ljubav na prvi pogled

Rekli su joj da neće biti majka, a on je imao spreman odgovor: Divna LJUBAVNA PRIČA najuspešnije srpske manekenke

0

Ko je muž Nataše Vojnović, lepotice koja šeta pistom rame uz rame sa Naomi Kembel i Irinom Šajk?

Srpska manekenka Nataša Vojnović
Srpska manekenka Nataša Vojnovićfoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nataša Vojnović jedna je od najuspešnijih Srpkinja u modelingu i već godinama sarađuje s vodećim svetskim brendovima.


Pre nekoliko nedelja videli smo je tokom Nedelje visoke mode na pisti tokom predstavljanja nove kolekcije modne kuće Mugler, a to je samo još jedan u nizu njenih uspeha tokom karijere koja traje već 25 godina.


Rođena je u Brčkom 28. avgusta 1979, odakle je izbegla u Beograd tokom ratnih zbivanja kada je imala 12 godina.


Nešto kasnije, ušla je u svet mode, a prvi put je pistom prošetala 1996. godine, na takmičenju "Elite Model Look". Tada je odnela pobedu i, zatim, predstavljala Jugoslaviju na takmičenju u Nici, gde je bila u prvih 15 lepotica.

 


Sa 18 godina je sklopila ugovor sa agencijom "NEXT Model Management", posle čega je započela uspešnu saradnju s velikim imenima svetske mode, učestvovavala na nedeljama mode u Parizu i Milanu, pojavljivala se u italijanskim i britanskim izdanjima magazina Vogue.

 

Divili su joj se legendarni Karl Lagerfeld, u čijoj je kampanji za Šanel učestvovala, Stela Mekartni, Kelvin Klajn, Guči, Dior...

 

Srpska manekenka Nataša Vojnović
Srpska manekenka Nataša Vojnovićfoto: Gustavo Caballero / Getty images / Profimedia

I pored uspeha na svetskom nivou, Nataša Vojnović rado pozira za domaće časopise, ali vrlo retko govori o svom privatnom životu. Ipak, jednom prilikom je napravila izuzetak i ispričala kako je pronašla čoveka svog života – Miljana Boškovića.


Čim sam ugledala Miljana, znala sam da je on onaj pravi, onaj koga sam nesvesno tražila sve vreme do tada. Celo to veče šetali smo plažom, pričali, smejali se i divili prirodnoj lepoti koja nas je okruživala. Posle godina provedenih na modnim pistama i na snimanjima trebalo mi je nešto jako, nešto što će me držati čvrsto na zemlji. Miljan je učinio da baš to osetim – ispričala je ona pre nekoliko godina u intervjuu za magazin Gloria.

 


Natašin izabranik je, inače, Beograđanin kog možete videti kao instruktora snoubordinga na Kopaoniku ili na kajtsurfingu na Adi Bojani, gde su se manekenka i on i upoznali.


Kako je on tada istakao, u pitanju je ljubav na prvi pogled.


Ne znam šta me je tačno privuklo plavokosoj devojci koju sam tada prvi put video, ali prepoznali smo se na prvi pogled. Kad smo počeli da razgovaramo, imao sam osećaj kao da se oduvek znamo, kao da smo sve vreme do tada čekali jedno drugo – rekao je Miljan.

 

Međutim, par se odmah suočio sa velikim izazovom – posle boravka na Adi Bojani, Nataša je morala da se vrati u Njujork. To, međutim, nije uticalo na njihov odnos.

 


Bez obzira na to što smo često bili razdvojeni, Miljan je uvek bio uz mene kad mi je bio potreban, kao i ja uz njega. Sve što nam se dešavalo u životima prošli smo zajedno, ništa nismo krili jedno od drugoga. Nikada se nisam plašila njegovih tamnih strana, a ni on mojih. Svesni smo da ih ima svaki čovek i uprkos takvim trenucima nikada nismo odustajali jedno od drugog – kaže Nataša.


Prosto, kad nekog voliš, voliš ga onakvog kakav jeste. Drugačije ne bi ni bila reč o ljubavi. A ja Miljana volim. Uz njega rastem, on me čini boljom osobom, razvija ono najlepše u meni – istakla je ona.


Par je želeo da zasnuje porodicu, ali lekari nisu imali optimistične prognoze da će se to dogoditi – manekenki je rečeno da neće moći da postane majka.


– Rekao sam Nataši: “Okej, možda ne možemo da dobijemo naše dete, ali imamo jedno drugo i to ne smemo da izgubimo. Radićemo druge stvari kao što to rade ljudi svuda u svetu“ – rekao je on.

 

Srpska manekenka Nataša Vojnović
Srpska manekenka Nataša Vojnovićfoto: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Manekenka je zatim drastično promenila način života, ali nije imala prevelika očekivanja kada je nešto kasnije uradila test za trudnoću.


Znala sam da moram da usporim, da manje radim i putujem. Trebalo je da se opustim. Odrekla sam se kafe, slatkiša i svega što me je ubrzavalo. Čak i cigareta. Razmišljala sam, Nataši koja je sa 12 godina izgubila detinjstvo cigareta je bila potrebna zbog buntovništva, ali ovoj Nataši više ne treba. Otišla sam mesec dana na Havaje, završila školu za učitelja joge. Posle 200 sati joge uradila sam test za trudnoću. I nismo očekivali čudo – rekla je ona.


Međutim, test je bio pozitivan, a par je 2018. dobio ćerku kojoj su dali ime Gora, po Natašinoj mami, koja nije doživela da postane baka.

 


Biti mama je poseban osećaj. Verujem da je tako i u 23. godini, mada sam ja Goru dobila mnogo kasnije. Bojala sam se da je moje telo suviše istrošeno od posla, da neću moći da se igram sa njom, ali kad sam sa kćerkom, izgubim osećaj za godine. Sad mi je sve teško, sem da budem sa njom. Ovo je moje vreme sreće i uživam u svakom trenutku – objasnila je.

 

 

makonda-tracker