iznenadićete se

Kuvari to ne smeju da zaborave: 3 namirnice koje se NIKAD neće naći u tanjiru kralja Čarlsa

0

Kralj Čarls III tri vrlo popularne namirnice nikad ne konzumira, a jedna od njih je odbojna i njegovoj supruzi Kamili

Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila nakon ceremonije krunisanja
Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila nakon ceremonije krunisanjafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Britanski kralj Čarls III poznat je po prefinjenom ukusu u pogledu mnogo toga – sve oko njega je najkvalitetnije, najluksuznije i najskuplje moguće, a čak je i njegov plišani meda imao svog batlera.


Pažljivo bira sin i prestolonaslednik pokojne kraljice Elizabete II i šta će jesti, a poznato je da je od kuvara godinama očekivao da mu servira kompot sa dve šljive iako je uvek jeo samo jednu.


Mnogo je sitnih bizarnosti u vezi s aktuelnim kraljem Velike Britanije, a jednom od njih svakako će mnogi smatrati i to šta Čarls odbija da jede.

 

Kako kaže Grejam Tinsli, nekadašnji menadžer velškog kulinarskog tima, postoje tri namirnice koje kralj ne voli, a verovatno će vas iznenaditi što je na ovom spisku prva – čokolada. Slatkiš koji obožavaju maltene svi na planeti nije po ukusu kralja, a uz to ga verovatno nikada nećete videti kako pije kafu ili jede beli luk.


Kralj Čarls ne voli čokoladu, ne dopada mu se kafa, a ne sviđa mu se ni beli luk – kaže Tinsli. – Zato moramo da obratimo pažnju na te stvari kada pravimo jelovnik za njega.

 

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila
Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamilafoto: EPA / NEIL HALL

On nije jedini član kraljevske porodice koji se kloni belog luka jer kraljica pratilja Kamila deli ovu odbojnost. Ona je u intervjuu za You Magazine priznala koju hranu "jednostavno ne podnosi".


Ne podnosim paprike, ni sirove ni termički obrađene. Nisam ni ljubiteljka iznutrica, sa izuzetkom kvalitetne džigerice. Izbegavam i čili i beli luk, za razliku od mog sina – istakla je ona.


Međutim, u jednom intervjuu, Kamila je objasnila da joj kod belog luka ne smeta njegov ukus koliko joj je odbojan miris.


I dok su čokolada, kafa i beli luk zabranjeni u jelovniku kralja Čarlsa, postoji nešto što posebno ceni na trpezarijskom stolu.


On zahteva salatu uz svaki obrok – kaže Grejam Tinsli i ističe da kralj voli da uz jelo dobije i jaje koje je kuvano samo dva do tri minuta i skriveno ispod listova zelene salate, uz dodatak sosa koji podseća na majonez.

 

 

BONUS VIDEO

Koliko novca je kralj Čarls dao za obnovu Hilandara?

 

makonda-tracker