icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

decenije sreće

Prvo su glumili par ― a onda su to i postali! Dragan Bjelogrlić iskreno o tome kako se rodila ljubav između Maje i njega

Podeli:

Čuveni glumac, producent, režiser i scenarista obeležiće u februaru 26. godina braka sa svojom lepšom polovinom. Iako glumac obično ne priča o svojoj privatnosti, sada je napravio izuzetak i osvrnuo se na početak njihovog zabavljanja

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumac Dragan Bjelogrlić i njegova supruga Maja privlače mnogo pažnje na svakom koraku ― gotovo da nema događaja na kojem se on ne pojavljuje držeći za ruku ženu svog života, s kojom je proveo decenije.


Iako nema običaj da priča o svom privatnom i porodičnom životu, Bjelogrlić je sada u razgovoru za Story podelio neke pojedinosti. Godinama već piše se kako su se Bjelogrlić i Maja upoznali na snimanju jedne reklame, ali on je pojasnio da su se znali od ranije. Na tom projektu se, međutim, rodila ljubav.

 


Kad sam, nekoliko meseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski nameštaj, u kojem mi je trebala i partnerka, setio sam se Maje. Nisam bio siguran je li uopšte u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tad došla na jesenji ispitni rok pa sam je angažovao da glumi sa mnom u reklami. Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali ― rekao je Dragan o lepotici koja se zbog manekenskog posla rano osamostalila, živeći i radeći najpre u Parizu, a potom i u Beču.


I pored velikih uspeha u internacionalnom modnom svetu, Maja nije zapostavila obrazovanje, te je često dolazila u Beograd jer je studirala, a potom i diplomirala engleski jezik i književnost.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Svojim velikim dostignućem smatram to što sam, mislim, uspevao da moje profesionalno napredovanje prati moje životno. Trudio sam se da budem svestan svojih grešaka i da ih ispravljam. Kako u životu, tako i u profesiji. A moj najveći uspeh je moja

ga, koju volim i koja mi je pomogla da imam srećnu i divnu porodicu, uprkos brojnim izazovima koje često nameće život jednog umetnika ― kaže Bjelogrlić.


Krune njihove ljubavi ― njihova deca Mia i Aleksej ― i sami su uspešni koliko njihovi roditelji. Mia je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, dok je Aleksej student glume i nedavno je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

Kako Bjelogrlić ističe, voleo bi da su nešto naučili od njega.


Nadam se da su moja deca ponešto naučila ugledajući se na mene. I ćerka i sin imaju dosta jasno izgrađen stav prema svetu i društvu u kome žive, i ja se tu mnogo ne mešam. Razgovaramo i supruga i ja s njima čersto o tome, polemišemo, razmenjujemo stavove, i to je sve. Sin studira glumu i, ako želi, mogu da mu pomognem svojim iskustvom i znanjem, ali samo do mere koja ne ugrožava njegov lični put ― naglašava glumac.
 

 

Inicijalizacija u toku...