bilo je to pre 30 godina

Bila je to SVADBA VEKA, a svi gosti gledali su U NJU: Brena je bacila bidermajer, a uhvatila ga je ova poznata pevačica

0

Venčanje Brene i Bobe dogodilo se pre više od tri decenije i od tada njih dvoje važe za jedan od najskladnijih parova u Srbiji 

foto: Instagram
foto: Instagram

Te davne 1991. godine naša pevačica poznata pod imenom Lepa Brena i njen izabranik teniser Boba Živojinović odlučili su da stanu na ludi kamen i izgovore sudbonosno "DA".

 

Za mnoge je to bila svadba veka, a Brena i Boba i dan danas slove za jedan od najdugovečnijih i najskladnijih parova na javnoj sceni Srbije.

 

Iako je od njihovog venčanja prošlo više od tri decenije ono predstavlja temu o kojoj se i danas priča.

 

 

Jedan trenutak ostao je upamćen, a često ga se setimo i kroz novinske tekstove. U pitanju je trenutak kada je Lepa Brena bacila svoj bidermajer. Sve neudate devojke su se spremile da ga hvataju dok su gosti uzbuđeno posmatrali.

 

Brena se okrenula, snažno bacila buket cveća i ona je završio u rukama nikog drugog do Dragane Mirković. Reklo bi se da joj je Brena donela lepu sreću, jer se u godinama koje su usledile i Dragana udala za čoveka kojeg i danas voli i s kojim je stvorila porodicu i topli dom. 

 

Brena i Boba venčanje
Brena i Boba venčanjefoto: Youtube Printscreen

 

Ono po čemu se ova svadba još pamtila bila je i činjenica da je na njoj bilo više od 600 gostiju, a restoran je bio uređen poput onih koji su zavređivali kraljevi i kraljice. Na bogatoj trpezi se našlo više od 650 jela, koje je spremalo više od 60 kuvara. 

 

Svatovi su uživali u fazanu u gnezdu, telećim leđima u šampanj sosu, dimljenom lososu na norveški način, ali i u domaćim specijalitetima – ispečeno je čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

 

Dragana Mirković na venčanju Brene i Bobe
Dragana Mirković na venčanju Brene i Bobefoto: Youtube Printscreen

 

Brena je nosila bogatu venčanicu brenda Dior koja je dizajnirana specijalno za nju. Koliko je ovo bio važan događaj bio važan govori i činjenica da je "Dnevnik 2" prekinut kako bi se mladenci uživo uključili u program.

 

makonda-tracker