obožavali su se

Dobili su TROJE DECE, osećala se zlostavljano, a onda je usledio RAZVOD: Burna ljubavna priča Donalda i Ivane Tramp

0

Bila je to velika ljubav, ali sa nesrećnim krajem 

Ljubavna priča Ivane i Donalda Trampa
Ljubavna priča Ivane i Donalda Trampafoto: Mario Ruiz / Zuma Press / Profimedia

Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, preminula je pre godinu dana u svom domu u Americi. Svom suprugu je bila velika podrška, a mnogi su mišljenja da mu je ona pomogla da dođe na mesto na kojem je sada.

 

Ivana je bila majka troje dece, manekenka i poslovna žena, koja je svojim radom i trudom uspela da izgradi ozbiljnu karijeru.

 

Ona je, kao Ivana Zelničkova, vrlo mlada emigrirala u Kanadu iz rodne Čehoslovačke, a ubrzo su zbog njene beskrajne lepote stigle su prve ponude da se okuša kao model. To je radila s velikim uspehom, a uvek je isticala da je modeling za nju posao, ali ne i karijera.

 

 

Sudbonosno "da" su izgovorili u jednoj od najstarijih protestantskih crkava u Americiji, a obred je obavio čuveni Norman Vinsent Piale, lični prijatelj Ričarda Niksona.

 

Tokom predsedničkog mandata njenog bivšeg muža, Ivana se držala povučeno, a iako je malo njih nije poznavalo, za Ivanu se govorilo da je zaista neverovatna osoba.

 

Nakon što su odlučili da se razvedu 1992. godine, Donald i Ivana su nastavili da održavaju prijateljske odnose i nikada jedno o drugom nisu govorili loše.

 

Iako se ne zna mnogo o njihovoj vezi, postoje činjenice koje govore o tome kako su se upoznali, ali i kako je njihov brak došao do kraha. 

 

Iz velike ljubavi Donalda i Ivane Tramp rodilo se troje dece
Iz velike ljubavi Donalda i Ivane Tramp rodilo se troje dece foto: Adam Scull/PHL/MPI/Profimedia

 

Ivana je bila bivša manekenka i olimpijska skijašica koja se udala za Donalda Trampa 1977. Imali su troje dece, Donalda Trampa mlađeg, Ivanku Tramp i Erika Trampa.

 

U dokumentarnoj mini-seriji "Tramp: Američki san", koju je Netfliks objavio 2018. godine, Donald je opisao Ivanu kao "harizmatičnu radoholičarku, ženu od karijere, ravnopravnu", što je mnogima bilo iznenađujuće jer je Tramp u prošlosti imao prilično mizogine izjave, a istakao je i da je ona bila životna partnerka koju je "ciljano odabrao da radi pored njega i postavlja mu izazove".

 

Upoznali su se u Njujork 1976. Ljubav je procvetala i devet meseci kasnije su se venčali. Ivana je pomagala Donaldu tokom njegovih poduhvata u vezi sa nekretninama. Mnogo mu je pomogla kada je osnovao svoju hotelsku kompaniju.

 

Tokom braka Ivana je bila velika podrška Donaldu Trampu
Tokom braka Ivana je bila velika podrška Donaldu Trampu foto: Profimedia

 

Međutim, nakon što su podneli zahtev za razvod braka bilo je to veliko iznenađenje za čitavu javnost. Ivana je optužila Donalda Trampa za silovanje i čupanje kose, u iskazu. Međutim, kasnije je povukla svoju izjavu i rekla da je se bila nezadovoljna njihovim odnosima, ali da to nije bilo silovanje 'u bukvalnom ili krivičnom smislu'.

 

Navodno je Ivana Tramp dobila nagodbu za razvod od 14 miliona dolara zajedno sa velikim poslovima sa nekretninama. Iako je tokom braka bila veoma poznata, Ivana je pokušavala da se skloni od medija tokom godina kada je Donald Tramp postao slavan i na kraju postao predsednik Sjedinjenih Država.

 

Sve pravne bitke konačno su okončane 1992. godine, a navodno je razvod najteže pao njihovoj mlađoj deci.

 

Ljubavna priča Ivane i Donalda Trampa je bila burna
Ljubavna priča Ivane i Donalda Trampa je bila burna foto: Profimedia


Deca se raspadaju — rekla je Ivana u jednom intervjuu za Vanity Fair. — Ivanka dolazi iz škole plačući i pita: "Mama, znači li ovo da ja više neću biti Ivanka Tramp?", mali Erik me pita da li je istina da idem i da se više nikad neću vratiti.

 

Godinu dana nakon njihovog razvoda, Donald i Marla Mejpls su se venčali, dva meseca nakon rođenja njihove ćerke Tifani. Ivana se dotakla ovog trenutka u svojim memoarima "Raising Trump" 2017. godine.


Nakon što je starleta zatrudnela i rodila ćerku, Donald ju je oženio. Ceo svet je to gledao. Nije mogao da se ne oženio, ona je bila majka njegove bebe, bez obzira na to što to nije stvarno želeo — pisala je.

 

Donald Tramp i Ivana Tramp su i nakon razvoda ostali u dobrim odnosima
Donald Tramp i Ivana Tramp su i nakon razvoda ostali u dobrim odnosima foto: Profimedia


Uprkos tome što su se rastali burno i uz mnogo žuči, Ivana i Donald su u godinama koje su usledile izgradili dobar i prijateljski odnos. Štaviše, ona je tvrdila da ima "direktan broj" za Belu kuću nakon što je Tramp postao predsednik Amerike.

 

Donald se oženio potom i treći put, a ona nikada nije imala ništa protiv njegove treće supruge Melanije Tramp.

 

 

makonda-tracker