicom Meri Elizabet Vajnsted, ali njihova ljubav je počela jako burno.

 

Oni su se upoznali 2016. godine na snimanju serije "Fargo" i tada su oboje bili u dugim i srećnim brakovima. Međutim, tada su se između njih javile ljubavne varnice i nastao je pravi skandal.

 

Svi su saznali da su u vezi, uhvaćeni su i kako se ljube u jednom restoranu. Mekgregora je tada ostavio svoju suprugu Iv Mevrakis sa kojom je bio u braku 23 godine i sa kojom ima četiri ćerke, a ubrzo je usledio i razvod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

 

Sličnu priču imala je i Meri Elizabet. Samo mesec dana nakon početka emitovanja treće sezone Farga, u aprilu 2017. godine, glumica se rastala od Rajlija Sternsa sa kojim je u braku bila sedam godina.

 

Kako je samaistakla, to je za nju bila "strašna i luda stvar" jer je sa prvim mužem bila od svoje 18. godine. Oboje su tada označeni kao velike zloće u Holivudu, a Juana su čak javno kritikovale i njegove ćerke koje ima iz braka sa prvom suprugom. Njegova ćerka Klara ga je tada javno kritikovala.

 

- Najlepša i najtalentovanija žena na Zemlji? Oh, ljudi, vi ste u zabludi. Ta devojka je komad smeća - rekla je Klara misleći na Meri Elizabet.

 

Klara je iste godine u intervjuu za "Tajm" istakla da to nije bilo najzrelije ponašanje, ali je bila uznemirena i ljuta. Poručila je i da ne planira da se izvini, jer je veoma čudno "kada znate šta je to porodica, a onda se ta ista porodica raspadne".

 

Mekgregor je još jednom izazvao bes zbog svoje nove veze, tačnije zbog još jednog svog poteza. Na dodelama filmskih nagrada je jednom prilikom u istom govoru pomenuo i bivšu i sadašnju partnerku, što je poptuno razbesnilo mnoge njegove fanove. Tačnije, obema se zahvalio u tom govoru, što je revoltiralo brojne korisnike društvenih mreža, koji nisu štedeli ružne reči na račun glumca zbog toga.

 

 

Međutim, vremenom strasti su se smirile i Juan se pomirio sa svojom decom i dobio dete sa Meri, a fanovi mu više ne zameraju ništa, pošto su shvatili da to sa Meri nije prolazna avantura već prava ljubav.

 

 

 

makonda-tracker