obeležila je 20. vek

Moćni muškarci su je obožavali, a jednom je 22 godine opraštala NEOPROSTIVO: Sve burne ljubavi očaravajuće Džeri Hol

0

Celog života tragala je za ljubavlju, a najuspešniji muškarci sveta su je obasipali pažnju i, jedan po jedan, lomili joj srce... Ali i ona je slomila poneko!

foto: GERARD JULIEN/AFP, Profimedia
foto: GERARD JULIEN/AFP, Profimedia

Prema pisanju britanskih medija, medijski magnat Rupert Merdok (91) i američka manekenka i glumica Džeri Hol (65) rastaju se nakon šest godina braka.


Njihovi predstavnici za medije odbili su da komentarišu navode štampe, koja ističe da nema sumnje da se par razvodi.

 

1 / 3 Foto: Profimedia


Nekada jedna od najlepših žena sveta, zanosna i u 66. godini, Džeri Hol je tako doživela još jedan ljubavni krah. Ona je, koliko po svojoj lepoti, poznata i po svojim burnim ljubavima, a najveću u životu imala je s jednim od najvećih svetskih zavodnika — Mikom Džegerom.

 

Mik Džeger, Džeri Hol
foto: Profimedia

Džeri Hol rođena je u Teksasu 1956. godine, u gradiću Gonzalesu, u skromnoj porodici. Malo je poznato da ima i sestru bliznakinju Teri, koja se bavila fotografijom, a potom je uspešno uplovila u svet trgovine nekretninama. Pored nje, Džeri ima još tri starije sestre, od kojih je jedna bila među prvim američkim "čirlidersicama" kakve danas znamo.

 

Holova je zabeležila niz zapaženih uloga, a možda i najpoznatija je ona u "Betmenu" Tima Bartona iz 1989. Malo je poznato da se ostvarila i u pozorištu, gde je čak uspela da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je za jedno veče nastupala u najviše pojavljivanja u mjuziklu: u Londonu je za nekoliko sati igrala u šest predstava!

 

 

Lepota je bez sumnje zapisana u Džerinim genima i donela joj je u životu mnogo, a pored poslovnih uspeha, koji uključuju mnoga priznanja i više od 40 naslovnica u najprestižnijim magazinima kao što je Vogue, zbog lepote je na sebe skrenula pažnju najpoželjnijih muškaraca planete.


Koga je sve volela Džeri Hol?


Među prvim slavnim muškarcima s kojima se viđala bio je legendarni umetnik Endi Vorhol. Poznato je da su oni bili nerazdvojni u jednom periodu, a Džeri je Vorholu bila takva inspiracija da mu je više puta pozirala za portrete. Oni su sve vreme negirali da između njih postoji nešto više od prijateljstva, ali je bilo glasina da ih vezuje i ljubav.

Holova je 1975. godine uplovila u vezu sa slavnim britanskim pevačem Brajanom Ferijem, s kojim se upoznala kada je pozirala za omot njegovog albuma. Samo pet meseci nakon prvog susreta, par se verio, i to u trenutku kada je Džeri imala samo 19 godina, a Feri 30. Sve je delovalo idilično, dok manekenka nije upoznala Mika Džegera, za kojim je u tom momentu ludelo pola planete — pretežno njen ženski deo.


Čim je 1977. prvi put ugledala rokera i frontmena benda Rolling Stones, Džeri je bila osvojena, a ubrzo je ostavila Brajana Ferija i uplovila u javnu vezu s novom muzičkom zvezdom.

 

 

Par se 1990. godine venčao na Baliju, na tradicionalnoj hindu ceremoniji, ali je ovaj brak poništen jer ga ne prepoznaju ni britanski ni indonezijski zakoni. Tokom 22 godine ljubavi sa Džegerom, Džeri je na svet donela četvoro dece: Elizabet Skarlet, Džejmsa Liroja, Džordžu Mej i Gabrijela Luka. Zajedno su živeli u Londonu, onoliko mirnim porodičnim životom koliko je to moguće kada je jedan od supružnika Mik Džeger.


Ipak, Džeri nije mogla da toleriše sve rokerove preljube, pa ga je ostavila 1999. godine i usledili su brojni ljubavni krahovi.

 

Malo je poznato da je i tokom veze s Mikom Džegerom, Džeri imala kratku aferu s bogatašem Robertom Sangsterom, koji je tada bio u braku. Šuškalo se da ga je prevarila i s istoričarem Adamom Zamojskim 1988, a iste godine je povezivana i s 13. erlom od Vemisa Džejmsom Čarterisom.

 


Dok se njena ljubav sa Džegerom privodila kraju, Džeri je imala kraću romansu sa stručnjakom za nekretnine Gajem Delalom, a po zvaničnom rastanku od rokera je viđena na jahtii s koosnivačem Majkrosoofta Polom Alenom. Nekoliko puta je izašla s engleskim piscem Edvardom Sent Obinom, ali jednostavno nije bilo varnica, da bi potom bila u dvogodišnjoj vezi s filmskim producentom Džordžom Vodom, koji je 11 godina mlađi od nje.


Usledilo je još nekoliko kratkih veza, sve dok Džeri Hol nije 2015. godine upoznala medijskog maganta Ruperta Merdoka.

 


U tom momentu nekadašnja manekenka imala je 59 godina, a on 84. Samo četiri meseca nakon upoznavanja, par se verio u januaru 2016. godine, a potom venčao iste godine. Mediji i javnost bili su šokirani zbog njihovog braka, a mnogi su tvrdili da se Holova udaje za bogataša samo jer očekuje da on neće živeti dugo, pa će joj pripasti značajan deo njegovog imetka.


Lepotica je uvek ignorisala ove tvrdnje, a prilikom svakog javnost pojavljivanja sa suprugom izgledala je srećno i zaljubljeno, kao žena koja je konačno okončala svoju neprestanu potragu za ljubavlju...

 

 

makonda-tracker