"sve divlje je izašlo iz mene kad sam je video"

Deca su ga MRZELA, a ona je bila OČARANA njime: Ljubav jednog od najlepših holivudskih parova koju je SMRT ZAUSTAVILA

0

Za njih su kasnije govorili da su Bred Pit i Anđelina svog vremena.

Fara Fosit i Rajan O'Nil
Fara Fosit i Rajan O'Nilfoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Neprikosnoveni holivudski zavodnik i čovek koji je imao previše loših osobina, Rajan O'Nil, u životu je voleo nekoliko puta, međutim sve se neslavno završavalo dok nije upoznao Faru Fosit, sa kojom je proveo 30 godina.

 

Ali, pre Fare, glumac je bio jedan od najpoželjnijih i najtraženijih, mada mu je u svemu smetao divlji karakter kog nije želeo nikad da se odrekne. Rođen je u porodici scenariste i pozorišne glumice, pa mu je od početka put bio predodređene, iako se najpre interesovao za sport.

 

Zbog svoje naravi, odslužio je i dvomesečnu kaznu zatvora kao momak jer se potukao i tada shvatio da ipak ne želi da se bavi boksom. S obzirom na to da je njegova majka želela da joj sinovi budu bogati i slavni, od početka ga je gurala u glumu, te je najpre počeo kao kaskader u Nemačkoj, gde su privremeno živeli.

 

Sa samo 22 godine je upoznao sedam godina stariju glumicu Džoanu Mur, oženio se i u kratkom vremenskom periodu dobio dvoje dece, ćerku Tatum i sina Grifina.

 

Rajan O'Nil
Rajan O'Nilfoto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Nakon toga je usledila uloga u seriji Gradić Pejton, koja ga je vinula u visine i od tada kreće njegov nemar za porodicu. Iste godine kada se razveo, 1967. odmah se venčao sa koleginicom Li Tejlor Jang, sa kojom je ubrzo dobio sina Patrika. Za to vreme, njegova prva supruga je počela da se drogira i pije, a decu je zaključavala u garažu, pa ih je Rajan, iako ga to nije mnogo brinulo, odveo kod svoje majke, a potom u internat.

 

Kako se deca tamo nisu snašla, ipak je Tatum i Grifina doveo kod sebe u Malibu, gde je živeo sam u kući koja je bila sinoniom za žurke, zabavu, poroke. Jedna od njegovih devojki je bila i Ursula Andres, Bondova devojka, a sa tek punoletnom Melani Grifit ga je zatekla ćerka. Ni Barbra Strejsend nije ostala imuna na njega, a nakon dodatnih uloga i nominacija za Oskar, njegova popularnost kod žena je sve više rasla.

 

Rajan O'Nil
Rajan O'Nilfoto: EMI Films - Twentieth Century Fo / AFP / Profimedia

Sedamdesetih je imao problem sa ćerkom, pa joj je ponudio saradnju u filmu Mesec od papira, kako bi je smirio. Ona je tada kao desetogodišnja devojčica dobila Oskara i bila najmlađa glumica u istoriji sa tim priznanjem, što je Rajan jako teško podneo. Bio je izuzetno ljubomoran na uspeh rođene ćerke, pa ju je kasnije zlostavljao, o čemu je Tatum govorila i u autobiografiji.

 

Navodno, i to kad je imala samo 11 godina, Rajan je Tatum prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­fin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Rajana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i le­kova)! A navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali, a da on nije ni trepnuo.

 

Pred kraj sedamdesetih je upoznao Faru Fosit, ženu sa kojom će biti sve do njene smrti i preživeti sve krize, svađe i prepreke. Ona je bila fantazija svih muškaraca, a po njegovim rečima, na prvom sastanku su se samo ljubili, toliko dok im usne nisu poplavele.

 

Fara Fosit i Rajan O'Nil
Fara Fosit i Rajan O'Nilfoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

- Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran - rekao je u jeku zaljubljenos­ti Rajan.

 

- Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku - govorila je Fara.

 

Nazivali su ih zlatnim parom, ali se nikada nisu venčali jer to Fara nije želela. Jedinog zajedničko dete, sina Redmonda, dobili su 1985. godine, a zbog Fare se Rajan posvađao sa ćerkom Tatum, koja je nije volela ni najmanje.

 

Fara Fosit i Rajan O'Nil sa sinom Redmondom
Fara Fosit i Rajan O'Nil sa sinom Redmondomfoto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Njemu je 2001. godine dijagnostikovana leukemija, koju je uspeo da pobedi i u tim trenucima  se malo više zbližio sa decom, međutim, kasnije je Fara obolela od karcinoma debelog creva.

 

U tom periodu, sin Grifin ga je optužio da se folira i da je sve trik, te da Faru ne žali nimalo i da mu je jedina želja da dobije njen novac.

 

- On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite - rekao je Grifin.

 

Na Farinoj sahrani nije prepoznao svoju ćerku Tatum, te ju je pozvao na piće, a samo dan nakon svega viđen je na plaži u društvu mlade plavuše. Međutim, Fara ga je ipak dobro znala, pa mu testamentom nije ostavila apsolutno ništa.

 

Fara Fosit i Rajan O'Nil
Fara Fosit i Rajan O'Nilfoto: RALPH GATTI / AFP / Profimedia

Ponovo se razboleo 2017. godine od karcinoma prostate kog je uspešno pobedio, a tokom bolesti je otkrio da se ne boji smrti.

 

– Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja - izjavio je Rajan dok je uz njega bio sin Redmond.

 

 

makonda-tracker