ljubavna bajka

Ona je napravila prvi korak: Znate li kako su se upoznali Maja Ognjenović i Dača Ikodinović?

1

Nakon dva braka, nekadašnji vaterpolista pronašao je ljubav u zagrljaju slavne srpske odbojkašice, s kojom godinama uživa u skladnom braku. Jednom prilikom, ona je ispričala kako je sve počelo...

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Proslavljena odbojkašica Maja Ognjenović i bivši reprezentativni vaterpolista Danilo Ikodinović spadaju u najskladnije parove naše javne scene, a njihova ljubav godinama opstaje uprkos tome što ih često razdvajaju kilometri. Naša čuvena sportistkinja trenutno igra za turski Ezačibaši, ali daljina ne utiče na njen brak i sreću jer se Dača trudi da bude uz suprugu što je više moguće.


Veći deo vremena je u Turskoj i ja sam najsrećnija kada smo zajedno. Kada me pitaju drugarice da li mi prija veza na daljinu, jer ljudi često kažu da u tome ima i nečeg dobrog, ja se čudim jer za mene u tome nema ničeg lepog — iskrena je Maja. — Mi smo veoma slični.

 

Inače, malo je poznato da nije nikakav sportski događaj spojio Maju i Daču, iako su oboje među najvećim sportistima koje je naša zemlja imala. Za sve su "krive" — društvene mreže.

 

1 / 10 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


On to nerado priznaje, ali ja sam njemu prišla. Pratila sam ga na Tviteru i svaka njegova objava me je zasmejavala pa sam jednog dana rešila da mu pišem, a i često smo pravili proslave i izlazili u njegovu nekadašnju kafanu. Tako je sve i krenulo. Dok ga nisam upoznala nisam verovala u ono "kliknuli smo na prvu" — objasnila je Maja pre nekoliko meseci u emisiji Kec na jedanaest.


Oboje preferiraju da sačuvaju svoju privatnost za sebe, ali u nekoliko prilika kada je pričao o njihovom braku Ikodinović je istakao koliko mu je značila Majina podrška nakon svih zdravstvenih tegoba koje je imao.


Maja mi je pomogla jako puno. Ona je na početku, tri godine istraživala sve o mojoj ruci, baš se posvetila. Uz nju sam krenuo da shvatam ozbiljnije život, uticala je na moje konačno otrežnjenje, konačno shvatanje da u životu ima bitnijih stvari, a ne da sve bude samo zezancija i kafana. Ulila mi je jednu sigurnost i uspeo sam svu patnju i svu paučinu da skinem sa sebe. Takođe me je približila i veri, bogu i sad često idemo u crkvu. Pomogla mi je da se pronađem u tome i osećam se mirnije. Ljubav pobeđuje sve na svetu, kad voliš nekoga i kad imaš nekoga ko tebe voli, to je najlepša stvar na svetu — ne može da sakrije svoju sreću Ikodinović.

 

 

makonda-tracker