kratak, ali nezaboravan brak

"Život posvećujem tome da budem NJEGOVA ŽENA": Dok se svet gnušao Majkla Džeksona, Elvisova ćerka ga je LUDO VOLELA

0

Kratak brak Lise Mari Prisli i Majkla Džeksona do danas je ostao prava enigma, a ona je do samo kraja ponavljala da je u pitanju bila ljubav

Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson venčali su se 1994. godine
Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson venčali su se 1994. godinefoto: KIM KULISH / AFP / Profimedia

Prema pisanju američkih medija, pevačica Lisa Mari Prisli, jedina ćerka pokojnog Elvisa Prislija i Prisile Prisli, preminula je u četvrtak u 55. godini, nekoliko časova nakon što je hospitalizovana zbog srčanog zastoja, potvrdila je njena majka.


Prisila Prisli i porodica Prisli su šokirani i očajni zbog tragične smrti njihove voljene Lise Mari – navedeno je u zvaničnom saopštenju. – Oni su duboko zahvalni svima na podršci, ljubavi i molitvama i mole za privatnost u ovom teškom trenutku.


Poznata pevačica postala je majka četiri puta: s američkim muzičarem Denijem Kiom dobila je ćerku Rajli i sina Bendžamina, a potom s gitaristom i muzičkim producentom Majklom Lokvudom bliznakinje Harper i Finli.


Pored još nekoliko veza, Lisa Mari udavala se četiri puta – za Denija Kija, glumca Nikolasa Kejdža i Majkla Lokvuda i, najpoznatijeg od svih, Majkla Džeksona.

 

Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson zvanično su bili u braku do leta 1996. godine
Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson zvanično su bili u braku do leta 1996. godinefoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Njen kratak brak sa Džeksonom posebno je privlačio pažnju sredinom devedesetih, a malo je poznato da su se kralj popa i ćerka kralja rokenrola sreli još sedamdesetih, na jednom koncertu u Las Vegasu. Ona je tada bila tek devojčica, a zvanično su se upoznali skoro dve decenije kasnije, na zajedničkoj večeri s prijateljem u Los Anđelesu. U tom trenutku, Lisa Mari bila je u braku s Denijem Kiom, a vrlo brzo su se Majkl i ona sprijateljili.

 

Često su razgovarali telefonom, a Lisa Mari Prisli bila je Džeksonu velika podrška. To je ostala i kada je on 1993. optužen za seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg Džordana Čendlera, što je pevač negirao. Tada se Majkl Džekson obratio Lisi Mari za podršku tokom istrage i zaprosio ju je telefonom nedugo potom.

Nakon što je u januaru 1994. postigao nagodbu sa Čendlerovom porodicom, njegova romansa sa ćerkom Elvisa Prislija se zahuktala, a ona se u maju zvanično rastala od muža. Potom se odmah sa Džeksonom uputila u Vegas, pa na Floridu, a zatim i u Dominikansku Republiku, gde su se venčali samo 20 dana nakon što je ona potpisala dokumente za razvod.

 

Lisa Mari Presli i Majkl Džekson bili su u kratkom i zapaženom braku
Lisa Mari Presli i Majkl Džekson bili su u kratkom i zapaženom brakufoto: JACQUES SOFFER / AFP / Profimedia

Moj venčano ime je gospođa Lisa Mari Prisli-Džekson. Moje venčanje s Majklom Džeksonom dogodilo se na privatnoj ceremoniji van Sjedinjenih Država pre nekoliko nedelja – izjavila je ona kasnije za medije.


Iako su svi bili šokirani i verovali da je u pitanju marketinški trik, Prislijeva je isticala da je u pitanju prava ljubav.


Jako sam zaljubljena u Majkla. Svoj život posvećujem tome da budem njegova žena. Razumem ga i podržavam. Oboje se radujemo građenju porodice – istakla je Lisa Mari.


Usledilo je šepurenje ljubavlju: mladenci su uskoro bili svuda, bili su nerazdvojni i često se grlili i ljubili u javnosti. Međutim, iza zatvorenih vrata nije bilo idilično – u tom trenutku Lisa Mari Prisli se borila protiv zavisnosti od lekova protiv bolova, koje je počela da dobija deceniju ranije nakon opekotina koje je zadobila u požaru na snimanju jedne reklame.

 

Mnogi su verovali da je brak Majkla Džeksona sa Elvisovom ćerkom marketinški trik
Mnogi su verovali da je brak Majkla Džeksona sa Elvisovom ćerkom marketinški trikfoto: c51 / Zuma Press / Profimedia

Brak je potrajao do decembra 1995. godine, kada je Lisa Mari podnela zahtev za razvod, a zvanično su se razveli u avgustu 1996.


Ona kasnije nije mnogo pričala o svom odnosu sa Džeksonom, koji je ostao prijateljski i posle okončanja braka. Ipak, u intervjuu koji je dala Opri, ona je otvorila dušu i osvrnula se na trenutak kada je saznala da je Majkl Džekson umro.


Kako je ispričala, ona je čitavog tog dana iz neobjašnjivog razloga plakala.

 

Bukvalno sam seckala hranu, večerala i plakala – rekla je ona.


Potom je otišla u krevet i rešila da gleda televiziju kako bi se oraspoložila, a sat vremena kasnije glumac Džon Travolta joj je poslao poruku da je njen bivši suprug mrtav.


Bila sam na podu – priznala je Lisa Mari.

Ona je ispričala i da je u pitanju bio pravi brak, uprkos svemu što javnost veruje, kao i da Majkl Džekson jeste bio svojevrsni manipulator kada je reč o medijima.


– Tako je odgajan. Postao je vrlo dobar u tome. Uvek sam bila zbunjena i mislila da manipulacija znači da me nije voleo. Ali sada to bolje razumem. Manipulacija je bila njegova taktika da bi preživeo – verovala je ona.

Kako je tada istakla, sva ogorčenost zbog njihovog neuspelog braka izašla je iz nje onog trenutka kada je saznala da je Majkl Džekson preminuo.

 

 

 

makonda-tracker