da li ste znali?

Njemu je posvetila jedan od najpoznatijih stihova: Koji muzičar je bio PRVI SUPRUG Marine Tucaković?

0

Autorka brojnih hitova Marina Tucaković nas je napustila prošle godine, a tragedije nisu prestale da pogađaju njenu porodicu.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Slavna Marina Tucaković nije izdržala borbu sa teškom dijagnozom, a njena smrt je rastužila mnoge. Zahvaljujući njoj postoje brojne velike zvezde na našoj estradi, a svi veliki hitovi su pod njenim potpisom.

 

Ona je bila talentovana i originalna, a svoj dar za muziku je prenela i na sina Milana Laću Radulovića, čija smrt je dodatno poremetila i uznemirila javnost.

 

Marina je bila u braku sa Aleksandrom Futom Radulovićem, zajedno su stvarali najlepše pesme i uživali kao srećna porodica. Iz njihove ljubavi su se rodila dvojica sinova, Miloš i Milan, a nažalost Miloš je preminuo još 2008. godine.

 

Malo je poznato da je pre braka sa Futom, Marina bila u braku sa muzičarem Nenadom Stamatovićem gitaristom grupe "Bulevar". U jednom davnom intervjuu iz 1983. godine, Marina je govorila o njihovom braku i otkrila da je upravo njemu posvećen čuveni stih iz pesma Majstor za poljupce, koju je otpevala Zana.

- Neca je moj "majstor za poljupce", "tako mi dobro radi sve". On je moj najbolji lek za sve nemirne sne - rekla je ona tada.

 

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

 

Marina je na zanimljiv način objasnila i kako je izgledao njihov zajednički život i brak.

 

- Kao i svi drugi. Recimo ja počnem: "Kikiriki slan, dragi dobar dan." A on meni: "Točna kao sat, coki me u vrat, orasi i med, a u srcu led, samo jedan sat, coki me u vrat. I vrlo brzo ja sam shvatio da si obična i prazna - istakla je ona u intervjuu, prenosi Yugopapir.

Nenad Stamatović je jedan od značajnijih gitarista sedamdesetih godina, široj javnosti je najpoznatiji kao gitarista benda Bulevar, svirao je i sa Borom Đorđevićem u bendu Suncokreti, a radio je i sa Momčilom Bajagićem Bajagom, ali i kao prvi suprug slavne Marine, koja je za jako kratko vreme uspela da dostigne velike visine.

 

 

makonda-tracker