neobičan početak

Zvala ga je Aleksandar, pa saznala da je – PRINC! Ljubav kraljevskog para počela je filmski, ali se šuška o NAMEŠTALJCI

0

Ako pitate kraljicu Maksimu i kralja Vilema Aleksandera kako su se upoznali, čućete romantičnu priču, ali mnogi veruju da ništa nije bilo slučajno...

Kraljica Maksima i Kralj Vilem Aleksander na svom venčanju
Kraljica Maksima i Kralj Vilem Aleksander na svom venčanjufoto: . EPA/ED OUDENAARDEN / POOL

Kraljica Maksima od Holandije poznata je kao jedna od najbolje odevenih žena sveta, a svakako među evropskim plemkinjama.


Ona uglavnom privlači pažnju svojim stilom i humanitarnim radom, a jedna je od retkih članica kraljevskih porodica za koju se ne vezuju tračevi, kojoj iza leđa ne spletkari porodica njenog supruga i koja živi mirnim i harmoničnim životom.


Kraljica Maksima je od 2002. u braku s Vilemom-Aleksanderom od Holandije, današnjim kraljem ove zemlje, a par zajedno ima troje dece. Oni i danas izgledaju zaljubljeno kao na početku veze, a vrlo je interesantno kako je sve počelo...

 

Maksima i Vilem Aleksander na početku ljubavi
Maksima i Vilem Aleksander na početku ljubavifoto: ANP/MARCEL ANTONISSE/lln/mr

Naime, današnja kraljica Holandije je Argentinka, rođena kao Maksima Zoregijeta Čeruti u Buenos Ajresu. Završila je prestižne tamošnje škole, uključujući i privatni univerzitet kojim upravljaju lokalni biskupi, a među njima je bio i današnji papa Franja, tadašnji nadbiskup Buenos Ajresa.

 

Potom se preselila u Ameriku radi nastavka školovanja, a tamo je magistrirala i započela vrlo uspešnu karijeru. Za samo nekoliko godina je napredovala toliko da je bila na rukovodećim pozicijama, godinu dana je radila u Briselu, upravljala jednim odeljenjem velike njujorške firme...

 

  • Prvi susret s princem


Lepa i uspešna argentinska poslovna žena s adresom u Americi Maksima i Vilem-Aleksander upoznali su se u Sevilji 1999. godine, a tadašnji holandski princ predstavio se samo kao Aleksander. Oni su počeli da se viđaju, Holanđanin se udvarao Maksimi, a nakon nekog vremena rekao joj je da je princ i da će jednog dana postati kralj. Ona je mislila – da se šali.

 

Maksima i Vilem Aleksander na početku ljubavi
Maksima i Vilem Aleksander na početku ljubavifoto: ANP/TOUSSAINT KLUITERS/lln-fob

Vilem i Maksima su se dopali jedno drugom i dogovorili se da se vide za dve nedelje je u Njujorku, gde je ona tada radila kao potpredsednica jednog sektora jedne poznate banke.


Kada su se sreli, planula je ljubav i počela njihova veza.

 

  • Da li je prvi susret bio toliko slučajan?


Međutim, moguće je da nije sve bilo baš tako slučajno. Kako se kasnije šuškalo, prvi susret Maksime i tadašnjeg prestolonaslednika nije bio puka slučajnost i prst sudbine, a EuroChannel je pisao da je Vilemov deda princ Bernhad tajno ugovorio njihovo upoznavanje uz pomoć Maksiminog oca.


Holandska kraljevska porodica, ipak, nikada nije potvrdila ovaj trač, a Maksima i danas tvrdi da niko u njenoj porodici nije imao predstavu da je njen dečko budući kralj.

 

Veridba Maksime i princa Vilema Aleksandera
Veridba Maksime i princa Vilema Aleksanderafoto: ANP/ANTONISSE-ANP/lln-fob

Pričala sam im nešto drugačije o njemu svaki put, ali u jednom trenutku nije ostalo da se kaže bilo šta osim: "On je kralj Holandije" – rekla je ona u jednom intervjuu.


Kako je njen suprug otkrio pre nekoliko godina, zaljubio se u Maksiminu spontanost i u to koliko je ljubazna i zanimljiva.


Nije uvek bilo niti će uvek biti lako, ali nadam se da će ostati osoba kakva je sad – istakao je kralj Vilem-Aleksander.


Maksima i on verili su se 2001. godine, a venčali se početkom naredne, 2. februara 2002. Sve se odvijalo u skladu s holandskom tradicijom, i to u amsterdamskoj Novoj crkvi.

 

1 / 5 Foto: . EPA/ED OUDENAARDEN / POOL


Medijima je tada posebno bio interesantan izostanak Maksinih roditelja, koji nisu prisustvovali venčanju jer je njen otac imao političku ulogu u Argentini tokom Procesa narodne reorganizacije.

 

Uskoro je stiglo i potomstvo: princeza od Oranja Katarina-Amalija, princeza Aleksija i princeza Arijana.

 

Maksima i Vilem Aleksander vode miran porodičan život
Maksima i Vilem Aleksander vode miran porodičan životfoto: RoyalPress / AFP / Profimedia

Nakon abdikacije njegove majke kraljice Beatriks, Vilem je postao kralj Holandije, a Maksima njegova kraljica.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/Koen van Weel

 

 

makonda-tracker