pronašli su se

Vreme i tračevi im ne mogu ništa! 10 parova na našoj javnoj sceni koji iznova dokazuju šta je PRAVA LJUBAV

0

Iako su brakovi poznatih — naročito u Holivudu — često unapred osuđeni na propast, naša javna scena puna je primera koji pokazuju da su mnogi slavni imali sreću da pronađu svoju srodnu dušu...

foto: Damir Dervišagić, AMIR HAMZAGIC/ATAIMAGES, Damir Dervišagić, BORISLAV ZDRINJA/ZIPA PHOTO/ATAIMAGES
foto: Damir Dervišagić, AMIR HAMZAGIC/ATAIMAGES, Damir Dervišagić, BORISLAV ZDRINJA/ZIPA PHOTO/ATAIMAGES

Poznate ličnosti često su na meti komentara da idu iz veze u vezu i da ne mogu da se skrase i vode miran porodični život.

 

Ipak, to nije slučaj s nekim od najvećih imena naše scene, a posebno s glumcima, koji u Srbiji spadaju u najzaljubljenije slavne parove.

 

  • Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović

 

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić


Venčanje jugoslovenske muzičke zvezde Lepe Brene i tenisera Bobe Živojinovića prvo je koje je balkanska javnost tako željno pratila kako se danas piše o svadbama slavnih. Par je jedno drugom rekao "da" . decembra 1991. godine u Beogradu, a ovaj događaj često se naziva svadbom veka.

 

Par je iznenadio goste mladenačkom tortom na pet spratova, dok je Brena nosila venčanicu marke Dior.


Brena je tada postala maćeha Bobinom sinu Filipu, kog je dobio u braku sa Zoricom Nakić, dok je par potom zajedno dobio sinove Stefana i Viktora.
Decenijama kasnije, njihova idila i dalje traje, a par deluje najsrećnije kada uživa u krstarenjima i zagrljajima.

 

  • Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

 

1 / 9 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages


Glumac Ivan Bosiljčić jednom prilikom je ispričao da mu je pevačica privukla pažnju mnogo pre nego što su se upoznali.


Dok sam živ pamtiću momenat kada sam ovaj nastup gledao na televiziji. Pre 11 godina. Danas je ona moja žena. I ja njen muž. Jutro 2005. godine – napisao je pre nekoliko godina na svom profilu na društvenoj mreži Instagram Ivan, prisećajući se Jeleninog nastupa na Beoviziji s pesmom "Jutro".

 

Njih dvoje su zvanično u vezi od 2008. godine, a nakon godinu dana su raskinuli. Nijedno od njih dvoje nije želelo to da komentariše, ali je Bosiljčić na svom koncertu u Domu sindikata medijima rekao da "Jelenu ne treba očekivati". Ipak, posle godinu dana, oni su se pomirili, pa se verili u Londonu.


Krajem avgusta 2011. godine, u crkvi Svete Trojice u Gornjem Milanovcu, jedan od najšarmantnijih parova naše scene zavetovao se na večnu ljubav, a nekoliko dana kasnije održano je i građansko venčanje i svadba. Već sledeće godine, na svet je stigla njihova ćerkica Nina, a par je, i pored brojnih poslovnih obaveza i Ivanovog rada u Rusiji, ostao veoma posvećen porodici i zaljubljen do ušiju.

 

  • Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

 

1 / 7 Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages


Dok smo u filmu "Zona Zamfirova" gledali kako se lik Maneta, kog je odigrao Vojin Ćetković, zaljubljuje u Zonu Zamfirovu Katarine Radivojević, iza kamera se događalo nešto drugo – Ćetković je bio očaran mladom Slobodom Mićalović. Njihovo prijateljstvo postepeno je preraslo u ljubav, a par se venčao 2008. godine.


Sloboda i Vojin danas su ponosni mama i tata bliznakinja Vere i Mile, a kako je glumica jednom prilikom ispričala, oni se trude da žive normalnim životom.

 

Od braka ne pravimo dramu već živimo sasvim normalno. Nema većeg uspeha nego kada dvoje ljudi, koji se jedno drugom obećaju pred Bogom, uživaju u harmoničnoj zajednici. Danas je mnogo lakše rastati se nego očuvati brak. Moj život svodi se na posao i na posvećenost kćerkama i suprugu. Izlazimo, igramo se i ništa mi nije važnije od njih – izjavila je Sloboda.

 

  • Tamara Dragičević i Petar Benčina

 

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić


Jedan od najskladnijih i najlepših parova naše javne scene svakako su glumci Tamara Dragičević i Petar Benčina, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, gde god da se pojave zajedno!


Popularni glumci su svoju ljubav krunisali brakom 2016, nakon nekoliko godina ljubavi. I ne samo to - zvezda filmova "Montevideo, Bog te video!" i "Toma" donela je na svet dvoje dece: ćerkicu Stašu i sina Lazara.

 

Tamara je jednom prilikom ispričala kako je izgledao prvi trenutak kad su počeli da se zbližavaju.


Petar mi nije bio simpatija, dok nisam shvatila da sam ja njemu simpatija. Bilo ga je odjednom "mnogo". Mi sa klase smo išli negde i onda je stalno sa nama on išao. Sedeo je pored mene, a kada sam osvestila da mu sviđam, shvatila sam da nije ni on loš (smeh). Desila nam se jedna zanimljiva situacija nakon jednog kastinga. Završili smo kasting i krenuli smo ka kućama zajedno, bilo je leto i 40 stepeni ― rekla je Tamara i nastavila:


Šetali smo, pa smo seli na piće, a ja sve vreme razmišljam zašto šetamo toliko. Zaista nije bilo nikakvo muvanje. Kod Brankovog mosta smo se rastali i već mi je bilo neprijatno što sam toliko šetala. Samo sam se mami poverila, a nisam ni znala da mi se sviđa. Ja sam se tad njemu svidela ― istakla je glumica.

 

  • Branka Pujić i Dragan Jovanović

 

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić


Omiljeni glumački par i ponosni roditelji glumice Anđele Jovanović zavoleli su pre više od 30 godina.


"Sveto mesto", jedan od najkontroverznijih filmova u srpskoj kinematografiji, predstavio nam je te 1990. godine dvoje mladih glumaca i njihov beskrajni talenat. Međutim, ono što mnogi tada nisu znali jeste da su Dragan Jovanović i Branka Pujić do ušiju zaljubljeni jedno u drugo.

 

To se nije promenilo ni do danas, kada par iza sebe ima brak dug više decenija. Jedan od razloga je skladan porodični život, koji im još veselijim čini ćerka Anđela, koja je i sama pošla stopama svojih roditelja.


Dragan je veoma šarmantan, romantičan i harizmatičan. Ima osobine viteza, ume da bude i opasan i nežan, i time me je zauvek osvojio – priznala je Branka jednom prilikom.

 

  • Mirka Vasiljević i Vujadin Savić

 

1 / 5 Foto: Sonja Spasić


Mladi, lepi i uspešni, glumica i fudbaler uspeli su u još nečemu – već su se četiri puta ostvarili u ulozi roditelja i uspešno balansiraju poslovni i privatni život.


Još jedan izazov za njihov odnos bila je daljina, s obzirom na to da Vujadin zbog fudbalskih angažmana nije često u prilici da boravi u Srbiji, ali Mirka i njihovi mališani Andrej, Mihajlo, Adrijana i Anika prate Vujadina kroz Evropu i pružaju mu podršku.


Mediji često spekulišu o odnosu ovog para i postavljaju pitanje kada će Mirka i Vujadin stati pred matičara, a Mirka je više puta istakla da, kako godine prolaze, to je veća verovatnoća da će njihovo venčanje biti ogromno.


Sve vreme sam ja ta koja koči i odlaže venčanje. Sa dvadeset sam imala želju da sve bude idealno, ali s vremenom sam postala svesna činjenice da nema potrebe za tim. Da smo se ranije venčali, imali bismo manji problem sa prostorom, pošto se krug prijatelja s godinama znatno proširio. Oni su naše najveće bogatstvo, jer je najvrednije kada imate stabla na koja možete da se oslonite. Šta god da posedujete, ako nemate s kim to da podelite, džaba je – rekla je.

 

  • Olga Odanović i Dragan Petrović Pele

 

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić


Jedna od najuspešnijih i najcenjenijih srpskih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumica Olga Odanović decenijama uživa u skladnom braku s proslavljenim glumcem i profesorom Fakulteta dramskih umetnosti Draganom Petrovićem.
Ovaj par uživa u porodičnom životu i živi daleko od medija, a ponosni su roditelji Jakova i Lenke, koja je pošla njihovim stopama.


Njihova ljubav počela je još tokom studentskih dana, a Olga je jednom prilikom ispričala simpatičnu anegdotu kojom je otkrila kako su se rodile emocije.

 

Peleta sam upoznala tokom rada na diplomskoj predstavi Nenada Purića "Groblje automobila". Bio je deo ansambla i to tako što smo baš nas dvoje tumačili uloge muža i žene. Dragan je, inače, bio u čuvenoj klasi Vlade Jevtovića zajedno s Bodom Ninkovićem, Srđanom Todorovićem, Vesnom Trivalić... Iako sam znala za njega, pre predstave nismo se čak ni upoznali. Jednog dana, u vreme kada smo već počeli sa generalnim probama, došla sam slučajno ranije na fakultet. U učionici je sedeo samo Pele i iz čista mira mi rekao: "Ja ću tebe da ženim". Iako mi je to tako mirno saopštio kao da je sve rešeno, bila sam u šoku i upitala ga da li je normalan jer se nismo ni poznavali kako treba — ispričala je Olga jednom priikom za Story.

 

  • Nikola Rokvić i Bojana Barović

 

Bojana Barović, Nikola Rokvić
foto: Dragan Kadić

Jedan od omiljenih parova na našoj javnoj sceni upoznao se 2010. godine u rijaliti programu "Survajver" i od tada su Nikola i Bojana nerazdvojni! Oni su 2016. stali na ludi kamen, od tada su dobili ćerku Leonu i sina Simona, a romantici tvrde da je nemoguće ne raznežiti se kada ih pogledate zajedno...


Kako je pevač jednom prilikom ispričao, njihova veza dugo se odvijala na daljinu, a on se molio da se nešto promeni.

 

Mi smo pet godina živeli na relaciji Srbija-Amerika. Trpi moj posao ovde, njen tamo, pa se dešavaju svađe u vezi. Rekli smo u jednom trenutku da ćemo da se raziđemo. Teško mi je bilo, a mučili smo se mnogo. Tada mi se opet javio taj osećaj lepote. Posle sam shvatio da je to blagodat. Unutrašnji glas mi je rekao da nastavim da čitam "Novi zavet". Otvorio sam jevanđelje po Luki, rođenje Svetog Jovana Krstitelja u Beogradu. Našao sam je na Centralnom groblju. Tamo odlazim i tu je i riza Svete Petke. Dva petka sam išao da pevam s ljudima u crkvi. Molio sam se ispred rize Svete Petke i Svetog Jovana da bog spoji mene i Bojanu, da nemamo više tu razdaljinu — ispričao je Nikola.

 

  • Goca Tržan i Radomir Raša Novaković

 

1 / 7 Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages


Jedna od najpopularnijih domaćih pevačica i njen suprug i bubnjar Radomir Novaković godinama su među najzaljubljenijim parovima javne scene.
Ljubav su započeli 2011. godine, a nikada se nisu osvrtali na komentare o razlici od 14 godina između njih — osim kroz šalu. Venčali su se 2015. godine, a prošle godine su organizovali i dugo priželjkovano crkveno venčanje.


Par zajedno brine o Leni, Gocinoj ćerki iz prvog braka, a ne kriju da godinama pokušavaju da dobiju zajedničko potomstvo.

 

Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je reč o kuluku, teškoj muci i pritisku. Nimalo nije lako istrpeti hormonsku terapiju. Mesec dana se osećam kao da sam luda i imam bipolarni poremećaj, loše sam volje... Naduje mi se stomak jer zadržavam vodu. Ma mozak mi se naduje! A onda posle svega što prođem sledi neizbežno pitanje: "Da li vam je uspela vantelesna oplodnja?" Ma ajde, ma*š više! Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima, koja je vrlo osetljiva — ispričala je nedavno.

 

  • Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević

 

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić


Živa legenda srpske mode Verica Rakočević i poznati kompozitor Veljko Kuzmančević iznova pokazuju da prava ljubav odoleva svemu. Od početka njihove veze, prate ih negativni komentari zbog činjenice da je dizajnerka 35 godine starija od svog izabranika, ali Verica i Veljko za to ne haju i uživaju u svojoj sreći.


Par je rekao "da" u septembru 2013. godine, a od tada su u svakoj prilici kada su se pojavili pokazali da su i dalje zaljubljeni kao prvog dana.

 

 

 

makonda-tracker