možda niste znali

Voleo ju je pre Cece, želeo da se razvede zbog nje: Ova pevačica bila je velika ljubav Željka Ražnatovića Arkana

7

Malo je poznato da Svetlana Ražnatović nije bila jedina pevačica s kojom je Arkan bio u ljubavnoj vezi

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kontroverzni Željko Ražnatović Arkan ostavio je iza sebe suprugu Svetlanu Ražnatović Cecu, jednu od najvećih folk zvezda na našim prostorima, a malo je poznato da ona nije prva pevačica koju je ljubio.


Naime, dugo se u Srbiji i Hrvatskoj pričalo o njegovoj vezi s Doris Dragović, Splićankom raskošnog glasa koja je predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji 1986. godine s pesmom "Željo moja".


Par nikada nije zvanično potvrdio da je bio u vezi, a mnogi izvori kasnije su se osvrtali na njihovu ljubav i provod u Beogradu krajem osamdesetih.

 

To je bila veza zasnovana na strasti, posebno kad je reč o Arkanu — ispričao je svojevremeno neimenovani izvor za Kurir. — U to vreme on je često hvalio njene veštine u krevetu, dok je Doris bila zaljubljena kao šiparica. Bili su na ivici braka. Željko je još tada počeo da razmišlja o razvodu od tadašnje supruge Natalije.

 

Doris Dragović
foto: Dragan Kadić

Navodno je par često izlazio u beogradske klubove "Nana", "Trozubac" i "Mažestik", a mnogi, pa i estradni menadžer Vlada Perović, isticali su da su ih viđali zajedno.


Međutim, iako još nisu nastupile ratne godine, vreme nije bilo spokojno niti se blagonaklono gledalo na ovu ljubav.

 


Frka u staroj Jugi još nije počela, ali već je bilo tenzija, pa za nju iz Splita nije bilo baš jednostavno da bude u vezi sa Željkom, koji je bio vođa navijača Zvezde. Arkan ju je često nagovarao da se preseli iz Splita u Beograd, a ona mu je odgovarala da će to učiniti čim se on razvede od Natalije — rekao je pre nekoliko godina izvor. — Doris i Željko su sve kontakte prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost. Nedugo potom Arkan je osnovao "Tigrove" i uključio se u ratna zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, a Doris se udala za vaterpolistu Marija Budimira i rodila mu sina Bornu.


Kako je Doris kasnije pričala, prvi susret s budućim suprugom pogodio ju je kao grom.

 


Ne sećam se ničega jer sam bila u nesvesti. Od njegovog pogleda. Pogodi me grom, a taj grom se zvao Mario Budimir — istakla je ona.

 

Doris se za Marija udala u Franjevačkoj crkvi Sv. Ante na Poljudu, a potom je upriličeno slavlje za 130 zvanica u Splitu.

 


Doris je i danas srećna s Budimirom, s kojom je više od 30 godina.


Moj je suprug moj vetar u leđa. Uvek mi je savetnik, ima jedinstvenu intuiciju i golemu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi daruje, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savet i snagu. Verujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji želi trajati — istakla je ona.

 


Na vezu s Arkanom se nikad nije javno osvrtala, a komandant Srpske dobrovoljačke garde i kontroverzni biznismen je nekoliko godina kasnije ponovo zavoleo pevačicu.


Naime, 1993. godine Arkan je upoznao Svetlanu Veličković, s kojom je stupio u brak dve godine kasnije.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen


Par je potom dobio sina Veljka i ćerku Anastasiju, a njihova idila je okončana u januaru 2000. godine, kada je Arkan ubijen u Beogradu.

 

 

makonda-tracker