dopada li se vama?

Kad prosi mistični šaman, prsten izgleda — NESTVARNO! Sve tajne jedinstvenog komada nakita na prstu princeze Marte

0

Mnogo skrivenih značenja, mnogo omaža, a tu su i dijamanti koji simbolišu njene ćerke iz prvog braka

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako je zvanično saopštila norveška kraljevska porodica, princeza Marta Luiza od Norveške (50) udaje se po drugi put, a njen budući suprug je Durek Veret (47), poznati Amerikanac i samoproglašeni šaman.


Njihova kraljevska visočanstva kralj i kraljica šalju srdačne čestitke i žele im sve najbolje u budućnosti — navedeno je u saopštenju.

 

Martin budući suprug je poznati losanđeleski "spiritualni vođa i iscelitelj", koji ima mnogo slavnih fanova, a samo neki od njih su Gvinet Paltrou, Nina Dobrev i Džejms van der Bik. Svojevremeno se i naša Emina Jahović pohvalila da joj on pomaže.


Radim na sebi spiritualno i telesno, a najviše radim sa šamanom Durekom, koji je ujedno najbolji drug Gvinet Paltrou — istakla je Emina u jednoj emisiji.

 

Princeza Marta
foto: ZapatA/TheMEGAAgency/Profimedia

Budući da je sve u vezi s Durekom neobično, ni prsten kojim je on zaprosio princezu Martu nije mogao da bude bilo kakav, a strani mediji pišu o kakvom je komadu nakita reč.


Kako je objasnio PR budućeg bračnog para, Durek je šest meseci sarađivao s poznatom dizajnerkom nakita Džoj Sangalang Smit iz kuće COMMUNION kako bi osmislili raskošan prsten s dijamantima i smaragdima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Durek Verrett (@shamandurek)


Smaragd je odabran kao simbol bezuslovne ljubavi, snage i otpornosti srca, a on je tu i u čast kraljici Sonji, majci princeze Marte, koja je velika ljubiteljka ovog kamena.

 

Ovaj luksuzni unikatni prsten ima masivan i upečatljiv smaragd u sredini, dobijen od 3,5-karatnong kamena iz Brazila, a okružuje ga oreol od 19 dijamanata. Na četiri tačke su paralelno postavljena i četiri kamena trouglastog oblika koji predstavljaju svaki od osnovih elemenata: zemlju, vazduh, vodu i vatru.

 


Oko lica prstena se, u obliku štita, nalazi 12 dodatnih dijamanta, koji su osmišljeni kao odbrana Durekove i Martine svete veze od negativnosti, a tu su i tri dijamanta koja predstavljaju princezine ćerke iz prvog braka.


Na prstenu se nalaze i detalji koji simbolišu nordijsku tradiciju i preplitanje dvaju bića, dok je tu i "ljubavni čvor", urezan ispod donje strane prstena kako bi predstavio njihovo sjedinjenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cofre Real (@cofrereal)


Pored zvaničnog saopštenja Palate, i šaman Durek pohvalio se na Instagramu da je njegova draga rekla "da".


Kad znaš, znaš. Nema ničeg boljeg od jasnoće koju muškarac doživi kada shvati da je žena koja stoji ispred njega ona prava — napisao je on. — Srećan sam do suza što mogu da provedem ostatak života sa ženom koja je najčistijeg srca, anđeoska, mudra i moćna i predstavlja u mojim očima sve nivoe boginje. Zajedno ćemo, kao spiritualni par, iskoristiti svoju moć da podržimo ljude u pravljenju sveta zasnovanog na ljubavi i prihvatanju. Promenićemo svet svojom ljubavlju.

 

 

makonda-tracker