prošla je horor

Dobacivali su joj na ulici, nazivali je ZLOM, terali da se izvini: Preljuba koju NIKAD nisu oprostili slavnoj glumici

0

Iako je bila vrlo mlada i zavedena od strane oženjenog čoveka, čuvena glumica podnela je sama sav teret greške koju su napravili

foto: Julian Makey / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Julian Makey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka glumica Kristen Stjuart (32), koja je ovih dana u žiži svetske javnosti jer je najmlađa predsednica stručnog žirija na Međunarodnom filmskom festivalu Berlinale, od početka karijere privlači pažnju svojim privatnim životom.


Iako se zvezda filmskog serijala "Twilight" svojski trudila da se ne eksponira previše u medijima na ovaj način, radoznalci su uvek uspevali da budu u korak s njenim vezama.

 

Najviše se, i pored njenih ljubavi s nekim od najlepših žena današnjice, pisalo o Kristeninoj vezi s britanskim glumcem Robertom Patinsonom, s kojim je igrala u čuvenoj sagi o zaljubljenim vampirima.

 

1 / 6 Foto: EPA/ANDY RAIN


Nakon veze s ruskim glumcem Antonom Jelčinom, koji je preminuo 2016. godine i kog je Kristen opisivala kao svoju "prvu ljubav i prvo slomljeno srce", provela je četiri godine s glumcem Majklom Angaranom. Međutim, nijedna njena veza nije izazvala takvu opsesiju među medijima i fanovima kao kada se Kristen zaljubila u Roberta Patinsona.

 

Par se upoznao 2009. godine, na snimanju "Sumrak sage", a zajedno su potom snimili pet filmova. Posle četiri godine veze čiji je svaki detalj pratio ceo svet, obožavani par je iznenada raskinuo, na opšte iznenađenje sveta i ljubitelja njihovih filmova. Veza je zvanično okončana u maju 2013. godine, a ubrzo je otkriveno da je za sve kriva – preljuba.

 

Kristen Stjuart i Rupert Sanders tokom promocije filma Snežana i lovac
Kristen Stjuart i Rupert Sanders tokom promocije filma Snežana i lovacfoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Naime, mediji su pisali da je Kristen prevarila Roberta sa režiserom Rupertom Sandersom, s kojim je sarađivala na njegovom filmu "Snežana i Lovac".

 

Štaviše, reditelj i glumica uhvaćeni su kako se ljube, a paparaci je trenutak u kom ih je zatekao opisao rečima da "izgledaju kao da ne mogu da se zasite jedno drugog".

Ne samo što je Kristen bila u vezi s Patinsonom kada se zaljubila u Sandersa, već je režiser bio u braku s manekenkom Liberti Ros, s kojom je i mao dvoje dece i koja je javno reagovala na fotografije na kojima je suprug vara.

 

Rekla je samo: "Vau", i to je bilo dovoljno da čitava Amerika udari drvljem i kamenjem na Kristen Stjuart i Ruperta Sandersa.

U javnosti su mogli pročitati nemilosrdni komentari o devojci koja je bila vrlo mlada, tek na početku obećavajuće karijere, zavedena od strane starijeg muškarca na položaju moći. Ismevana je u skečevima, Patinsonovi obožavaoci su joj dobacivali kad god izađe na ulicu, a da stvar bude još bizarnija – u sve se umešao i biznismen (i budući predsednik Amerike!) Donald Tramp.

 

On je "tvitovao" da Robert Patinson ne sme da oprosti Kristen što ga je prevarila i da će mu ponovo to uraditi, a to je samo deo čudne serije "tvitova" koja svedoči o tadašnjoj opsednutosti ovim skandalom.

 

Glumica, koja je tada imala svega 22 godine, našla se u centru teškog skandala i bila je prinuđena da uputi javno izvinjenje.

 

Robert Patinson i Kristen Stjuart bili su omiljeni holivudski par
Robert Patinson i Kristen Stjuart bili su omiljeni holivudski parfoto: EPA/ANDY RAIN

Duboko žalim zbog bola i sramote koju sam izazvala svojim bližnjima i svima koje je ovo pogodilo – poručila je Kristen, koja je posebno izvinjenje i poruku imala za Roberta Patinsona.


Trenutna indiskrecija je ugrozila nešto najvažnije u mom životu: osobu koju volim i poštujem više od svih – Roba. Volim ga, volim ga i mnogo mi je žao – istakla je glumica.


I sam Sanders je izjavio da je "razoren bolom koji je prouzrokovao svojoj porodici".


– Moja divna supruga i anđeoska deca su sve što imam na svetu. Volim ih čitavim svojim srcem. Molim se da ćemo uspeti da pobedimo ovo – zaključio je reditelj.

 

Režiser Rupert Sanders i glumica Kristen Stjuart tokom promovisanja filma Snežana i Lovac
Režiser Rupert Sanders i glumica Kristen Stjuart tokom promovisanja filma Snežana i Lovacfoto: . EPA/MICK TSIKAS

Sledeće godine, Kristen Stjuart i Robert Patinson pomirili su se, ali su se navodno sve vreme svađali i definitivno se rastali 2013. godine. Kako su mediji kasnije pisali, britanski glumac je nakon Kristenine preljube bio "očajan", "depresivan" i "slomljenog srca", ali on nikada nije to potvrdio niti pristajao da komentariše ovaj skandal.


Što se tiče Ruperta Sandersa, on nije dobio novu šansu, a supruga Liberti i on zvanično su se razveli 2014. Najnovije što se zna o njegovom životu jeste da je bio u vezi sa Aleksandrom Kiting, ćerkom bivšeg premijera Australije Pola Kitinga.

 

 

makonda-tracker