"TO MI JE DOSLOVNO SLOMILO SRCE"

Završila je u bolnici kad su joj ODUZELI STARATELJSTVO: Pitanje koje je sudija postavio sinu slavne glumice je BESRAMNO

0

Čuvena glumica je iz surovog, mizoginog i neshvatljivog razloga ostala bez starateljstva nad detetom, a najteži trenutak nikad neće zaboraviti

foto: BDG / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: BDG / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slavna američka glumica Šeron Stoun (65) obeležila je jednu eru svetskog filma, ali kada se izgovori njeno ime – uglavnom se svi sete jedne uloge, jednog filma i jedne scene.


U pitanju je njena Ketrin Tramel iz ostvarenja "Niske strasti" iz 1992. godine i scena u kojoj prekršta noge tokom policijskog ispitivanja. Upravo ovaj film doneo joj je svetsku slavu i mnogo prilika u životu i karijeri, ali je izazvao i jednu od njenih najvećih životnih drama.


Šeron je pre "Niskih strasti" bila u braku s televizijskim producentom Majklom Gribnurgom, od kog se rastala 1990. godine. Potom je bila u više kraćih veza dok se 1998. nije udala za urednika Fila Bronstajna, s kojim je usvojila sina Roana 2000. godine.

 

Šeron Stoun na 75. Kanskom festivalu
Šeron Stoun na 75. Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Glumica je više puta pričala o tome da ne može da ima biološku decu zbog dugogodišnje borbe s endometriozom, kao i da je doživela devet pobačaja. Brak između Bronstajna i Šeron trajao je tri godine nakon što je Roan ušao u njihov život, posle čega su se zvanično razveli 2004, a kao razlog su naveli "nepomirljive razlike".


Borba za starateljstvo Šeron Stoun nad sinom jedna je od najtežih u njenom životu, a sud je odlučio da dečak živi sa ocem, uz to što je ona imala pravo da ga posećuje. Kako je sada ispričala, ova odluka doneta je isključivo zbog predrasuda zbog njenog posla i uloge u "Niskim strastima".

 

Naime, Šeron je u podkastu "Sto za dvoje" objasnila da je film Pola Verhovena bio oružje protiv nje u sudnici i da je dečak upitan zna li da njegova majka snima filmove sa seksualnim sadržajem.


Izgubila sam starateljstvo nad svojim detetom – počela je glumica objašnjavajući kakve je posledice ovaj psihološki triler ostavio na njen privatni život.

 

Šeron Stoun sa sinom Roanom 2018. godine, na dodeli Zlatnih globusa
Šeron Stoun sa sinom Roanom 2018. godine, na dodeli Zlatnih globusafoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Sudija je postavio mom detetu, mom sićušnom dečaku, pitanje: "Znaš li da tvoja majka snima filmove o seksu?" To je sistemska zloupotreba, hoće da kažu da zbog filma koji snimaš nisi podoban roditelj – rekla je glumica.


Ona je rekla da za sve krivi kratku scenu u kojoj prekrša noge ne noseći donji veš, a da danas na ekranima viđamo daleko eksplicitnije prizore.


Ljudi danas na televiziji šetaju obnaženi, a vi ste videli šesnaesti deo sekunde moje eventualne golotinje i zato sam izgubila starateljstvo nad svojim detetom – rekla je Šeron Stoun.


Zbog svega toga, glumica se seća da se toliko potresla joj je bilo ugroženo zdravlje i da je završila u bolnici zbog problema sa srcem jer ga je rastanak sa sinom bukvalno slomio.


To mi je slomilo srce. To mi je doslovno slomilo srce – kaže Šeron Stoun.

 

Šeron Stoun i Roan na Kanskom festivalu 2021. godine
Šeron Stoun i Roan na Kanskom festivalu 2021. godinefoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nakon što sam izgubila starateljstvo nad Roanom, jednostavno više nisam mogla da funkcionišem. Ležala sam po ceo dan na kauču i bila umorna od plakanja svaki dan – ispričala je glumica u jednom ranije intervjuu pre nekoliko godina.

 

Roan danas ima 22 godine, a Šeron i on imaju sjajan odnos i, štaviše, žive zajedno, pa smo čak imali priliku i da ga vidimo kao maminu pratnju na crvenom tepihu, između ostalog i na Kanskom festivalu 2021. godine.


Glumica je godinu dana nakon gubitka starateljstva nad njim usvojila sina Lejrda, a potom 2006. i sina Kvina. Kako su mediji pisali, sva trojica danas žive sa Šeron u njenoj vili u Zapadnom Holivudu.

 

 

makonda-tracker