31 GODINA BRAKA

Kako su se upoznali Brena i Boba? Sve je počelo simpatičnom ANEGDOTOM, a jedan glumac je ubrzao njihovo zaljubljivanje

0

Lepa Brena i Boba Živojinović su nedavno proslavili 31 godinu braka.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Lepa Brena i bivši teniser Slobodan Boba Živojinović proslavili su ove godine 31 godinu braka. 

 

Njihova svadba te davne 1991. godine je prozvana "svadbom veka". 

 

Više od 600 zvanica, bogata trpeza sa više od 650 jela, bidermajer koji je završio u rukama pevačice Dragane Mirković – mnogo je toga po čemu će pamtiti svadbu Brene i Bobe, koji i dan-danas važe za jedan od najskladnijih parova u Srbiji.

 

Međutim, kako je sve počelo, kako su se Brena i Boba upoznali?

 

– Ja sam putovala puno i meni su prilazili uvek puno značajni ljudi. Moram da ispričam jednu anegdotu. Te godine smo snimali film "Hajde da se volimo" drugi deo, pa smo snimali onu scenu sa Gidrom Bojanićem, gde snimamo pesmu "Udri Mujo". Nikoga nije bilo tu osim "Slatkog greha", kamermani, snimatelji, znači cela filmska ekipa. Kako pevam deo: "Udri, udri Mujo", ja vidim kako neki lep, visok i zgodan markantan muškarac prolazi i tu se zadržava. Kada smo završili, ja pitam Raku Đokića: "Ko je bio tu taj visok i lep dečko?", on mi kaže da je bezveze neko, da je došao na trening. Dobijamo novi raspored za tu filmsku ekipu, nas 250 se pomera i idemo da snimamo scene na Divčibarima. Tek kad je bila premijera filma, onda mi je Raka priznao i rekao da je to bio Boba Živojinović. Rekao je da je morao da prebaci sve, jer da smo se upoznali tu, da je pitanje da li bismo završili film  ispričala je Lepa Brena u emisji "Amidži šou".

 

 

 

Malo ko zna da je ceo proces upoznavanja na promociji filma pomalo ubrzao glumac Bata Živojinović.

 

– Pokojni Bata Živojinović mi je rekao: "Znaš li ko je na promociji? Slobodan Boba Živojinović! Šta radiš ovde, idi tamo i pozdravi ga". I ja sam kroz tu masu prošla i prišla mu rečenicom: "Šta si ti čekao do sada?", zagrlila ga i poljubila. To nam je bio prvi susret – dodala je Brena, a onda i ispričala da je već tada bilo jasno da se više neće razdvajati.


–  Otišli smo na tvrđavu na večeru i tu smo se dogovorili na toj večeri da ćemo se viđati, družiti, mada smo znali da je to bio već spoj koji je bilo jako teško razdvojiti – objasnila je.

 

makonda-tracker