uprkos svemu su opstali

Zbog njega se odrekla studija i sve podredila njegovom uspehu: Ljubavna priča Piksija i Snežane je prepuna turbulencija

3

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u centru pažnje se nalazi kada je fudbal u pitanju, a njegov privatni život je još zanimljiviji.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Dragan Stojković Piksi je naš proslavljeni fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a s obzirom da je Svetsko prvenstvo trenutno jedno od najvažnijih svetskih događanja, ne čudi što je Piksi jedna od glavnih tema u domaćoj javnosti.

 

Pored uspešne karijere, Dragan se može pohvaliti i skladnom porodicom i ljubavlju koja traje već duže od 30 godina.

Snežana i Dragan su dve decenije zajedničkog života obeležili crkvenim venčanjem 2011. godine u pravoslavnoj crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu. Međutim, pored sve idile, njihov brak nije u svakom trenutku bio savršen i bez manjih trzavica.

 

Prvobitni plan je bio da crkveno venčanje bude u Sabornoj crkvi u Beogradu, ali su u zadnjem momentu promenili odluku. Ceremoniji su prisustvovala i njihova deca, dok je Snežanina kuma bila Ivana Mišković Karić, a on je odabrao Dragana Trivana. Zanimljivo je i da tada nisu kupovali nove burme, samo su dodatno ugravirali još jedan datum.

Iako se nisu razvodili, njihov brak je u nekim trenucima bio turbulentan i pun trzavica, a to nikada nisu ni krili od javnosti, a Snežana je otvoreno o tome govorila u jednom intervjuu za Story.

 

- Svi znaju da je naš brak bio turbulentan. Često se šalim sa drugaricama koje se razvode: ‘vi ste se savršeno udale, a ja sam se namučila da dođem do savršenog braka, pa sada uživam’. Šalu na stranu, treba se truditi. Drugačije je kada se udajete i ženite sa 30 ili 35, jer ste dotad nešto već prošli, a mi smo imali 22 i 23 godine - rekla je Snežana tada.

 

Kada su se venčali, Piksi je već bio dobro poznato ime u svetu fudbala, dok je Snežana bila nepoznata javnosti, tako da nije bilo lako izboriti se sa svim pritiscima koje prate fudbalsku zvezdu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Valente (@anja)

- Možemo da se foliramo, ali zaista je tako. Ne mislim da to moraš da prećutiš samo u muško-ženskim odnosima, već u svima do kojih ti je stalo. I u prijateljstvu ćeš, sigurno, tako reagovati, ako je neko umoran ili nervozan. Posebna priča je kad neko ima stresan posao, kao Dragan. Posle izgubljene utakmice po tri noći ne spava, a ja ga tešim i ponekad 50 puta slušam istu priču. Nije mi teško, mada nekad ni sama nisam raspoložena, ali to je respekt koji postoji posle tolikih godina - istakla je ona.

- Da bismo sve postigli, zapostavila sam svoje profesionalne ambicije, jer nije bilo moguće pratiti takvog čoveka kao što je Dragan, sa tako uspešnom karijerom, i paralelno graditi svoju. To je bila moja svesna odluka. Prekinula sam studije arhitekture na poslednjoj godini jer smo otišli da živimo u inostranstvu. Kasnije sam sa profesijom ostala u kontaktu tako što sam uređivala kuće i stanove u kojima smo živeli. Sređivanje enterijera veoma me ispunjava i čini srećnom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Valente (@anja)

Jedna od Snežaninih lekcija je i ta da za dobar brak nije dovoljna samo ljubav, tako da se ona trudila na više načina da očuva skladnu porodicu.

 

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

 

- U vreme kad je bio kod kuće nikada nisam zakazala kozmetički tretman ili otišla da se vidim sa prijateljicama. To je respekt prema njemu i našem zajedničkom vremenu. Znam mnogo žena koje ceo dan provode u salonima lepote, dok je njihovim muževima dosadno, pa zovu prijatelje da izlaze. Nekada mi drugarice prebacuju kako nemam vremena da se viđam s njima, ali navikle su da mi je Dragan prioritet. Čak su i deca, kad su bila mala, pokazivala određenu ljubomoru jer smo nas dvoje imali naše male rituale - dodala je ona.

 

 

 

makonda-tracker