BAŠ SVAKA JE OGROMNO IZNENAĐENJE!

POTRESNO, DUHOVITO, SASVIM NEOČEKIVANO: 5 zanimljivosti o Lijamu Nisonu koje SIGURNO nikad ranije niste čuli

0

Čovek koji je gotovo svačiji omiljeni glumac danas slavi 69. rođendan. U to ime, prisećamo se nekih interesantnih detalja iz njegovog života koji su vam verovatno promakli...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Severnoirski glumac Lijam Nison jedno je od najpoznatijih imena svetskog filma proteklih decenija. Iako najviše pažnje privlače njegovi akcioni filmovi, istakao se radom u pozorištu, a do sad je osvojio veliki broj najprestižnijih priznanja u oblasti filma i teatra.


Na dan kad jedan od najcenjenijih ljudi u svetu glume slavi 69. rođendan, otkrivamo neke iznenađujuće činjenice o njemu...

 

Radio je kao nastavnik, a otpušten je jer je udario naoružanog đaka

 

Lijam Nison
foto: Profimedia

Pre nekoliko godina glumac je potvrdio glasinu da je sedamdesetih godina prošlog veka u Njukaslu radio u školi i da je otpušten nakon što je udario petnaestogodišnjaka koji mu je pretio nožem tokom časa.


Uvek ima problema s disciplinom, problem je smiriti ih pre nego što počneš da predaješ. Ovaj klinac nije hteo da se smiri, želeo je da ometa čas. Zato sam mu prišao i zamolio ga da napusti čas. On je izvukao nož. Moja reakcija bila je udarac, što nije trebalo da uradim, ali osetio sam se ugroženo — ispričao je Nison.

 


Inače, dve glumčeve sestre su učiteljice i on se oduvek divio ovoj profesiji.


Odbio je da bude Džejms Bond — zbog ljubavi

 

Lijam Nison
foto: Profimedia

Početkom devedesetih, kad je uloga Oskara Šindlera u Spilbergovoj "Šindlerovoj listi" donela Lijamu Nisonu nominaciju za Oskara i ogromnu slavu, ponuđeno mu je da bude novi Džejms Bond u filmu "Zlatno oko". Ipa, on je odbio da bude naslednik Timotija Daltona, pa je uloga pripala Pirsu Brosnanu. Tada je istakao da ga ne zanimaju uloge u akcionim filmovima (da, Lijam Nison nije hteo da ga pamtimo po akcionim scenamai!), ali je kasnije priznao da je to učinio zbog Nataše Ričardson. Pokojna glumica, s kojom je Lijam tada bio u vezi, rekla je da se neće udati za njega ako postane Bond.


Morao sam da pristanem na taj uslov jer sam želeo da je oženim — istakao je.


Kad je upoznao kraljicu Elizabetu II, drhtao je

 

Lijam Nison
foto: Profimedia

Malo je poznato da je Lijam Nison 1999. godine od britanske kraljice dobio Orden Reda Britanske imperije za njegov rad u pozorištu i na filmu, a uručen mu je tek 2002. godine. Kako je kasnije ispričao, imao je užasnu tremu.


Nisam bio tako nervozan otkad sam upoznao Muhameda Alija. Kolena su mi stvarno klecala. Pitala me je jesam li nagrađen za pozorište ili za filmove, a ja sam joj rekao da sam verovao da je za oba. Rekla je: "To je lepo" — prisetio se glumac.


Morao je da traži da njegovu suprugu isključe s aparata

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Ljubavna priča Lijama Nisona i Nataše Ričardson bila je jedna od najlepših u svetu poznatih, a par je godinama izgledao kao na sedmom nebu kad god i gde god bismo ih videli. Nakon nekoliko godina sreće i rođenja dvoje dece, britanska glumica je 2009. godine doživela nesreću na skijanju nakon koje je pala u komu zbog izliva krvi u mozak, a u životu su je održavali aparati.

 

Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu" — ispričao je kasnije Nison, koji je morao da da odobrenje da se aparati isključe.


Naime, ranije su razgovarali o tome kako bi postupili da se ikada nađu u takvoj situaciji i usaglasili su se da bi oboje doneli ovu tešku odluku.


Jeo je gulaš od vučijeg mesa

 

Lijam Nison
foto: Profimedia

Dok je snimao akcioni triler "Sivilo", Nison i nekoliko članova ekipe probalo je jelo napravljeno od vučijeg mesa kako bi lakše "ušli u uloge".


Ja sam Irac, navikao sam na čudne gulaše. Mogu to da podnesem. Samo ubacite mnogo šargarepi i luka i možete to nazvati večerom — rekao je glumac, nakon čega su brojne organizacije za zaštitu životinja, uključujući Petu, digle glas protiv glumca i pozvali na bojkot ovog filma.

 

 

makonda-tracker