zajedno do smrti

"Kad me je ostavio zbog 15-godišnjakinje, mislila sam da ću umreti": Bizarna priča poznatog para trajala je decenijama

0

Veza režisera i glumice počela je dok je ona bila dete, a on oženjen, a prve godine braka proveli su u Evropi kako bi on izbegao – zatvor

Bo Derek i Dadli Mur u filmu '10'
Bo Derek i Dadli Mur u filmu "10"foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Američka glumica Bo Derek, jedna od najlepših filmskih zvezda 20. veka, obeležila je filmove "10", "Fantazije", "Tarzan, čovek-majmun", "Bolero", "Duhovi to ne mogu"...


Tokom osamdesetih bila je jedna od najpopularnijih mladih žena u Holivudu, a malo je poznato da je ona od 2020. godine u braku s glumcem Džonom Korbetom, najpoznatijim po ulozi Ejdana u seriji "Seks i grad".


Međutim, pre ljubavi s njim, ona je provela decenije u braku sa Džonom Derekom, čije prezime i danas nosi.

 

Američka glumica Bo Derek
Američka glumica Bo Derekfoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Bo Derek rođena je kao Meri Ketlin Kolins 20. novembra 1956. godine u Long biču, u Kaliforniji. Njen otac Pol bio je direktor kompanije koja se bavi izradom plovila, dok je njena majka En-Margret bila šminkerka i frizerka. Nakon što su joj se roditelji razveli, njena majka se udala za Bobija Basa, poznatog holivudskog kaskadera, zahvaljujući kom je Bo mlada zavirila u svet filma.

 

U srednjoj školi je rešila da odustane od daljeg školovanja, što je nije bilo po volji njene majke.


Imala sam 16 godina kad sam napustila školu. Nisam zaista imala nameru da odustanem. Provela sam oko mesec dana idući na plažu, surfujući i sunčajući se, u vreme kad je trebalo da budem u školi. Kad su me uhvatili, mama je bila besna. Onda sam se vratila u školu i stvarno uživala, ali onda sam otišla da snimam film u Grčkoj sa Džonom – ispričala je glumica u emisiji Late Night with David Letterman 1985. godine.

 


Naime, dok je pohađala Srednju školu Narbon, Bo je otišla na audiciju za glavnu žensku ulogu u filmu "Fantazije" uglednog glumca i režisera Džona Dereka.

 

U pitanju je bila niskobudžetna ljubavna drama čija se radnja odvija u Grčkoj, a iako je razmatrao da tinejdžerka zaigra u njegovom filmu, Derek je smatrao da se njena prirodno plava kosa ne uklapa uz lik. Zamišljao je da ovu ulogu igra brineta, pa ju je ponudio Bo i predložio joj da se ofarba u tamnu boju, na šta je ona pristala.

 

Njena majka je pre audicije pričala o tome koliko Derek dobro izgleda, a uskoro se i sama tinejdžerka uverila u to.

 

Kad sam ušla u kancelariju i ugledala ga, pomislila sam: "Oh, mama je bila u pravu. Tako je zgodan!" Ali bio je 30 godina stariji od mene, pa nisam više razmišljala o njemu na takav način – ispričala je godinama kasnije Bo.

 


Iako je bila maloletna, Bo je snimala slobodnije scene, pa je Džon Derek morao dva puta da iznova montira film kako bi mogao da ga ponudi bioskoprima.


Film "Fantazije" pušten je tek 1981. godine, a u to vreme je dobio vrlo negativne kritike.

 

Nije sigurno u kom trenutku se to dogodilo, ali je Bo najverovatnije tokom snimanja stupila u seksualnu vezu s Derekom, koji je bio 30 godina stariji od nje i u tom trenutku u braku s glumicom Lindom Evans.

 

Glumica Linda Evans, poznatija kao Kristl u seriji 'Dinastija'
Glumica Linda Evans, poznatija kao Kristl u seriji "Dinastija"foto: Image Capital / Film Stills / Profimedia

 

Da, u pitanju je šarmantna plavuša koja je široj publici najpoznatija po ulozi Kristl u seriji "Dinastija"" Linda je bila Derekova treća supruga, posle Pati Bers i Ursule Anders.


Kad me je ostavio zbog Bo, koja je tada imala oko 15 godina, želela sam da umrem. Tada mi je to bila najgora stvar na svetu koja je mogla da mi se dogodi – život bez Džona. Bio mi je sve. Bila sam ljuta, bila sam tužna. Bila je to najgora mešavina stvari. Prošla sam kroz sve faze, ali divan je onaj trenutak kad potpuno isključite mozak i usmerite svu energiju samo na sebe i prestanete da razmišljate o prošlosti. Kad počnete da razmišljate o budućnosti, možete da imate divan život. Svakodnevno učim o takvim stvarima – izjavila je Linda u jednom intervjuu.


Reditelj je rešio da nastavi vezu s tinejdžerkom, pa se razveo od 1974. godine.

 

Bilo je čudno. Osećala sam se užasno zbog toga. Džon je bio u braku s Lindom u tom trenutku, a ja sam je obožavala i ona je bila tako divna prema meni – priznala je ona.
 

 

Linda je otišla u Ameriku kako bi podnela zahtev za razvod, dok je njen suprug ostao u Evropi i preselio se u Nemačku s Bo sve dok ona nije napunila 18 godina kako bi izbegao optužbe za silovanje maloletnice.


Posle njenog 19. rođendana, 1976. godine, režiser i glumica su se venčali, a ona je u tom trenutku već bila poznata kao Bo Derek.


U godinama koje su usledile, glumica je stekla svetsku slavu i postala seks-simbol širom sveta, a milioni muškaraca koji su padali na kolena pred njom za Bo su bli nevidljivi. Ostala je u braku sa Džonom sve do njegove smrti 1998. godine.

 


Iako je Derek nesumnjivo slomio srce Lindi Evans, ona je ostavila sve iza sebe i izgradila prijateljski odnos sa Bo. U jednom intervjuu izjavila je da je glumica "divna žena" i da su postale drugarice.


Ja se ne družim s nekim osim ako mi se zaista dopada. Ona mi se sviđala pre nego što se to desilo. Bilo mi je neprijatno neko vreme, naravno, obema je bilo. I onda sam nastavila sa svojim životom... – ispričala je Linda pre nekoliko godina. – Znate, ne prestajem da volim ljude samo zato što više nisam s njima, samo ih volim drugačije. Rekla bih da smo sada prijateljice. Baš sam pričala s njom nedavno, za njen rođendan.

 

Od decembra 2020, Bo Derek je u braku sa glumcem Džonom Korbetom, s kojim je u tom trenutku bila u vezi 18 godina.

 

Par se često pojavljuje zajedno u javnosti, a jednom prilikom glumica je pričala o svom dogovoru da nemaju decu. Ni on ni ona nemaju potomstvo iz ranijih veza, a Bo ističe da je njihov život srećan i potpun i bez dece, kao i da on nije najbolje okruženje za podizanje deteta.

 

Jednom sam razmišljala o tome, ali moj život je tako nekoncencionalan. Bilo je trenutaka kada nisam mogla ni da prošetam psa jer mi je život toliko lud, a zamislite da imam još i dete – reklaje ona za Variety jednom prilikom.

 

Bo Derek i Džon Korbet u braku su od 2020, a zajedno od 2002. godine
Bo Derek i Džon Korbet u braku su od 2020, a zajedno od 2002. godinefoto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

 

makonda-tracker