još jedna tragedija

"Bila sam SREĆNA kad je on u blizini..:" Tajna o braku princeze Dajane i Čarlsa koju su mnogi zaboravili, a menja SVE

0

Malo je poznato kada su se zapravo pomirili kralj Čarls i njegova današnja supruga i dugogodišnja ljubavnica Kamila, kao i šta se desilo u međuvremenu...

Princeza Dajana i Čarls bili su u braku od 1981. do 1996. godine
Princeza Dajana i Čarls bili su u braku od 1981. do 1996. godinefoto: EPA/LASZLO VARGA

 

Pokojna princeza Dajana bez sumnje je omiljena članica britanske kraljevske porodice, iako je prošlo skoro 26 godina otkako nas je napustila.


Bivša supruga današnjeg kralja Čarlsa III stekla je armiju fanova svojim neposrednim pristupom u komunikaciji s građanima, humanitarnim akcijama, nežnošću i spremnošću da uradi mnogo toga za šta se drugi ne usuđuju.


Njeni fanovi nisu je preboleli ni dve i po decenije nakon njene tragične smrti, a nisu prestali ni da krive Čarlsa zbog toga što je Dajana živela vrlo nesrećno u braku s njim.

 

Princeza Dajana i Čarls bili su u braku od 1981. godine
Princeza Dajana i Čarls bili su u braku od 1981. godinefoto: Obertreis / AFP / Profimedia

O njegovom odnosu se mnogo pisalo, Čarlsova prevara s Kamilom Parker Bouls, njegovom današnjom suprugom, bila je mnogo više od javne tajne, a čak se i Dajana sama osvrnula na nju rekavši:


Troje nas je u ovom braku, tako da je pomalo gužva.

 

Međutim, dobro upućeni izvor izjavio je jednom prilikom da nije Čarls krivac zbog svega što je pošlo po zlu u njihovom odnosu. Navodno je pre nego što je on obnovio romansu sa bivšom devojkom Kamilom zapravo Dajana prva prevarila njega.


Kako je 2021. nekadašnji telohranitelj princeze od Velsa Alen Piters ispričao u CNN-ovom dokumentarnom filmu "Dajana", Čarls se vratio Kamili tek nakon što saznao da je prevaren. Navodno je ovo saznanje uzdrmalo tadašnjeg prestolonaslednika.

 

Princeza Dajana i danas je najpopularnija članica kraljevske porodice
Princeza Dajana i danas je najpopularnija članica kraljevske porodicefoto: Mike Forster / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

U jednoj autorizovanoj Čarlsovoj biografiji Džonatana Dimblbija iz 1994. godine navodi se da su on i Kamila dali novu šansu svojoj ljubavi tek 1986. godine, odnosno kada su Dajana i on bili u braku već pet godina. Pitersove reči, čini se, potvrđuju ove navode, a često se baš o toj godini priča kao o nesumnjivom trenutku nastavka njihove romanse.


On je tvrdio da je princeza prevarila supruga sa pripadnikom kraljevskog obezbeđenja Barijem Manakijem, a sam Piters primetio je da se dešava nešto čudno.

 

 

Nakon što joj je to pomenuo, Dajana mu je piznala da ima aferu s policajcem, a posle nekog vremena Čarls ga je pitao šta se dešava. Tadašnji naslednik kraljice Elizabete rekao je mu se čini "da je jedino što brine Dajanu hoće li se Bari Manaki vratiti uniformi".

 

Bari Manaki je, inače, radio za Dajanu od 1985, ostao je bez posla u kraljevskoj porodici 1986. godine, a nekoliko meseci kasnije je poginuo u saobraćajnoj nesreći.


Glasine o njenoj vezi s Manakijem nisu novost: još dok je imala aferu s majorom Džejmsom Hjuitom, spekulisalo se da je princeza Dajana previše bliska s Manakijem, koji je bio deo obezbeđenja kraljevske porodice.
I sama Dajana je kasnije izjavila da je bila ludo zaljubljena u nekoga ko je radio za porodicu.


Bila sam srećna samo kad bi on bio u blizini – istakla je Dajana.

 


U svakom slučaju, nekadašnji kolega njenog navodnog ljubavnika Alen Piters kaže da ni Dajana ni Čarls nisu krivci što se sve dogodilo kako jeste.


Niko nije zlikovac. Po mom mišljenju, svi su žrtve. Čarls je bio pod pritiskom da se oženi, a ona je, takođe, bila žrtva u svemu tome – zaključio je tada Piters.

 

 

makonda-tracker